Fuzz Face Problemleri

Arkadaşlar selamlar. Bildiğiniz gibi Fuzz Faceler oldukça nazlı pedallar. Wah sevmez, bufferlı pedal sevmez, tipini beğenmediği pedalı boardda bulundurmaz... Ben de Fuzz Face Mini kullanıyorum ve sinyal yolum imzamda yazan şekilde. Problemim ise şu: Ben bu pedalı arkasında Visual Sound Route 808 varken kullanıyordum (ki güzel bir buffera sahiptir) ve sorun yoktu. O pedalı geçtiğimiz günlerde sattım ve yerine Ep Boosterı koydum. Fuzz Face in ses seviyesinde düşme oldu. Ep Boosterı knob tamamen kısık şekilde açınca veya EQ pedalında ayarları flat yapıp açınca düzeliyor. Yani benim anladığım ben arkamda bir buffer istiyorum diyor. Pedal tek başınayken veya 2-3 pedal bağlıyken bir sorun yok, ne varsa board içine girince oluyor. Ben bu problemi nasıl çözebilirim illa arkasına bufferlı bir pedal mı atmam lazım ? Bu arada setuptaki son pedal olan Flashback Delay i buffered bypass kullanıyorum, onun bufferıyla alakalı olarak öyle davranmış olabilir mi ? Ha bu arada wah da true bypass.
 
Ep fuzz face'den sonrayken mi bu problem önceyken mi?
Yazıdan önce gibi anlıyorum ama imzada sonra görünüyor.
Ben fuzz face varyasyonu bir pedal kullanıyorum ve hiç bir pedalı ondan önce koyamadım, zaten booster da sonrasında durarak açıldığında çok daha güzel geldi kulağıma hep.
İlk sırada dursun hani, dert nedir? Ep'yi inatla öncesinde kullanmak mı istiyorsunuz yoksa genel olarak fuzz'dan önce bir şeyleri rahatlıkla koyabilmeyi mi?

Bir de, zaten epey pedal var setup'da. Her durumda en önde bir buffer öneririm ben, bence ihtiyaç var fuzz face ile ya da fuzz face olmadan.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
yok yok fuzz ilk pedal olacak şekilde kullandım her zaman. Şimdi de öyle duracak ama karışık anlattım biraz. Sorunum fuzzdan sonra gelen bufferlı pedalın setuptan çıkıp yerine tb bir pedal konulduğunda fuzz facedeki sesin azalması. Sesin eski haline gelmesi için ya flat şekilde eq pedalını açmam gerekiyor fuzz sonrasında ya da ep yi. Ben de buna neden olan fuzzın arkasındaki buffer ın çıkması mı yoksa sinyal yolunun uzun olması mı merak ettim.

Yani esas derdim fuzz ın arkasına buffer eklemeden, veya pedal açmadan tek başına eskisi gibi kullanabilmek mümkün mü ? Çünkü bundan sonra almayı planladığım pedallar da şansa tb. Buffer derdine düşmek istemedim bir de.
 
Demekki fuzz pedalinin çıkış empedansi da yüksek, ki sonrasında yeterince yüksek empedans görmeyince sinyal aktarilamiyor. Pedal yüksek giriş empedansina sahip birşeyler istiyor sonrasında. Ep booster'ın giriş empedansi göreceli olarak yüksek ve çıkış empedansi düşük onu devreye aldığından gain kısık olduğunda aşağı yukarı bir buffer gibi davranıyor zaten çıkışında buffera sahip girişte jfet olduğu için empedans yüksek. Sonuç olarak aslında olayı çözmüşsün, fuzz buffer istiyor ;)
 
Geri
Üst