Battlestar Galactica

İzleyeniniz var mı acaba Battlestar Galactica'yı ?

İlk sezonu mevcut bende ama daha başlayamadım izlemeye. Lost ve Prison Break'in yokluğunda alternatif bir diziye başlayacağız ama sanırım bu tekrardan Nip/Tuck olcak yinede . ;)
 
3. sezonu bitirdim az önce.Çok heyecanlıydı,muhtesem bitti ve farkettiğim kadarıyla sezonları kıyaslarsak giderek de derinleşiyor dizi,final akıllara zarar olacak demek ki...4. sezonu bekliyorum 4 gözle.=)
 
Sevenin çok sevdiği, sevmeyenin sevenleri anlayamadığı ve anlamak istemediği bir dizi.

Basitçe konuyu geçeyim, ilgilenenlere: İnsanlık, 12 Koloni'ye bölünmüştür ve 12 ayrı gezegende ikamet etmektedir. Birgün, Cylon adı verilen robotları yaratırlar. Bu robotlar, isyan ederler ve bir savaş çıkar. Savaşın sonunda ateşkes imzalanır ve Cylon'lar çekilirler. Aradan 40 yıl geçer. Kimse Cylon'lardan haber alamaz - ta ki, ani bir saldırı ile 12 Koloni neredeyse tamamen yerle bir edilene dek. İlk saldırıdan kurtulan çeşitli uzay gemileri, aslında müzelik olan ve saldırı esnasında hizmetten çekilmek üzere olan savaş gemisi (Battlestar) Galactica'nın koruması altında, aç ve açıkta kalakalır. Komutan Adama, çevresindeki insanlara bir motivasyon kazandırabilmek amacı ile, 12 Koloni'nin, 13'üncü bir koloniden çıktığını ve ana gezegenlerinin Dünya (Earth) olduğunu belirtir ve ekler: kendisi, bu gezegene nasıl gidileceğini biliyordur. Kalan 40 bin küsür insan, böylece, evini aramaya başlar.

Esasen bu, fakat karmakarışık karakter ilişkileri ve şu ana dek gördüğüm sınırlı düzgün anlatımı ile sıradışı bir dizidir. Ve tabii ki, belgesel havasında geçmesine sebebiyet veren çekim tekniği de eşsizdir: sanki bir eleman, elinde kamerayla mekanda dolanıp olan olayları çekiyor gibi de bir havaya sahiptir. Ben tavsiye ederim; günümüzde geçerli olan pek çok sorunu (askeri darbenin dinamikleri, demokrasinin işleyişi ve işlemediği noktalar, adalet sistemindeki açıklar, ahlak ve sorumluluk, ulusal güvenlik, politik güç ve bu gücün kullanılışı veya genel olarak gücün kullanımı, Tanrı/bilim, inanç kavgası, güç dengesi, terörizm, kürtaj bunlardan bazıları).

Açık ve net bir şekilde oyun teorisi ve mahkum ikilemi kullanan (ve bu teorilerin işleyişini mükemmel derecede ortaya koyan) bildiğim tek dizi olduğunu da ekstradan belirtmek istiyorum.
 
Geri
Üst