Fender Princeton Chorus problemi...

Selamlar, bir kac hafta once eski bir princeton chorus aldim. Clean kanalin tonuna hayran kaldim diyebilirim. Daha sonra ebayde ayni amfinin daha temizini ve uygun fiyatlisini buldum ve digerini iade etmeyi dusunerek bunu da siparis ettim.

Dis gorunumleri tamamen ayni olmasina ragmen (ikisi de kirmizi knoblu eski seri) ebayden siparis ettigimin tonu daha kotu cikti.Treble i sonuna kadar actigimda tizler diger amfinin tiz frekansina ulasamiyor. Treble son seviyedeyken rahatsiz edici mid - high arasi bir ses aliyorum. Fakat tizler disinda ton karakteristikleri ayni, distortion chorus reverb vs. hersey ayni... Amfinin icini actim hersey orjinal gorunuyor speakerlar orjinal. Sorum amfiler uzerinde bu tip tonlama yapabilmek icin mod lar mevcut mu mevcutsa nasil yapabiliriz. Bunun disinda problem ne olabilir ?

Gecen gun ilk aldigim amfiyi eski ve kotu gorunuyor ve pahali diye iade ettim. Simdiki amfiyi kullandikca sesin eskisinden kotu oldugunu daha iyi anliyorum. Yorumlariniz icin tesekkurler.
 
lambalı amfiyse "bias ayarı" diye bir olay var bildiğim kadarıyla, tonun karakterni ayarlamak gibi bir şey.. hatta 25 biasa ayarlanmış lamba sistemi glassy ton mu veriyodu böyle bir şeylerdi. istersen bunları yapan biri varmı bir araştır. tabi söylediğim ne kadar doğru onu da araştırıver bu sadece kulaktan dolma..
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
amfi lambali degil ya problemin speakerlardan oldugunu dusunuyorum. dayanamiycam ya iade ettigim yere gidip alcam herhalde tekrar.
 
Geri
Üst