Türkiye'de neden bir rock opera filmi yok?

Son on yıldır sinemamızda bir gelişme var ülkemizde ve hemen hemen her türde film çekliliyor ancak hala bir rock opera filmi göremedik.Alaturka kültürle bezenmiş bir rock opera filmi bence dogru kişilerle yapıldıgında avrupadaki ve amerikadaki yapımların çoğuna taş çıkartır ancak yine de böyle bir yapım göremedik henüz .Sizce böyle bir film neden yapılmıyor ya da olsa nasıl olurdu?
Not: Konu belki medya ve sinema forumunda daha uygun olabilirdi ama oraya yazmam için böyle bir filmin önce çekilmiş olması gerekirdi diye düşünerek buraya yazmayı daha uygun gördüm.
 
türkiye'de Rock soundlu müzik daha yeni yeni benimsenmeye başlıyor gerçi yanlış benimseniyor ama öyle bir film olursa türkiye şartlarında ya çok prograsive soundlara yahutta punk, core gibi soundlara bezeli olacağından Avrupa yahut Amerika'daki misalleri gibi başarılı olamaz...
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Ben işin içine Türkiye'deki alaturka kültürü de başarılı bir şekilde katıldığı takdirde dogru kişilerle çok başarılı bir film yapılabileceğini düşünüyorum. Neticede Türkiye'de Avrupa'da olmayan bir çok kültürel unsur var ve bunlar iç içe geçmiş durumda , eğer bu kullanılabilirse Avrupa ve Amerikadaki örneklerinden farkı olur.Bi örnek vereyim mesela benim evdeki halim mesela :) bi yandan menemen yapıyosun yerde işlemeli kilim falan var minderler vs .. fonda haggard çalıyor
Benim söylemek istedeğim Türkiye'deki iç içe geçmiş bir çok kültürü harmanlayabilmek.Mesela eleman odasında opeth dinliyor babası adnan şenses dinleyip rakı içiyor falan bu tip şeylerden bahsediyorum.
Ayrıca evet rock müziğin geniş kitlelerce benimsenmesi yeni başlamış olabilir ama 80 lerden gelen kemik kitleyi unutmamak lazım ;)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
rock soundu yıllarca önce yerleşti zaten kemik kitleden bahsediyorum ben üstüne bir çok asi blackçi gothicçi :D gençlik de var zaten
neyse sanırım yanlış anlamakta ısrarcısınız
 
dennischambers demiş ki:
:) ümit neden varları saysak başta senden başlayarak nolurki acaba :)
İsmimi kullanarak prim yapmaya çalışıyorsun seni dava edicem :) hem ben yanlış bişey söylediğime inanmıyorum, yoklar konuşulcaksada bence daha önemli yok olan şeylerin neden yok oldugu konuşulmalı... mesela neden ülkemizde her mesleğin bi okulu yok? gibi.
 
Geri
Üst