Faruk Korkmaz

Faruk Korkmaz, 4 Haziran 1973’te Londra’da doğdu. Amatör olarak müzikle uğraşan bir büyükbaba, babaanne, baba ve ressam bir anneden oluşan bir ailede sanatla içiçe büyüdü. Faruk’un piyano ile tanışması ise 4,5 yaşında -pek çok ünlü müzisyenin hocası olan- Rana Erksan ile gerçekleşti. Lise çağlarına gelmeden, klasik gitar dersleri aldı. Bu eğitim sürecinde bir yandan da beste yapmaya başladı. Lise yıllarında okulun müzik grubuna katıldı. Okulunu bir çok müzik yarışmasında ve konserde temsil etti. Lisede kurduğu F.L.A.P isimli grubu ile Kemancı, Mandala, Rock House, Hayal Kahvesi başta olmak üzere bir çok barda sahne aldı. 1994 yazında Bodrum TMT Otel’de canlı müzik icra etti.

Üniversite yıllarında qube isimli grubunu kurdu. Bu grupla 3 yıla yakın bir süre Kadıköy Buddha Bar’da çaldı. Aynı barda Pazar geceleri Goygoy isimli grupla beraber “unplugged” gecelerinde yer aldı. qube ile Alt Kemancı, Line Bar, Cafe Guitar, Queen Rock Bar ve Voodoo Rock Bar başta olmak üzere bir çok barda ve Efes Dark’ın düzenlediği festivalde Teoman’ın ön grubu olarak sahne aldı.

Pera Müzik’te başlayan şan eğitimine Esin Hoşsöyler’den aldığı dersler ile devam etti. Halen, Doğan Duru’dan şan dersleri almaktadır.

Faruk, “Gümbürtüye Gittim Gelicem” isimli demo albümünde söz ve müziği Doğan Canku’ya ait olan Sonsuza Dek isimli parça dışındaki tüm besteleri, düzenleme ve aranjeleri kendi yapmış, enstrümanları kendi çalmış, vokalleri söylemiş, kaydını ve programlamasını kendi evinde yapmış, demo albümünün fotoğraflarını kendi çekip kartoneti de kendisi tasarlamış, tüm bu serüvenin anlatıldığı bu siteyi de her şeyi ile kendisi tasarlamıştır. Demonun mix’i Alp Turaç’ın stüdyosunda Erim Arkman tarafından yapılmıştır. Mastering yine Faruk’a aittir.

Jack Daniel’s’in düzenlediği Rock Müzik yarışmasında, ileri gelen müzik yazarlarından oluşan jurinin tamamının dikkatini çeken “domatOzan” isimli çalışması ile Faruk, yarışmanın amatör yarışmacılara açık olduğu kuralını ihlal ettiği düşüncesi ile yarışmadan elenmiştir.

“İstanbul” isimli bestesini bir süre internette yayınlayan Faruk, oldukça tanınan ve parçaları takip edilen biri olmuş, bir çok yerel radyoda besteleri çalınmıştır.

Kısa film çalışmaları da bulunan Faruk, Bilkom’un düzenlediği iCan 2005’te kısa film kategorisinde çektiği korku filmi ile finalistler arasında yerini almıştır. Bilgisayarla animasyon ve web tasarımı konusunda da iki adet Türkiye birinciliği bulunan Faruk’un bir sonraki projesi; “Gümbürtüye Gittim Gelicem” isimli demo albümünde yer alan bir parçaya klip çekmektir.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Evet çok başarılı ve komplike bir insan...

Başkasına laf atıp, hakkında uzun uzun konuşup gündeme gelmek isteyen dikkat çekmeye çalışan biri. Ekşide biraz takip ederseniz anlarsınız.

Enstruman hakimiyeti çok iyi lakin şarkılar inanılmaz kötü. Ses tonunu hiç beğenmiyorum, sözleri basit ve sıradan... Teoman'a çok özenmiş ama olmamış.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
Her başlık açtığımızı sevicek değiliz ya, Türk müziği kazansın... ben sevmedim belki seven çıkar... Yolu açık olsun babında.

Sevgiler
N
 
Geri
Üst