Boss Ds-1 ve stompboxlar hakkında yardım

Doğru tabi gitarım iyi değil ama en azından bullet yada affinity değil.
Humbuckerı olmasaydı napardım diye düşünüyorum....
Öğrenmek istediğim solo ya yatkın nasıl bir ton alabilirim.
Neck manyetikte yardımcı olması için ds-1 ı almıştım.olmadı napalım.
Ultra-g önerildi ama bilmiyorum.
Gitarımı değiştirmeliyim?
Gitarı değiştirmem mümkün değil çünkü hem amatörüm hem bütçe ayıramam.İstediğim bi iki stompbox yardımıyla biraz daha solo ya yatkın bir ton alabilmek :(
 
Ben DS-1'i, Fender Amerikan gitarımla çok farklı amfilerde denedim. Yüksek wattlı ya da tüplü amfilerde bence çok iyi bir performans veriyor. Hem ritm hem solo açısından, bu 80'ler ve 90'lar ekolündeki Joe Satriani, Van Halen, Andy Timmons'a yakın tonlar alabiliyorsun. Ne yazık ki tüpsüz ya da ortalamanın biraz altındaki amfilerde kuru bir ton veriyor. Bu açığı Dley, Reverb ve equalizer ile kapatabiliyorsun.
Bence fena bir pedal değil, en azından çok amaçlı kullanılabiliyor. Üstünde tabi, Boss'un genel doğal olmayan ve biraz kuru karakteristiği var.
 
aslına bakarsan sevmeye başladım aleti insanın tuşesini tam anlamıyla ortaya çıkarıyor tepkisi çok iyi fazla ağır distortion kullanmadığım için daha bi çok sevmeye başladım çünkü saat 1-2 yönünde driveları en güzel performansı veriyor.tabi benim fikrim.
Güzel yani şimdi memnunum ilk aldığımda amfimin drive ından farkı yok gibi gelmişti ağlamıştım :d
 
direk dist. da kullanacaksan leveli ve dist. ayarını sonlayıp tonuda saat 9 yada 10 yönüne getir. ki eğer sert bi dist. istiyosan. leveli artırıp azaltmanda drive ı etkiliyo çünkü..
 
Biliyorum level da çok hoş bir knob oynanması gerek :p
Dediğin ayarı deniycem bakalım sert bir dist havası yaratabilcekmiyim , teşekkürler

Bu arada bu başlığın kilitlenmemiş olmasına şaşırdım.yetiş dave :D
 
Kişisel sorundu kendileri de "tonum kötü niye olmuyo ağlıycam" şeklinde ama değerli arkadaşlarımızın yazdığı yararlı bilgiler de var tabikide.
 
SupHomie demiş ki:
Cırtlak la demek istediğim fuzz ımsı bi ton.Yani bozuk gürültü gibi.Öyle bişey anlatamadım...Ds-1 ı biraz olsun mid ekler ve toklaştırır diye almıştım.Ama yapmadı :(
Roth-Azad'ın da söylediği gibi Ds1 tüplü ya da yüksek wattajlı amfilerde çok fena işleri çıkarıyor. Kullandığım ilk drive pedalı olduğu için uzun süre farklı şekillerde kullandım, eğer sendeki tonlar gerçekten kuru ya da dediğin gibi fuzzy tonlarsa o zaman ya manyetiklerde bir sorun vardır ya da amfi Ds1 ile pek uyuşmuyordur. Belki de Ds1'in tone knob'u ile fazla uğraşmadın, bilemiyorum. Manyetik ya da amfi değiştirecek durumun yoksa, o zaman sana Ds1'ini, elindeki aletlerle elde ettiğin tonu istediğin derecede midleştirip, toklaştıracak bir pedalla değiştirmeni ya da takas etmeni öneriyorum. Bir arkadaşımız Ds2 önermiş, benim tavsiyem öncelikle Od3'dür, olmadı Bd2 de olabilir, tabii ne tarz müzik yaptığın da bu noktada önemli. ;)

Saygılar...
 
Şu an elimde DS-2'de var. Evde, stüdyoda denedim, DS-1'e göre bariz bir şekilde kuru geldi. DS-1 tatmin etmiyorsa, 2'ninde edeceğini düşünmüyorum. OD-3 biraz daha drive açısından zayıf kalacaktır diye düşünüyorum. BD2 hiç kullanmadım ama gördüğüm kadarıyla beklenilenden daha geniş (İsmi gibi sadece Blues üzerine değil) kullanımlı bir pedalmış.
 
Od3 ve Bd2'nin drive açısından zayıf kalacağı doğrudur ama ben tonal anlamda arkadaşın isteğine yönelik bir fikir yürüttüm. ;) Zaten belirttiğim gibi ne tarz yaptığı da önemli. Öyle metal türevleri, nu-metal ya da hardcore tarzlarına boost etmediğin sürece gitmez. :) Belki elindeki pedalı bas tonlu bir drive pedalını boost etmek için kullanırsan iyi sonuç alabilirsin. Ama öyle bir şansın olmadığını da belirtmiştin. Benden bu kadar. :p

Sevgiler...
 
En kısa zamanda bir sd-1 alıp 2 pedalın drivelarını az açıp amfiyi boostlamaya çalışıcam.Sanırım benim tonu beğenmemem amfiden kaynaklanıyor 30dfx.
Yinede tatmin edici bi sonuç alacağımı düşünüyorum.

Ds-2 yi bende beğenmiyorum söylediğin gibi kuru baya
 
Geri
Üst