Analog Pedallar için yeni Adaptör (Yıldırım Switch Cys2500)

Arkadaşlar,
Geçen ankara'da konya sokak'a gittim. Yıldırım Marka Swicth 2,5 amperlik (Trafosuz çok hafif) yeni bir adaptörü çıkmış 9V'lık.

YILDIRIM SWICTH MODE CYS2500

20 YTL'ye aldım. Mükemmel şekilde kullanıyorum. Hiç dip gürültüsü yok. Çok hahif olmasıda ayrıca bir avantaj. 2,5 amperlik olmasıda mükemmel bir olay. istersen 10 tane bağla yani öyle yeter.... Ayrıca ürünün 2,5Adc | 2,5Adc | 2,0Adc |1,5Adc | 1,0Adc amperli olanları da mevcut. Düşük olanlar daha ucuzdur belki ama ben sormadım.

Swicth derken aklınıza Volt ayarlı düğmeli olduğu gelmesin. Sabit akım veriyor. Yani üzerinde akım ayarı düğme yok. 9V alırsanız sırf 9V veriyor yani.

Teknik özellikleri ve çizimi şöyle:

http://www.yildirimadaptor.com/download/CYS2500.pdf

Ucunada istedigin kadar ek yapıp dağıttım...20 YTL'ye işte budur olay arkadaşlar....Devir trafosuz adaptör devri...sanirim.

Belki İstanbul'da falan daha ucuza bile bulabilirsiniz. Ben bir çok dükkana sordum sadece 3 yerde buldum biri 28 fiyat verdi biri 35 biri ise 20 YTL.....

Analog pedallar için sorunsuz ve ucuz adaptör arayanların bilgisine sunmak istedim. Belki duymayan vardır diye..

Bir çok arkadaşın adaptör yapıp sattığını biliyorum ancak, markalı ve garantili, hafif, trafosuz, ucuz ve böyle güzel ve kaliteli bir ürünü bulduğum için haber vereyim dedim. Fiyat olarak da çok makul sanirim.

Üreticinin sayfası..

http://www.yildirimadaptor.com/tr/subacdc2.asp?ID=16

Ürünün resmi de aşağıda:

16-CYS-2500.jpg


Not: Eğer büyük şehirlerde oturmayıp bulamayan arkadaşlar isterlerse Yıldırım şirketine telefon açsınlar istesinler veya bulundukları yerlerdeki bayilere sorsunlar istetsinler...veya hiç olmadı benim bir daha yolum düşerse isteyen arkadaşlara alıp yollarım ürün dışında hiç bir ücret istemeden. Maksat müzikle gönülden uğraşan arkaşlara yardımım olsun.

Saygılar, Sevgiler....
 
Re: Analog Pedallar için yeni Adaptör (YILDIRIM SWICTH CYS25

matis demiş ki:
Ucunada istedigin kadar ek yapıp dağıttım

Ben de böyle bir şey arıyordum. Yalnız ucuna istediğin kadar ek yapma işini tarif edersen sevinirim. Ben 5 adet pedal kullanıyorum. Kullanım şekli ile ilgili bilgi verebiirsen sevinirim.
 
Adaptörün ucundaki jacklardan ihtiyacın kadar alıyorsun, uçtaki jackın + ve - sine istediğin uzunlukta bir kablo ekliyorsun ve diğer bir jackın + ve - sine bağlıyorsun bu işlem istediğin kadar ve adaptörün elverdiği kadar gidiyor :) Umarım açıklayabilmişimdir..
 
çok yararlı bi başlık olmuş adaptör arayanalar için aynı adaptörden bende kullanıyorum arkadaşlar gayet kullanışlı herçeşit girişi var gayette sorunsuz çalışıyor fyatıda 20 milyon yani 2 tane 9 voltluk pil fiyatında.bi konserde analog pedalın 1 pil yediğini düşünürsek(bazen piller yarı yoldada bırakabiliyor) yani 5 saatlik pil yerine ömür boyu kullanabileceğiniz bir adaptör almak daha iyidir :)
 
KeReMmM demiş ki:
Adaptörün ucundaki jacklardan ihtiyacın kadar alıyorsun, uçtaki jackın + ve - sine istediğin uzunlukta bir kablo ekliyorsun ve diğer bir jackın + ve - sine bağlıyorsun bu işlem istediğin kadar ve adaptörün elverdiği kadar gidiyor :) Umarım açıklayabilmişimdir..

Teşekkür ederim... ;)
 
Hazır 5'li kablolar satılmaya başlandı. Aletin bir ucu resimdeki adaptörün ucuna takılıyor. Pedallara bağlamak için de 5 ayrı ucu var. Ankara'da pan müzikte 10 ytl.

Resimdeki adaptörün en önemli özelliklerinden biri de şebeke voltajı kaç olursa olsun(200 volt altı bile) çıkışı 9 volt veriyor. Elektronik bişey deniyordu buna ama unuttum :) Ben de kullanıyorum çok iyi alet.
 
yaa bi de benim boss cs3 üm var.sıkıntılı bi alet her adaptörle çalışmıyo.çalışsa da bozuluyo yaptırmak zorunda kalıyom.o yüzden kullanacağım adaptörün çok hassas bile olsa 9v tan yukarı voltaj vermemesi gerekiyor.cs3 hassas bir aletmiş bu konuda.acaba bu adaptörde öyle bi sıkıntı yaşanırmı ki.biraz o kafamı karıştırıyor
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #9
Umarım söylediğiniz gibi yararlı bir başlık olmuştur. Benim gibi başka arkadaşlarında aynı ürünü deneyip kullandığına çok sevindim....Daha çok insanın haberi olması açısından bu başlığın yararlı olacağına inanıyorum...

