Kullanıcı Adınız, Seçtiğiniz Resim Ve Kısa Hikayeleri

Fotoğraftaki en sevdiklerimden ve de en fotojenik gitarım ve şu an hiç birine sahip olmadığım çeşitli pedallar.

Nik de Songs: Ohia'nın Cabwaylingo şarkısı. Şarkıyı çok seviyordum ama isimdeki lingoyu sevmiyordum. Cabwaylingo - lingo = Cabway + star = Cabwaystar 😅
 
Nick ismim ve soyismimin baş harfi.

Siteye ilk kayıt olurken öylesine çabuk çabuk lakayıt şekilde almıştım.

Sonradan sevdim forumu, kaldı öyle.

Fotoğraf generic marshall fotosu google görsellerden.
 
Adımı değiştireli pek olmadı. Yavuz Sultan Selim ve Şah İsmail dönemini Türkler'in altın çağı olarak görüyorum. Biri anadolu, avrupa ve afrikada büyük toprakları yöneten Osmanlının, diğeri ise yerleşik medeniyetlerin en büyük ve eskilerinden olan farsları birkaç türk aşiretininin gücü ile yöneten, asyada da büyük ve zengin topraklara sahip Safevi devletinin şahıydı. İki devletin de kurucu gücü ve temel dayanak noktası yarı göçebe Türk aşiretleriydi. Ama buna ve yüzlerce yıllık ortak tarihe rağmen din bahanesiyle birbirleriyle savaşma lüksleri vardı. Aynı zamanda eğitim, özgürlükler, inançlar, bilim, sanayi anlamında avrupanın çoğundan ve dünyanın geri kalanından daha iyiydiler. İşte bu Türkler'in altın çağıydı bana göre. O zamandan bu zamana o iki güç birbirleriyle çarpışa çarpışa günümüzdeki duruma kadar düştük. Azerbaycan'ın yarısı iranda esir kaldı, şeriyattan başlarını kaldıramıyorlar. Bizde de benzer durumlar var malumunuz.

Resimdeki gitar ise ibanez rgaix6fm. Beyaz rengi muhteşem gözüküyor webde ama gerçek hayatta flameleri belli olmuyormuş düz beyaza yakın duruyormuş. Ondan dolayı almadım. Sapı da pek benlik değil. Vaz geçtim ama kalsın resim. Güzel gitar.
 
“helalmustafaabi” 1982 tarihli Çiçek Abbas filminde Şakir (Şener Şen) ve Abbas’ın (İlyas Salman) kahvede oturup karşılıklı atıştıkları sahnede onları izleyen kalabalıktan bıyıklı bir abinin o sırada söylediği bir replik.Yıllarca gelen mesajlada “mustafa bey” olarak hitap edilmişti tarafıma ama ismim Emrah aslında.

10.saniyeyi izleyelim
 
Google aramada bedavadan data vermemek için 2-3 yıl önce orjinal kullanıcı adımı değiştirdim. 1600-1700lü yıllardaki Osmanlı-Afşar-Babür dönemi bence Türklerin altın çağıydı. Dünyanın 4'te 1ini falan yönetiyorduk. Kullanıcı adım ona göndermedir.
PP ise 7-8 yıldır peşinde koştuğum Ibanez RGAIX6FM. Beyazı mükemmel bir görsel vaat ediyor ama gerçekler öyle değil. Beyaz olanlarında akçaağaç desenleri neredeyse hiç gözükmez, düz kirli beyazmış gibi gözükür. Ondan dolayı ben siyahını tercih ettim. Geçen yıl almıştım, çok güzel bir gitar asla satmam. Ama gözümde bir Jackson Endonezya pro serisi soloist değildir.
 
