Gitarda sesin dalgalanması sorunu

Stormcrow demiş ki:
Ben olmaz demedim ki , genelleme de yapmadım. Bende de ibanez var aynı sorunu yaşadım ortadaki manyetiği alçalttım sorun düzeldi arkadaş buralarda olup denese sonucu göreceğiz. Bende artık eski tellerde bile olmuyor böyle birşey. Ortadaki single manyetik telle arasındaki uzaklığın en az olduğu noktada 3mm den fazla mesafe var ama. Önceden yakındı epey.
Single coil manyetiklerin çekim alanı daha kuvvetlidir. Aynı yakınıktaki humbucker benzer bir etki yaratmaz.



Nette stratitis diye Arama yapın tam teknik açıklaması var bu olayın.

Ok.Eyvallah dostum. genelleme yaptın demek istememiştim aslında okuyan bu şekilde bir sonuç çıkartabilir diye yazmıştım.
 
Bendede aynı sorun var ve insan artık gitardan soğuyor. Yazılanları okudum ve aklıma takılan birkaç şey var. Bende bas tellerde nerdeyse hiç olmuyor bu dalgalanma ama sol si ve ince mi tellerinde özellikle 15-16-17. perdelerde özelliklede 16.perdede çok fazla oluyor. Eğer manyetiklerin yükskeliğindense bu neden gitarı ilk aldığımda yoktu?. Manyetikler nasıl alçaltılır kendim yapsam sakatlık çıkarmı? Bu sap ayarını filan yaptırabileceğim bakırköy civarında biryer varmı(haftasonu dersane haftaiçi okul bakırköyden başka gidebileceğim yer yok). Ayrıca eskidenilk perdelerde olmuyrdu ama ince mi telinde nerdeyse artık her perdesinde olmaya başladı. Lütfen yardım edin arkadaşlar.
 
selamlar dostum bu problemi kullandığın analog vs vs pedallarını deneyerek çozebilirsin, orneğin gt2 taklidi behringer gdi21 de bu dalgalanma olayını hissedersiniz ama gt2 de hissetmezsiniz , pedallar önemli ..

tabi bu soylediklerim gitardaki teknik sıkıntıların ortadan kaldırılmasına rağmen yasanan bi sıkıntı ise son ihtimal pedallar la ilgili problemlerdir.. buna chain deki mA da etki eder pedalın kalitesi de..

sevgiler.
 
Bendede aynı olay var.Birde şöyle bişey var gitarı bi kenara koyduğumda amfi açıksa teller kendi kendine titriyor dolayısıyla ses geliyor amfiden.Ses gelince gidiyor bakıyor tellerin üstüne ellerimi basıtıroyrum susuyor.Teller niye kendi kendine titrer???Bu gitar cinlendi mi noluyor yahu!!!
 
dışarıdan ses geldimi tellerde o sese göre titrer. Mesela bizim ev tren yolunun hemen yanında ve tren geçince aynı seninki gibi selser çıkıyor. :D Ayriyetten gitarı boş bıratığımda ve anfinin seside yeteri kadar açıkken radyo dalgalarını almaya başlıyor (ya gitar ya anfi) Çözemedim. :) dışarıdan bakılınca gitarda manyetikler var o yüzden gitar alır gibime geldi ama gitarın tellerine dokunmadan gitarın sesini kıstım karışık radyo sesleri tekrar geldi :D Eee okadar par verdim gitarla anfiye okadar da yapsınlar sizin gitar anfi radyo çalıyo mu :D
 
punkester demiş ki:
tüm manyetiklerin yüksekliği aynımı olmalı

Tabi ki hayır, her ne kadar zevk meseleside işin içinde olsa belirli bir sınırları var her manyetiğin.Sap pozisyonunda ki bir manyetik tellerin daha çok titreştiği bir noktada durduğu için buradan aldığı extra bir güç vardır bu yüzden bu manyetiği tellere yaklaştırırsanız gereğinden fazla bir şekilde eğer bu sefer o kazanç ile birlikte yakın olmanın getirdiği kazanç birleşicek diğer manyetikleri olabildiğince bastıracaktır. Köprüde ki manyetik ise tellere yakın sayılacak bir yerde durması gerekmektedir.Orta pozisyondaki manyetik ise zevke göre ayarlanabilinecek en uygun manyetiktir pek bi kuralı kaidesi yoktur.
 
sabit köprülü gitarı olan arkadaşlar sap ayarı cektirin arkadaşalr sorun fln kalmaz o zaman tremololularınki hafif karın ağrılı olabilri ama onlarada tavsiye aynı iş sapta biter bu bahsi geçen problemde
 
Telleri uzaklaştırmayı denemelisiniz, teller klavyeye yakın olmamalı, amfiye takılı değilken, her perdeden çalınca cızırdamayacak şekilde ayarlanmalı,evet amfiye takılıyken o cızırtılar gelmez fakat emin olun sorun yaratır, hem ton acısından hemde o tür problemler acısından. Manyetiklerin yakınlıgı ,uzaklıgı ile ilgli bir sorun değil bana kalırsa o dalgalanma sorunu ..
 
Entonasyon ayarı ile ilgili olabilir...

Başka bir tonla çaldığın zamanda aynısı oluyor mu? Örneğin 2 farklı efekt pedalı, anfi kullandığın zaman aynı notalarda titreşim oluyor mu? Ayarladığın tondan dolayı da böyle bir titreşim olabilir. Ya da herkesin dediği gibi manyetiklerin tellere olan mesafesi ile ilgili olabilir.

Ayrıca gitarın her hangi bir fretinde cızlama mevcut ise o cızlama distortion sesinde gürültüye neden olur. Clean tonda iken pek anlaşılmaz.
 
tellerin yakınlığı resimlerdeki gibi birde şöyle birşey var üst tellere çıkıldıkça bu dalgalanma azalıyor. Ayrıca tellerin yükseklğini kendim ayarlayabilirmiyim ?

 
dostum git bi gitar satan yere fln o kadar kötü durumdaysa ustadan flnda geç adamın eline ver gitarı anında anlar zaten yapacağı hareket sap tarafındaki trosrod:)D) mu ne bi demir varya duruma gore biraz sıkacak yada gevşetecek bu problemi cok yaşadım şu an elimde 3 adet gitar var bi tanesinin .... onun üstünde cok şey öğrendim artık kendini toplayamıyo gitar neyse cok cızlama dengesiz salınım fln bunlar manyetikten distten olmaz uzun süreden sonra akoru değiştirilmiş yada kaloriferin yanında yada aylarca acıkta çalmadan doğal şartlardan etkilenecek şekilde bırakılmış yadaaa dandik gitarlarda sabit olmayan köprili gitarlarda hava değişikliğinden bile olur senin sap ayarı yaptırman lazım bu kadar rahatsız edici bi salınım sesi varsa ki bi ara tremolo efekti gibi bi benzetme gordum sanırsam git bi ayar cektir gitarına kurtul sabit köprüyse kesin sap atmıştır entenasyon kolay oluyo onda ama floyrose fln varsa işten anlamayan adama goturme kaldırır kopruyu yarım metre verir eline gitarı bak çınlamıyo diye alır bide paranı
 
Geri
Üst