Jack çoğaltma işine gelince, dilerseniz elinize ucuz bir lehim tabancası ile + ve - uçlarını alacağınız bir adaptör ücü ile seri olarak (Uc uca) bağlamanız mümkün.Yok eğer yapamama derseniz lehimde yok bende derseniz amca nickli arkadaşın dedigi gibi müzik mağazalarında uç çoğalmak için hazır ek ürünler mevcut. Bende Pan müzik'te görmüştüm. Ama 10 YTL pahalı gibi ve hemde boyutları kısa idi. Siz lehim yaparak veya bir elektronikçiğe yaptırarak istediginiz uzunlukta yaptırabilirsiniz...

Ürünü aldığım dükkanın ismini hatırlamıyorum. Sokak'da sol tarafa cepheli olan bir dükkandı. Bir daha yolum düşerse kartını alırım buraya yazarım ismini. Ama dükkanın bir öenmi yok. Gittiğiniz zaman zaten bulursunuz orda. Bir çok yerde var. Ama farklı fiyatda siz bir kaç dükkan gezerek uygun fiyat verenden alın.

İbanez nickli arkadaşın sorusuna gelince, ürün çok kaliteli bir ürün hiç şüpheniz olmasın. Ben ölçüm aleti ile denedim tam değerinde veriyor voltu...ama sizin cs3'de sorun çıkarıyor olabilir unutmayın!
 
peki bir şey sorucam hani bu chain denilen şeyler var ya adaptor ucu beşli oluo ya onlar falan diyelim ben kafama göre bi setup ayarladım 7 pedallı bir setup.ama şu an elimde 4 pedal var. ben 10 lu chain alsam ve kullanmadıklarımın uçlarını bantlasam bir yere dokunmasın diye acaba bir sorun olur mu?
 
dostlar kadıköy yazıcıoglu işhanında bulabilirsiniz zaten çogu kişi biliyordur bilmeyenler için eminönü iskelesinin karşı tarafında bilgisayarcıların oldugu sokaga gir slalomlar yaparak cd cilerden kurtul(işte esas zor olan) 50 m ilerde sagda idari tatil günleri kapalı olan bir işhanı onu da söyliyim
 
slm

devir trafosuz adaptör devri diyorsunuzda orda önemli bi nokta var.bu adaptörleri maliyeti ucuz yapımı kolay ama trafosuz olmasının çok büyük bi eksisi var şayet adaptör içinde elemanlardan herhangi biri arıza yaparsa şebeke voltajı önünde hiç bi engel kalmayacağında bütün analog setiniz ve siz ciddi şekilde zararda görebilirsiniz. :idea: bunca sene trafolu yapılmasının sebebi şebeke voltajı ile sizin aranızda direkt bi bağlantı olmamasında ve güvenlik nedenlerinden dolayıdır.bunlarıda aklınızda bulundurun. kolay gelsin saygılar...
 
bildiğim kadarıyla bu tür devre barındıran adaptörlerde sigorta bulunuyor. Bunu satın aldığınız ürünün satıcısına danışarak da teyit edebilirsiniz
 
slm

şimdi öncelik herkezin anlayabileceği bi dille anlatmaya çalışacağım.trafolu adaptörlerde demir göbeğe sarılı 2 farklı sargı vardır ve bu sargılar elektriksel olarak birbirlerine bağlı değildir.fakat 220V AC alternetif akım vuruşları/frekansı demir göbek üstünden bir manyetik alan oluşturur. ikinci sargı aynı manyetik alanı bu sefer toplayarak elektriğe çevirir. burda önemli nokta bu yani bu sargılar birbirlerine bağlı değiller.enerji iletimi dolaylı yoldan yapılıyor.2 sargı nekadar çoksa alacağınız voltaj da okadar fazla olur.şimdilik trafolunun çalışma sistemi bu.
gel gelelim trafosuz adaptörün nasıl çalıştığına
trafosuz adaptör bu dolaylı manyetik sargılı sistem yerine bi takım elektronik elemanlar direnç kondansatör vs.. kullanılarak Voltaj istenilen seviyeye düşürülür.ve sonra Doğru akıma çevrilir.

Trafolu sistemde herhangi bi arıza olduğunda yada kısa devrede aşırı yüklenmede Trafo ısınır ve giriş sargısı yanar ve akım kesilir daha uç noktalarda giriş sargıları yanıp bobin telini kaplaması kalktığından kısa devre olur sigorta atar ama çıkışta aletinize yada size bi kaçak akım veremez direkt bağlantı olmadığından.

trafosuzda ise arıza durumlarında aradaki ufak elemanların yanması sonucu 220V kolayca çıkışa ulaşabilir.

ufak bi benzetme Lamba ağırdır ama elektriksel anlamda dayanıklıdır.Transistör ise hafif ama elektriksel olarak çok dayanıksızdır en ufak kısa devre yada yüksek ısıda yanar.. ;)

saygılar... kolay gelsin...
 
slm

yıldırım iyi adaptörler üretiyor fakat 70 yılı aşkın süredir kendini kanıtlamış trafolu sistemi kullanmayı tercih ederim gerisi sizin kararınız.belkide dediğiniz gibi güvenlik önlemlerini almışlardır..
 
Geri
Üst