Gitar standlari hakkında

060908svbmf01sbs7.jpg


bu tür gitar standlarının sap ayarına karsı bi garezleri var mı? yani sap ayarının bozulmasına neden olurlar mı?
 
abi etkisi olabilir ama o kadar yük çeken bir yer ki sap, görülebilir bir etkisi olmayacağını düşünüyorum.(eğer etkisi varsa :p)
 
geçen sene benimde kafama takılmıştı buna benzer bir konu
bu başlıkta tartışmıştık
http://www.turkrock.com/post899061.html#899061

bir yıla yakındır kullanıyorum o standı bir sorun olmadı.aslında basit bir mantık kurarak bu işin içinden çıkılabilir.dünyadaki en buyuk müzik mağzaları duvar askıları kullanıyolar.elbet bu konuyu onlarda düşünmüşlerdir.
 
slm ben maxtone marka stand kullanıyorum.çok bi özelliği yok aslında.sana fikir olsun diye yazıyorum.ideal bi stand sanırım fiyatıda uygun .kilitli.yalnız gitarı koyduğun ayaklar sünger değil yumuşak plastikle kaplı ama işimi görüyo.bide katlanabiliyo.

ama tabi çok çeşit var.hercules lerde iyidir.
 
Zaten bir sorun olsaydı ilk elden o custom shop ESP'lere sahip avrupalı arkadaş koymazdı değil mi ufak hazinelerini o standlara:D
Şaka bir yana gece-gündüz arası sıcaklık farkının yüksek olduğu bir yerde yaşıyorsanız en azından geceleri gitarınızı gigbag'inizden veya hardcase'inizden ayrı düşürmeyin. Çünkü havadaki nem ve sıcaklık değişimleri bir süre sonra başınızı ağrıtabilir haliyle.
 
ya ben akustik gitar için sahne standı arıyorum ama hiçbiyerde bulamadım.. aradığım şey sahnede önünde çalmak için uygun bişekilde gitarı tutan bi stand. malmsteen kullanıyordu, nerde bulabilirim bi bilgisi olan varmı?
 
Selamlar
Tüm müzik mağazalarında gitarlar ön yüzü dışa dönük olarak sergilenmek zorundadır.Bu işlev müşterinin gitarı rahat görmesi içindir.Fakat ben bir luthier olarak bunu asla tasvip etmiyorum. Tamamen aksi olarak yani gitar tellerin üzerine dayanmalıdır.Biliyorsunuz zaten teller yeterince sap ı öne doğru çekerler birde gitarı sap üzerine dayarsanız(arka kısımdan) sap ayarı kolayca bozulacaktır. zamanla sapta istenmeyen eğilimler, birleşme vidalarında açılmalar olacaktır. En iyisi gitarı gitar kutusu içerisinde yatar bir vaziyette koymaktır.
 
En sağlıklısı duvara monte, gitarın saptan asıldığı sistemmiş, sapa iki yonde de eşit kuvvet geliyor ve herhangi bir tarafa doğru eğim yapma ihtimali azalıyormuş. Çalgı yapımında okuyan bir arkadaşım böyle bir açıklama yaptı bana...

Edit: Ayrıca ''kesinlikle yatay konumda bırakma telli bir ensturmanı'' da demişti...
 
Geri
Üst