Gitar parçalarındaki paslar nasıl giderilir?

Selamlar,

Almanya'da yaşıyorum ve malum burası çok nemli. Ibanez Prestige RG1570 kullanıyorum. Daha 1 yıl mis gibi gitardaki bazı parçalar pas içinde kaldı. Tremolo, kilit'teki vidalar ve manyetik switch'inin yanındaki vidalar pastan iğrenç gözüküyor. Switch'in yanındaki vidalar büyük ihtimalle rahatça bulunur ve değiştirilir ama tremolo ve kilitteki parçalarla ne yapacağımı bilmiyorum.

Bu resimde tremolonun kenarlarının nasıl kötü gözüktüğünü görebiliyorsunuz, ayrıca switch yanındaki vidalar da pas içinde, eski renginden eser yok.
pas3bx7.jpg



Burda da kilit üstündeki vidaların rezil görünümü..
pas2vs9.jpg


Yardımlarınızı önerilerinizi bekliyorum, teşekkürler. =)

PS: Bu arada ensedeki tozları gördüm midem bulandı, hemen temizlemeli.. =)
 
arabaların krom parçaları için satılan parlatıcılarla temizleyebilirsin.

metal parçalarını ince bir makine yağı tabakası ile kaplarsan paslanmazlar
 
Penetrating oil diye bir sprey var, pas sökücü, bulunması çok kolay, uygulaması da öyle, işe yarıyor...Ancak uygulayacağın parçaları gitardan söküp öyle çalış, boyaya zarar verebilir...
 
bi kere temizlemek yetmez bence mutlaka düzenli bir şekilde gitarına bakım yapmalısın deilse sürekli aynı sorunla karşılaşırsın tabi bu sorun yüzünden de istediğin performansı alamassın gitarı her çalmayı braktığında bi silmeni tavsiye ederim
 
Aynı gitar aynı sorunlar bende de var :( O rengine bayıldığım köprünün üstündeki kaplaması çıkmaya başladı, terden iz oldu, kilitlerin içleri paslandı.. :(

Contact spreyi duymuştum ama cesaret edemedim komple boyasını sökmesin diye :) Diğerlerini ilk defa duyuyorum acaba bunları(contact sprey dahil) Edge Pro köprü üzerinde deneyenler varmı?
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #8
Öncellikle cevap veren herkese teşekkürler. Google'da aratma yaparken bir guide buldum, "pasını sökmek istediğiniz parçaları çıkartın, WD40 dolu bir kaba koyup 1 saat bekletin, sonra çıkarıp çok ince zarar vermeyen bir bezle silin" demiş.

Vidaları zaten direk değiştirip yenisini alırım. Kilitler için bu uygulanabilir. Ama floyd rose köprüyü söküp de bunu kabın içinde koyup bekletmekle uğraşamam, uğraşsam da söküp takma işini becerebileceğimi sanmıyorum.

Bu WD40 denilen zımbırtıyı alıp zarar vermeyecek bir bezle tremolo üzerinde kullanmayı düşünüyorum. Bunu yaparken de telleri çıkartıp, tremolo'nun kenarlarını geniş bir bantla çevirip boyayla temasını engellemeye çalışacağım. Umarım işe yarar.
 
floyd roseun sanırım lacivert renge calan bi rengi var eger oyleyse sonuç nasıl olur bilmiyorum olumsuz bi durumla karşılaşabilirsin dikkatli ol benim dediğim parlak krom olan edavatlar için gecerli
 
contact cleaner ı denedim birazcık(korka korka :)) kilitlerin içindeki pasları söktü ancak köprüdeki terden oluşan izleri(petrol gibi mavi yeşil garip renkler) çıkaramadı :( Bi kere daha denesem acaba çıkarmı :)
 
Boyasız metal olsa dert değil. Sorun üstlerindeki incecik o güzel boyalara zarar vermeden köprüyü temizlemek :) Sanırım benim köprüdekiler terden leke değil artık boyası gitmiş :(
 
Hayır seviye farkı yok. Boyası gitmiş derken kazınmış anlamında değil artık rengi deforme olmuş mu diyim garip birşeyler olmuş :( Denize petrol dökülürde üstünde böyle mavi ve yeşil karışımı garip bir görüntü olur ya elimi koyduğum kısımda da öyle bir görüntü var ve çok enteresandır silerken bu görüntü yer değiştiriyor ama bir türlü yok olmuyor :)
 
Geri
Üst