Yeni başlayanlar için evde mac ile kayıt...sabitlenebilirmi?

Konu hakkında hiçbir fikrim yok ibook + m-audio usb ses kartım var garageband ile idareten kayıt yapıyorum ama istediğim daha doğrusu elimdeki ekipmanın hakkını veremediğim konusunda fikirlere kapılıyorum forumuda araştırdım bu konuda aydınlatıcı bir açıklama göremedim.Gün bugün dür başlık sabitlenirse machintosh kullanıcıları sevinecek ve paylaşarak öğrenecektir... sevgiyle.
 
Monolab sanirim az cok yardimci olabilirim sana... Ben de evimde i-book g4 umle basladim bu ise... Ilk garagebandden bir iki biseyler yapiyordum, kayitlari bilgisayar uzerindeki mikrofondan yapiyordum ve kendi capimda tatmin oluyordum. Sonra isi ilerleteyim dedim gittim maudio fasttrack usb ses karti aldim ki garage bandle uyumu ozelliklerinde de belirtilir. Sonra bir shure pg57 ve behringer preamp aldim. kayitlar daha da guzellesmeye basladi tabi. En son da mix icin monitor aldim. Su anda bu olaydan kopamiyorum. zaten insan bi kaptirdi mi..
Gelelim garagebande ilk basta profeyonellere o kdar da yonelik degil dense de artik dunyada ve muzik dergilerinde prof muzik programi olarak geciyor. Ki biz mac kullananlar icin garageband nimet gibi... Sana onerim garage band i iyice ogrenmeye calis. Ve ekstra paketlerini yani jampackleri de al gercekten mukemmeller. Ben henuz bir tane alabildim..
Baska sorularin olursa ve eger yardim edebilirsem burdayim. kolay gelsin.
bu arada macte yaptigim kayitlari da dinleyebilirsin istersen. Gerci bilmem sever misin thrash metal ama olsun genel kayda bakarsin.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Kayıtlarını dinlemek isterim çok teşekkürederim ayrıca...Bendede ibook g4 var ve aynen önce üzerindeki mic.le kayıt yapmaya basladım sonra yetmeyince bir seskartı aldım external simdi eksiğim ne tam olarak bilmiyorum fakat yaptığım kayıtları dinlediğimde eksik olan birsürü biseyler var bu konuda zannedersem kriter olan birkaç ayar var mikrofonum biraz dandik carol falan kıvamında bir mikrofon bunun etken olması muhtemel birde seskartı preamp aynı zamanda ya ne diyeceğimi bile bilmiyorum :) jam packle sadece loop/sample falanmı geliyor yoksa farklı birtakım upgradelerde varmı? çok teşekkürederim yanlız diilmişim :)
 
Simdi mikrofonlar konusunda yazmak haddim degil fakat yine de bildiklerimi yazayim. Oncelikle mikrofon cok onemli. Hatta caldigin sesin karakterini yansitmasi acisindan en onemlisi benim acimdan.... Bende de carol vardi ama carol mikrofonlarla ses kartin preampin ne kadar iyi olursa olsun istedigin sesi alamassin. Oncelikle bir mikrofon almani oneririm... Bu secimi yapmak istedigin muzik tarzina gore de yapabilirsin.. Ben de elimden geldigi kadar bilgilerimi paylasirim seninle. Daha sonra da bir preamp alabilirsin... Ama inan mikrofon bircok seyi degisterecektir.
Gelelim garagebande: evet ekstra paketlerde yeni enstrumanlar,ses efektleri hazir davullar ve bircok muzik adina yapabilecegin sey bulabilirsin... Ornegin ben jampack 3 u aldim hazir davul yazilimlari var icerisinde ve gercekten mukemmel. Tabi ben de surekli birseyler ogreniyorum.mesela asagidaki kaydimda kendim hic davul yazmadim jampackin icerisinde bulunan davullarla yaptim. Yani tamamen garage bandle yapildi.tabiki bircok eksik var ama en azindan fikir edinirsin...
Gitarlari shure pg 57 enstruman mikrofonuyla kaydettim. Vokali de onunla kaydettim :) Simdi bir condenser vokal mikrofonu almak icin para biriktiriyorum. buyur kayit:

http://rapidshare.com/files/6981709/Deep.mp3
 
Geri
Üst