Parker Gitarlar

ben gitara parker'la başlamıştım ilk strat kasa başlangıçların başlangıcı cort'umu saymazsak. bence klavyyesi gayet rahat tonları ortanın üzerinde clean'leri gayet hoş olan bir gitardı. yeni başlayacak olanlara parker'ın başlangıç seviyelerine göz atmalarını tavsiye ederim hatta.
 
Üstad sen zarif adamsın, tavrını çalışını filan da takdir ettiğim bir mümtaz şahsiyetsin yahu bu Parkerin headstock ile gövde tasarimlarini nasıl beğenirsin beyaw? Aslında tüm foruma açık sorayım bir tek ben mi nefret ediyorum bu gitarların görüntüsünden arkadaş? Bir de G&L gitarlarin headstocklari boyledir. Bu arada nacizane düşüncem tonlarının fena olmadığı yönünde.
Abim, aslında headstock kısmı gerçekten garip ve bence güzel de değil. Fakat gövdesi biraz küçük gibi bu nedenle ilgimi çekti meret :) Yoksa ilk mesajda da yazdığım üzere bugüne kadar hiç bakmaya tenezzül etmediğim bir gitar :)
 
Hocam geçen hafta tüneldeki Cangöz Müzik'te 3000dolar civarında fiyat olan, mat siyah ve H-H dizilimli piezolu bi modelini denedim. Adrian Belew abimizin de kullanması nedeniyle uzun zamandır merak ettiğim ve denemek istediğim bir markaydı. İşçilik vs evet güzeldi gayet ama ben f/p olarak gereksiz pahalı olduğu kanısına vardım. Bahsedildiği gibi clean tonlar eh kıvamında, drivelarda ise ne güçlü ne güçsüz arada kalmış bir yapısı vardı. Bir higainci olarak bana oldukça güçsüz geldi gitar. Bir tek köprü sistemini sevdim :) Piezo tonu da fazla parlak gelmişti. Bilmiyorum piezo için harici eq ayarı var mıdır EBMM'lerdeki gibi ama..
Humbuckerlar bölünebiliyordu hatırladığım kadarıyla, manyetiklerin markası ise SD idi.
@tunckk
 
Aynı gün içinde aynı fiyat aralığında bi EBMM JP serisi bide Parker denedim. Bence o fiyat aralığında EBMM'yi tonal olarak yakalabilmesi mümkün değil. Evet gövdesi hafifti ama bi Majesty kadar değil. Majesty'yi çalarken gitarı kucağında hissetmiyorsun bile! Ağırlığı yok gibi neredeyse :) Parker ağırlık olarak daha çok denediğim JP11 ile daha yakındı.

Fiyat olarak daha düşük olan modellerini hakkında bir şey diyemeyeceğim ama. Denemeye fırsatım olmadı. Belki onlar f/p canavarlarıdır :D @tunckk
 
Ben pdf80'i denemiştim @tunckk . Çok kötü yorumlar yapılmış ama bence alakası yok. Görüntüsü benim de hoşuma gitmiyor ancak ton olarak gerçekten kendine has bir gitar. Çeşit olsun diyorsan bence deneyebiilirsin. Soruna dönecek olursak almaya değer mi orası sana kalmış ancak denemeye kesinlikle değer :)
 
Geri
Üst