Yurtdışından Sipariş Ve Gümrükte Aynı Üründen Çok Miktarda Alma Sorunsalı

C

Contravolta

Ben önümüzdeki ay banzaimusicden ve birkaç ay sonra da thomanndan sipariş vereceğim.
Burda çok kez bi ürün 2 adetten fazla alınırsa sıkıntı çıkartıyorlar diye okudum.
Mesela ben banzaiden pena alıcam çok uygun fiyata dunloplar. ve 100 tane alıcam. tanesi 70 kuruşun altında oluyor. En sık kullandığım pena. 6 tane penalık var gene siparişin içinde. Ve bu adamlar o penaları 24lü 72li set olarak değil tek tek satıyorlar. Alınan sayı 10-25-100 e geldiğinde birim başına düşen ücret azalıyor. Ama adamlar tek ürün olarak değil aynı üründen x100 olarak satmış olacak ve faturada da öyle gözükecek. Sıkıntı çıkar mı?
Thomanndan da bi oda dolusu şey alıyorum içinde aynı kiltli askıdan 3 tane var. veya aynı parlatma bezinden 4 tane var. Bunlar bana sıkıntı çıkarır mı? Beni ticaretini yapıyorum diye suçlarlar mı? Başıma ne gibi sıkıntılar açılabilir? Bu iki siparişten ilki zaten 75 euronun altında vergiye takılmaması lazım. Thomann ise zaten toplasan 20 kilo etmez. 30 kiloydu sanırım sınır ve 1000 euroyu da geçmiyor ki 1500 euro idi sanırım orda da.
 
Ingiltere'den 3 cift ayakkabi almistim. Koca koli icinde kapima kadar geldi. Arkadasim 4 cift alinca, fiyat gumruk muafiyet siniri altinda olsa da dogrudan gumruge takildi. 100'lu paket halinde satiliyorsao sekilde al. En azindan o kalemde tek paket olarak kabul gorsun, 100 adet olarak degil.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Cevaplarınız için çok teşekkür ederim.
Bir de şunu sormak istiyorum. Diyelim sayıdan dolayı gümrüğe takıldım. Yaptırımlar nedir? Sadece %20ye yakın vergi mi eklenir yoksa farklı durumlarda oluyor mu?
Şehrimizdeki merkezden halledebiliyor muyuz yoksa istanbul'dan mı halletmek gerekiyor?
Tekrardan teşekkür ederim.
 
Geri
Üst