P90 Telecaster Icin Wiring Semasi Ariyorum

Gitarimin neck manyetigi p90, bridge manyetigi telecaster single coil. Dort yollu switch ve master volume, master tone potanslarina sahip. Pozisyonlar su sekilde olacak;
1. Pozisyon:bridge
2. Pozisyon:neck+bridge(paralel)
3. Pozisyon:neck
4. Pozisyon:neck+bridge(seri)
Bu sekilde, sorunsuz calisan bir devre verirseniz cok cok sevinirim. Tesekkur ediyorum simdiden.
 
Son düzenleme:
Ben Tele köprü manyetiğinin üç yollu olmasını anlayamadım. Yüksek çıkışlı, bölünebilir manyetiklerden falan değil de klasik tele manyetiği ise iki yollu olması gerek.
 
Bridge manyetigi uc kablo iken ikiye dusuyor ya. Sorun orada.

Bu benim kafamı karıştırdı. O zaman şuna bir bak:

http://www.seymourduncan.com/blog/wp-content/uploads/tele_4ws.jpg

tele_4ws.jpg
 
Evet bu gercekten cok ise yarar. Bir de soyle bir wiring buldum. Switch uzerinden topaklamaya gidenkabloda 470k degerinde bir direnc bulunuyor. Bunun amaci, beraber calistiklarinda olusacak uyumsuzluk filan midir?? Gerekli bir durum mu acaba??
 

Dosyalar

  • TELE3.GIF
    TELE3.GIF
    19.6 KB · Gösterim: 216
Bu başlık altında etiketlenmiş olmama rağmen kafa yorup da yardımcı olamadım bir türlü. Ama şöyle şeyler buldum:
http://www.guitar-mod.com/wiring/tele4way.gif
http://i594.photobucket.com/albums/tt24/brandongregori/Guitar stuff/custom4way.jpg
http://www.tdpri.com/forum/attachme...tenix-bridge-b-n-parallel-b-n-series-neck-jpg

Umarım işe yarar.

NOT: Tele ve Strat'tan anlamam :)
Tesekkur ediyorum ilgilendiginiz icin. Deneyecegim artik. Sonucta dogru semayi yazarim :D.
 
Evet bu gercekten cok ise yarar. Bir de soyle bir wiring buldum. Switch uzerinden topaklamaya gidenkabloda 470k degerinde bir direnc bulunuyor. Bunun amaci, beraber calistiklarinda olusacak uyumsuzluk filan midir?? Gerekli bir durum mu acaba??

Frekansla değişen manyetiğin empedansını sınırlandırmak için yapılmıştır, ayrıca volume üzerinede filtre devresi koymuşlar, o da volume düşürüldüğünde oluşan boğukluğu gidermek için yapılıyor. Sanırım bağlantıyı yapabildin?
 
Yok cenker abi sonda kesin de. Birkac sey denemem lazim :D.

@izzzyy P90 yuvasina gibson p90 sigmadi. O yuzden su anda bos bir gun bekliyor. Standard treble bleed saniyorum volume potansindaki filtre. Kapasitor bolumunu devreye gore yapmayacagim. Cok cok hassas ve uyumlu su anki hali. Anladigim kadariyla teledeki neck manyetiginin fazladan kablosu da birnevi topraklama. Base plate mantiginda. Kablolardan herhangi birini iptal etsem sorun kalkacak.

Bana geldigi halinde standard uc kablolu telecaster neck manyetigi direkt cikarilmis, fazladan kablo da, manyetigin ground kablosuna lehimlenmis. Tabi internetteki 4 yol switch baglantilariyla da alakasiz bir baglanti yapilmis. Uc kablo da switch uzerinde.

Bu haliyle cok dolu, tok bir tondayken, bridge manyetigi fazla gucsuz, ici bos, ciliz kaldi (tiz degil, ciliz). Normali oyle olmamali. Ikisi beraber seri ve paralel baglantilarda tonal bir sorun yok. Hatta o pozisyonlardan ve p90 da tek basinayken cok cok mutluyum cikan sesten.

470klik direnc birnevi, aralarindaki tonal farki dengeliyor yanlis anlamadiysam. Sorunuma cozum olacak yani. Olmayacaksa basil bir yol izleyebilirim??
 
Son düzenleme:
Geri
Üst