3 Sene önce arkadaş grubumuz vardı WhatsApp üzerinde.Birisi yanlışlıkla Osman yerine Oman yazdı.Sonra herkes bana Oman demeye başladı :D Profil fotoğrafımda da dünya üzerindeki en mükemmel heavy metal grubu olan anlı şanlı Judas Priest grubunun yine anlı şanlı kusursuz ötesi mükemmel gitaristi tanrı ve yol göstericimiz olan Glenn Tipton var.
 
Siteye ilk 2006da kaydolmuştum, o zaman seçtiğim nick counter-strike oynarken kullandığım bi nickin kısaltılmış haliydi. Sonra adminlerden birinin artistik yaptığı bir ortamda havasını söndürünce hesabım askıya alındı. bi süre (2-3 yıl) foruma girmedim, girerken de o dönem kulak zarımda çökme vardı ve sol kulağımla sanki patlak bir hoparlörden sesler duyuyormuş gibi olmuştum. Kullanıcı adı oradan geliyor, foto için açıklamaya gerek yok sanırım, ben kendim, bizzat şahsen... Rakı masasından bir foto. Genelde flaş patladığında hep göslerimi kapatırım, bunda da kapatmıştım ama tam kapanmadan böyle puslu puslu yakalanmışım, bi daha denk getiremem diye profil fotosu yaptım 😁
 
5 yaşlarımda falan komşunun indirmesiyle birlikte GTA vice City oynayıp dururdum. Tabi bir gün anneme küçük bir şov gosterecem diyene kadar. Gelen geçene sıkıp anne nasılım falan diyordum 😃. Tabi ailem eğitimci olunca pat diye silip emülatör ile Super Mario 64 indirmişlerdi. Hala bile oynarım çok severim Mario serisini. Gel zaman git zaman derken çogu platformda bu gözü şaşık Mario profil fotoğrafım oldu. Nickim ise 11 12 yaşlarda rastgele yazdığım bir yazının düzenlenmesi sonucunda oluştu. Şimdi pek sevmesem de o zamanlar slipknot dinlerdim baya. ee tabi Mick thomson da ilah gibiydi gözümde 7 rakamı da oradan geldi kaldı bu şekilde.. :)
 
RockTribe, tribe so diye bir site yüzünden uydurduğum bir kullanıcı adı. Çok eskiden benzer projeler için böyle uyduruk kullanıcı adları ile turkrock'a kaydolmuştum. Proje bazlı bakıyorum yani. Tribe so olayı da kendi halinde minik bir müziksel sosyal ağ denemesiydi, alt türlerde ya da benzer müzik zevkleri olan insanların ilgisini çekebileceğini düşünmüştüm ama yanılmışım :D Artık yeni dünya modelimizde böyle amatörlüklere yer yokmuş. Parayı veren düdüğü çalarmış. Zaten tribe so denen saçmalık da bedavaya sunduğu (kimsenin kullandığını görmediğim sitelerini) aylık 499$ falan yapınca şaka gibi oldu ve site kapandı.

Avatarımın arka planındaki minik bir adam oluşturan cd+kaset ve radyo logosu bu sitenin amatör radyosu için tasarlanmış bir şeydi. Düşününce bu amatör radyo ve ilgili sadece 3-5 kişinin minik de olsa keyifli bir sohbet ortamı oluşturması, kayda değer bir şeymiş.

Avatarımdaki site linki, tüm bunlar olurken düzenli olarak sürdürdüğüm online jamming mevzusuyla ilgili. Hepsi gelip geçti ama bu olay kalıcı, en azından bunu böyle sürdüren insanlar var. Yani günün birinde bu proje biterse yeni hesapla gelirim diyeceğim ama pek olası değil gibi. Zaten online jamming konusu müzik bağlamında son sığınak gibi. Yani çok fazla ne rock ne metal ile ilgim kalmadı, tek bir tür kaldı o da online jamming, her türe bunun içinde ulaşmak mümkün.

Kullanıcı adım ve avatar tam olarak proje bazlı olduğundan hikayesi de tanıtım gibi oldu :d
 
Geri
Üst