Prosesör-PC midi bağlantısı yardım

Arkadaşlar yeni aldığım Zoom G9 un editor programını kullanmak için MIDI bağlantısı yapmam gerekiyor...bilgisayarımda Creative'in 30 dolarlık 5+1 ses kartından var onunla midi bağlantısı kurabilirmiyim yoksa ekstradan başka birşeyler mi almam gerekiyor?? forumda arattığımda 100 milyonluk usb midi kabloları gibi şeyler buldum ancak tam soruma yanıt bulamadım...MIDI üzerine hiçbişey bilmediğim için bunları soruyorum bu tip bağlantı yapmış olanlarınız varsa lütfen yardımcı olsun özellikle GT-8 kullanan arkadaşlar bilirler diye düşünüyorum...teşekkürler...
 
Bir tarafı ses kartının joystick portuna , diğer tarafı processor'un midi in out olarak 2 portuna girecek kablo/adaptör ile halledebilirsin.Ben zamanında el yapımı bir alet almıştı üzerinde 2 dişi midi port vardı. Çıkan kablo da joystick portuna giriyordu. Tabii bu durumda normal midi kablosuna da ihtiyaç oluyor.
 
Şöyle Birşey işte midi kablosu. Bu kablo direk ses kartı ve midi uyumlu cihazla bağlantı sağlar.
227_b.jpg
 
bende gnx2 için denedim aynı şeyi fakat olmadı neden olmadığınıda anlamadım.midi uyumlu ses kartı aldım boşa gitmişti.sen en iyisi usb çıkışlı midi kablo al.tünelde 40 euro ya vardı.
 
Geri
Üst