Prosesörünü Göster Ey Türkrockçı!! :)

Şimdilik bu var. Benim kullanımım klavyede gerçi.
fxr_elite_ii_front_lg.jpg
 
Ben bunu ayarlamaya üşenirim
Çok kolay ve çok zevkli Metallica / Testament / Overkill / Slayer ların 80 sonları ve 90 başlarında kullandıkları cihazlardır. Özellikle ADA MP1 hepsinin elinden geçmiştir zaten elinizde orjinal CD leri varsa bu senelere ait içlerinde ADA AMPLIFICATION logosunu görebilirsiniz. Iron Maiden 2000 setup'ın da yine gördüğüm bir markadır Deftones vs bir çok grupta yine bu markayı kullanmaktadır. Analog ve doğal bir sound oluşu gitarı zevk alarak çalmanıza yardımcı olan tek cihaz diyebilirim :) Özellikle benim için öyle.

Bu sistemin içinde fazladan 1 preamp ve bir kabin similatörü fazladan bulunmaktadır. Bunlarıyakın günlerde setup ufaltmak için boşa çıkarttım ihtiyacı olan benimle iletişime geçebilir. ADA MP1 3TB MOD PREAMP - ADA MICROCAB 2 CABINET EMULATOR - ADA 2FX MULTI EFFECT bunlar ve SKB 3U rack case + SKB 6U rack case boşa çıktı yeni sahiplerini bekliyor :)
 
Prosesör olsun, pedal ya da amfi olsun hiç bir cihazı küçümsememeli. İşte masamdaki minik kabiliyetli dev cihaz. Profesyonel işlerde de kullanıyorum.

IMG_20151017_145843.jpg


Evet dijital ama kendine has bir karakteri var ve çok güzel sonuçlar alınabiliyor. Sadece kapasitesi belli, ağzıyla kuş tutmasını beklemeyin. Ama doğru yerde doğru ayarlarla bir lambalı amfi kadar sonuç verebilir.

Aynı zamanda bir çok işe yarayabilir:
  • Kayıt ve demo için doğrudan kullanım
  • Amfi kaydı yaparken kuru gitar sinyalini kaydetmek için
  • Amfi kaydı yaparken pedal efekt cihazı gibi kullanım
  • Amfi kaydı yaparken preamp olarak kullanım
  • ReAmp yapmak için D/A interface olarak
  • Midi controller olarak (üzerindeki potansları çevirerek PC ya da dijital donanımlardaki herhangi bir şeyi kontrol etmek için)
 
RP 20. 2007'de değerli @barrios 'tan almıştım. Hatta kargo firması kısa bir Türkiye turu yaptırıp öyle ulaştırmıştı bana. Bu gün bu cihazı gerçekten hak ettiğine inandığım bir kardeşime hediye gönderiyorum. Kısa bir vedalaşma yapmak ve paylaşmak istedim.
68028 eklentisini görüntüle
Acaip nostaljik oldum birden:)
Bu elime geçen ikinci RP20 idi, ben de ikinci el almıştım. Ant'a kargolarken, kafası bir milyon aşık kargo görevlisi İzmir yerine İstanbul Avrupa yakasına göndermişti önce prosesörü:)
Yeni sahibine hayırlı olsun. Dijital modelleme meşhur olmadan önceki son kuşak cihazlardı bunlar, halen de ayrı bir klastalar bence.
 
Acaip nostaljik oldum birden:)
Bu elime geçen ikinci RP20 idi, ben de ikinci el almıştım. Ant'a kargolarken, kafası bir milyon aşık kargo görevlisi İzmir yerine İstanbul Avrupa yakasına göndermişti önce prosesörü:)
Yeni sahibine hayırlı olsun. Dijital modelleme meşhur olmadan önceki son kuşak cihazlardı bunlar, halen de ayrı bir klastalar bence.
Ayrıca Amerika'da üretilen son "her hangi birşey" lerden. Bir dönemin sonu.
 
RP20 çok güzel alet yaa.. Digitech'te RP12'den sonra, 2120'den önce bayılarak kullandığım alet.. (RP12'nin wah pedalında sarı bir band vardı, yıllar sonra sahibinden'de aynı bandla ilanını görünce eski bir dost görmüş gibi sevinmiştim).. Alışkanlıktandır muhtemelen hala temiz bir 2120 Artist alasım var, şöyle önüne pedalboard'uyla havalı havalı, ekranda malmistin, sadriabi, stivvay yazar, keyif yapardım.. Bu aletleri iyi ayarlamazsan farklı tesisatlarda sound acayip dijital gelir, ısınma problemi yapar, nazlı aletlerdi ama acayip severdim bunları.. Şimdiyse satmayacağım bir Tonelab Le, işimi gören Pod X3 ve kıyamadığım Zoom 3000s'im (sadece birkaç tonu ve talk box özelliğiyle oynamayı sevdiğim için satmadığım alet) var..
 
Rp12'yi Dorock'ta Hakan Şavklı'da görmüştüm sanırım çok eskilerde bir zamanda. Kendisi zaten gitarı yemiş bitirmiş kişilerden dolayısı ile tonu artık ekipmana bağlı değil fakat cihazdan çıkan ton öyle veya böyle mükkemmeldi.

Çaldığı gitar da orası burası dökülen bir strattı, çoğumuz yüzüne bakmaz o gitarın :)
 
Geri
Üst