Hyper Threading

Ben bir süredir müzik yapımı için bilgisayar toplamaya calışıyorum.Donanım seçerken forumdan çok yararlandım bunun için ayrıca teşekkür ederim. Ortalama bir konfigürasyon oluşturdum kendime göre fakat satın alma aşamasında bu işlemciyi önerdiler.Bu konuda fikirlerinizi almak istiyorum.Saygılar..
 
Vallahi ben Hyper Trax diye bir işlemci duymadım, tek bildiğim Hyper Trax o araba kiralama şirketlerinden birinin bir departmanı, Hertz idi galiba o da.

Emin misin öyle yazıldığından? Hyperthreading filan olmasın?
 
Benim okudugum kadariyla hyperthreading program acisindan "seffaf" bir teknoloji, yani program islemcinin bu teknolojiyle calistiginin farkinda bile olmuyor. Dolayisiyla programla uyum/uyumsuzluk gibi birsey sozkonusu degil. Yalnizca islemcinin performansini hizlandiriyor.

Biraz daha pahali olmasi disinda hicbir sakincasi yok gorebildigim kadariyla.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
Biraz fazla alınganlık gösterdim galiba :D İsim karışıklığı da benim hatam.Biraz açmak gerekirse fotoğraf stüdyosu olan bir arkadaşım önermişti önce hyper trax diye.Görüntü ve ses ile çalışanların seçimi diye.Bilgisayarcı amca da herhalde benim cahilliğime vererek bana hyper threading'i anlattı biraz.Tabii ki olan bunu internette araştırıp hiçbirşey bulamayan bana oldu.Asıl merak ettiğim işlemcinin diğer donanıma uyumu idi.Forumda kullanan varsa ilk ağızdan duymak istedim teşekkür ederim.Saygılar..
 
Hyper Threading ayni anda birkac software'i calistirirken, randimani arttirmaya yarayan bir teknoloji. Bundan faydalanmak icin software'in de bu teknolojiye uygun olarak yazilmasi gerekiyor. Eger yazilmamissa performansda artma veya azalma olmuyor. Sonar 3 hyperthreadinge gore yazilmis bir program mesela, bundan faydalaniyor. Ancak bircok plugin daha bu teknolojiye gore yazilmadigi icin henuz cok buyuk bir avantaj saglamiyor.
 
İşlemciler yapacakları her işlemi belli bir sıraya sokarak yaparlar .Hyper Threading teknolojisi de makina iki işlemci varmış gibi görüyor ve işlemler çok daha hızlı gerçekleştiriliyor işin özü bu.
 
Geri
Üst