gitara pasta/cila atımı ve temizleme yöntemleri

Sağlam bi tinerle dene birde.. Bi ihtimal çıkarır ama o yapıştırıcılar değdiği noktada kimyasal tepkime oluşturduğundan o noktada görsel bi kusur yaratma ihtimali yüksek.. Tinerin ise kaplama gitar boyasına herhangi bir zararı yok bu arada, denedim gördüm :)
 
gitarın üzerinde kirden oluşan bazı lekeler var bunları ne yaptıysam çıkaramadım ve en son aklıma şu oto yıkamacılarda arabanın plastik aksamına sıkılan parlatıcı kokulu spreyler geldi bunları kullanırsam gitara zarar verirmi ?
 
Gitar cilası kullan işte , klavyede de klavye için olan ürünlerden kullan. Bunlar gayet işe yarıyor.
Zırt pırt kullanmana gerek yok zaten fazla bir maliyet yaratmıyor.

Gitarı case de tut. Çaldıktan sonra telleri falan sil gövdeyi sil kuru bezle (Çizmeyen birşey olsun mikrofiber kullanıyorum ben)

Başka bir şeye ihtiyaç yok
 
gitar temizliğinde en güzel metod nedir dersen biraz hohlama eşliğinde çizmeyen pamuklu bir bezle (tercihen çoook çok yıkanmış eski bir tişört mesela) ovalamaktır :) ben buna organik temizlik diyorum.

kimyasal temizliğe gelirsek, gitar cilalarıyla falan pek haşır neşir olmadım, planet waves'in serisinden bir naneyi denedim geçenlerde ince çizikleri falan hakikaten iyi kapattı ama o da silikonlu, çizikleri aslında silikonla doldurarak kapatıyor.

zararı ne dersen de, gitarı oraya buraya vurduğun zaman benim gibi rötuş yapmak istediğinde binbir emekle rotuşladığın yer silikona tutunamadığı için tam "hah oldu" dediğin anda kalıp gibi eline gelebilir. özellikle selülozik boyalı aletlerden uzak tutmak lazım gitar cilası mobilya cilası falan denen zımbırtıları.

tiner, aseton, alkol vs hep cilayı matlaştırıcı naneler, yine uzak durun. hele selülozik boyalı bir gitara bir damla aseton veya selülozik tiner damlatın, 30 saniye içinde tahtaya kadar ulaşır.

abartmadan ince bir pasta cila en güzeli, hem zamanla boyayı inceltip aletin sesini açar hem de rotuşa engel değil.

ya da nihayetinde tahta parçası bu gitar denen alet, bırakın çizilsin lekelensin karakter sahibi olsun :)
 
yani temizleme işini telleri silmeyi falan işim bittikten sonra silerim zatende izmir de yaşadığım için muhtemelen ter oluyor :) şu case olayı gitarı koyacak bir case yok işin garibi şu klasik gitarlar için kılıflar olur içine pamuk doldurulmuşlardan bir kılıf var onun da pamukları yapışıyor ama bulursam 30-50 ytl le bir hardacase almak isterim biraz zor gibi ama teşekkürler yardımlar için
 
Tükürüğün temizleyemiyeceği hiçbir şey yoktur. :dil

Kutu toz olayını engeller,sıcaklık değişimine karşı gitarı korur.Kasada zor çıkacak kadar kirler oluşuyor veya lekeler oluşuyorsa uzun aralıklarla gitarı temizliyorsun sanırım. 2 haftada bir çok hafif nemli "yumuşacık" tabir edilen bezlerle silip kurumadan silersen ne gitar eskir ne de lekelenir.Teri de gitar üzerinde bırakırsan haliyle Seyitgazi afyon yoluna döner.
 
arkadaşlar bişiy duydum ama emin değilim bana bi garip geldi benim gitarada kıyamıyorum denersem berbat olur diye

gitarı "hohlayarak ve yumuşak bir bezle" :) silerken abimizin biri kalktı bana dediki öle olmaz onun özel temizleyicileri var contact spreyi de kullanabilirsin dedi (yani bildiğimiz kontak spreyi) şimdi bende bitane mevcut şuan karşımda elimde bez var o bana bakıyo ben ona bakıyorum her an deneyebilirim am akorkuyorum sizce napıyım ? bu sprey işe yarıyomu? bileniniz varmı ?
 
Philips'in ahşap yüzeyler için çıkardığı bi spreyi var. Mavi renkli tüpde olan. köpük gibi, onu bir beze sıkıp gitarın gövdesini temizliyorum. Gayet de alıyor tozu parmak izini vs.
 
vallaha ben metal aksamları wd-40 ile siliyorum. Oldukça güzel koruyor ve ufaktan paslanma belirtileri başlamışsa hemen bitiriyor. Klavye için dunlop'un limon yağını kullanıyorum. Maple klavyeler için uygun değil evet çünkü çoğu maple klavyenin üstünde kendi koruyucu cila gibi bir şeyi var. Limon yağı o koruyucuyu mahfediyor.
 
Geri
Üst