Gitar Seçimi Ve Piyasa

K

Kindablue

Selam arkadaşlar.kendi kendime gitar öğreniyorum başlangıç seviyesini geçtim.klasik gitarla başlamıştım.ancak akustik almayi düşünüyorum yada elektro akustik ona da tam karar veremedim.blues ve rockn roll falan tarzim.fiyat önemli öğrenciyim.ama aldigima da degsin istiyorum daha iyisini alana kadar.aklim karışık ve nasil karar vericem bilmiyorum 500 lira gibi bir bütçem var.temiz ikinci ellere güvenebilir miyim bi de? ? Çok teşekkürler şimdiden:)
 
Anladığım kadarı ile, temiz ve 2. el bir akustik yada semi akustik istiyorsunuz. Alınık ilanı açmanızın sebebinin bu olduğunu düşünüyorum. Yoksa tavsiye ve yorum mu istiyorsunuz?

İkinci ellere tabi ki, güvenebilirsiniz. Deneyerek aldığınız taktirde, ve yanınızda gitardan anlayan biri ile denemeye gittiğiniz taktirde, sıkıntı yaşayacağınızı düşünmüyorum.

Tarzınız blues ve rock n' roll ise, hollow body olarak tabir edilen gitarların, yada SSS dizilimli gitarların, tarzınıza akustik yada semi akustiklerden daha yakın olacağını düşünüyorum.
 
Foruma hoigeldiniz. Konuyu şu başlık altında açarsanız daha doğru olur. Daha fazla güvenilir cevaplar alırsınız:

Müzik Aletleri ve Ekipmanları

Gitar almanın ilk kuralı, girardan anlamaktır. Bu da tecrübe ile mümkün. Gitardan anlamıyorsanız, sıfır gitar alırken de ikinci el alırken de kandırılma riskiniz var. Bu yüzden gitardan anlayan birinin eşliğinde ilk gitarınızı almanız en sağlıklısıdır.

Blues ve rock'n roll demişsiniz. Eğer elektro çalmak gibi bir hedefiniz varsa doğrudan elektro gitar almanızı tavsiye ederim. Eğer durum bu ise, ikinci el uygun fiyatlı, sağlam bir SX size uzun zaman vefalı bir şekilde yoldaşlık edecektir.
 
Selamlar. Abilerim detaylı bilgileri vermişler. Benim de tavsiyem SX olacaktır. Stratocaster veya Telecaster memnun edecektir. Amfiniz var mı bilmiyorum ama bu tarzlarda düşük bütçede Fender Frontman 10G önerimdir. Bizzat kullanıyorum ve Clean tonu oldukça hoş. Drive tonu Hard Rock'a kadar gitmese de tatmin eder.
 
Arkadaşlar SX Strat ve Tele önermiş, onaylamakla birlikte bunlara ek olarak tercihen Epiphone(Standart veya Custom) olmak üzere Les Paul kasa bir gitar da alınabilir kanısındayım. Tabi bu biraz şu anki bütçenizin üzerine çıkabilir. Amfi konusuna gelince, ben harici bir ses kartı ve Guitar Rig/Amplitube gibi programlar ile başlamıştım, bana kalırsa amfiye göre aynı fiyata daha geniş bir ton yelpazesi sunmasıyla olsun, Rocksmith oynayarak daha keyifli vakit geçirmek açısından olsun daha avantajlı. Hem alacağınız ses kartında XLR girişi de olursa ileride yapacağınız bir mikrofon takviyesiyle kendi kayıtlarınızı almanız da mümkün olur.

Gitar seçimi konusunda çok fazla endişeliyseniz yanınızda bu işlerden iyi anladığına güvendiğiniz birini bulundurmanızda fayda var, ya da internet üzerinde dikkat edilmesi gereken konulara dair bir miktar inceleme yapabilirsiniz. İkinci el konusunda şüpheleriniz varsa Do-Re müzik Çankaya şubesini ziyaret edebilirsiniz, personel gayet yardımcı oluyor, SX gitarlar 350-450 TL arasında, bütçenizi de aşmamış olur hem de sıfır ve garantili almış olacağınız için içiniz rahat etmiş olur.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
Çok teşekkür ederim uğramıştım oraya da fikir sahibi olmak için, sanirim direkt olarak elektro almayi düşünüyorum şu an bu konuda da önerilerinizi göz önünde bulunduracagim :)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #8
Hepinize çok teşekkür ederim arkadaşlar baya yardımcı oldunuz :) bişeyler oturmaya başladı kafamda direkt olarak elektro almayi planliyorum.yine de yanımda anlayan bir arkadaşla gidip alırım zaten.tekrardan teşekkürler hepinize :)
 
Son olarak şöyle bir önerim olacak SX gitarlarla alakalı, ilk birkaç ay standart şekilde kullanın ancak daha sonra yavaş yavaş sırasıyla akort burgularını, köprüsünü, eşiğini ve diğerlerinden daha pahalı olduğu için son olarak da manyetiklerini ve diğer elektronik aksamlarını değiştirin. Tabi ben kendim kullanmadığım için birinci elden bilmiyorum, sadece duyumlarım ve internet üzerinde gördüklerim bu yönde, @hackeiommi bu konuda daha iyi bir şekilde yardımcı olabilir diye düşünüyorum.
 
Geri
Üst