Musicman Silhouette vs Petrucci Signature

Arkadaslar

Bende Ibanez Jem7v (var-dı calındı) ve bir fender amerikan var... Yeni bir gitar almam gerekti giden ibanezin yerine fakat tekrar bi ibanez almak pek icimden gelmedi..

Musicman merakı herkes gibi bendede basladı fakat herkeste ve piyasada olmadıgından hakkında cok bisey bilmiyorum eminim benim gibi cok fazla kisinin kulaktan dolma bilgiler bildigini sanıyorum.. Kullananlardan ve bizzat deneyenlerden yorum almamız mumkunmudur..

silhouette serisinin govdenin Alder, petrucci serinin govdenin basswood oldugunu biliyorum.. Alder Jem7v govdesindede kullanılmıs bi agac..

1- Ton karakterleri bu iki gitarın genel olarak nasıl?
2- Silhouette ve petrucci karsılastırması yapmak gerekirse? Fiyat ve performans olarak?
3- Manyetik farkı ve dizilimi dısında.. Sapın enine genisligi yani esik uzunlugu iki modelinde birbirinden farklımı?
4- Ustlerinde gelen stock manyetiklerin kalitesi nasıl?
5- Fender, musicman silhouette, musicman petrucci ve ibanez jem kıyaslaması evet sacma olur ama ton karakterleri bakımından bi kıyaslama?

Herkese simdiden yardımları icin cok tesekkurler...
Musicman almak isteyenlere yardımcı olması bakımından bu topici actım
 
silhouette hakkında pek bilgim yok ama sanırım ton bakımından fender'e yakın bir gitar.
john petrucci modeli hakkında ise ; ton karakteri olarak gerçekten çok daha sert bi gitar. klavye rahatlığı olarak da gayet muazam bir gitar (jem de çaldım gibsonda bu gitarın klavyesi gerçekten çok farklı ne jem kadar ince ne gibson kadar kalın ama gerçekten çok rahat), üstünde gelen stock manyetiğe gelince john petrucci için özele üretilen dimarzio manyetikleri yazıyo ama tabiki biz yemeyiz bridge'de steve's special - neck'de air norton olarak geliyor ki gerçekten çok versatil manyetikler. ilk başta yazdığım gibi silhouette ile fender birbirine yakın karaktere sahip gitarlar kanımca. jem ise her tarza açık bi gitar herkesin bildiği gibi. zaten ibanezlerinde en büyük özelliği bu değil mi?
kısacası benim tavsiyem john petrucci model almanda, ayrıca üstüne fiyat farkı ödeyip de piezzo'lu modelini alırsan tadından yenmez. neyse umarım işine yarar bu dediklerim..
 
Bu başlığın ismini Musicman gitarlarla ilgili genel bir başlık olarak değiştirsek nasıl olur? İnsanların sonradan bu tarz sorularını sorabilecekleri bir başlık gibi yani..

Şu linkte

http://turkrock.com/ftopic53079.html

Silhouette hakkında bir başlık var. Petrucci Signature için de ayrı bir başlık açabilirsiniz isterseniz o gitarı tartışmak için. Burda da (şu anda yaptığınız gibi) genel anlamda Musicman gitarlar tartışılır :)
 
Zor sorular bunlar. Sonuçta alacağın cevapların hemen hemen hepsi bu iki gitarı da eline almamış insanlar tarafından olacak.

Ben ikisini de çaldım. Biraz ukalalık yapalım artık değil mi!

Ama aynı anda değil. Ve dolayısı ile bu gibi bir soruya seni yanlış yönlendirmek istemediğim için benim görüşüme çok güvenme diyerek başlamam lazım.

Bana silhouette çok daha "gerçek" bir gitar gibi geldi. Sonuçta temelde aslında bir süper strat. Bunun yanında büyük ihtimal ile manyetiklerinden aynı tip bir gitar olan Petrucci bana biraz "plastik" gelmişti. Ama yeniliyorum üzerine basa basa, bunlar aynı anda oluşan fikirler değil. Olur a petrucciyi denerken sol tarafımdan kalkmışımdır falan...

Ben sonuçta yapabileceğin başka bir şey daha var. Madem elinde bir amerikan fender var, ona yeni bir pickguard bul ve istediğin manyetikleri bu alete bağla. Bak bakalım kendi yarattığın süper stratı sevecekmisin. Eğer seversen ne ala, kendine gider başka bir strat ararsın illa da stratım olsun istiyorsan. Eninde sonunda bütün süper stratların daniskası modifiye bir fender strat.

Umarım yardımcı olur.

B
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
Fenderi zaten modifiye yaptım.. ustunde neck ve midde gold lace sensor.. bridgede seymour duncan hotrails var cokta iyi uyum sagladılar.. fakat klasik fender her zaman o ünlü herkesin sevdigi grunch pis tonunu kaybetmiyo..

Jemde tadını aldıgım bambaska bi olay var.. Butun notaların tane tane sıcak, yogun ve kristal gibi gelmesi acıkca musicmanlerdende bekledigim bu.. sonucta bir fender var ustelik gayet iyi bi modifiyeli daha cok istedigim en fazla hardrock'ada gidebilecek bisi..

Bu arada mustaine baslık konusunu bence degistirmeyelim cunku bu baslıgı ozellikle herkes bu iki model arasında kalıyo teknik olarak kıyaslama yapabilelim diye actım.. sadece petrucci icin ayrı bi baslık acabiliriz istersen.. silhouette icin zaten var bi baslık fakat bunların kıyaslaması hic yapılmamıs...

Bu arada kişisel: mod olarak foruma yogun katkından dolayı tebrik ediyorum cok ilgilisin herseye sanırım yakında yenide bir duzenleme getireceksiniz o zaman daha bi guzel olacak.. :)
 
Geri
Üst