Manik (Alternatif Rock/Metal) - İstanbul

manik0.jpg

MANIK 2003 yilinin Sonbahar’inda arkadaşlıkları lise yıllarına uzanan Gökhan Saraç ve Onur Palaz tarafindan kuruldu. Bir sure sonra gruba bas gitarda Berkan Dirim dahil oldu. Uzun süren eleman degisikliklerinin ardindan son olarak davulcu degisikligi yaparak gruba davulda daha önceleri de birlikte çalistiklari Hakan Sertagaç’in da katilmasiyla grup su anki kadrosunu olusturdu.

2005 - 2006 yillari arasında farkli ve kendine özgü Alternatif Rock / Metal Coverlarindan ve bestelerinden oluşturdukları repertuarlariyla Rh Positive, Cafe Gitar, Eksi Limon gibi çeşitli barlarda her hafta düzenli sahne alarak dikkat çeken grup bu süre içerisinde birçok parti ve festivalde çalarak sahne performansi ile ilgi çekerek hatırı sayılır bir seyirci kitlesine ulaştı.

Zamanla bestelerine yoğunlaşan grup evde kaydettikleri parçalardan oluşan bir demo yayınlayarak “Yara” , “İtiraf” ve “Rüya” parçalarıyla dinleyicinin beğenisini topladi.

2007 yılına gelindiğinde Şubat ayında Sabah gazetesinin kulak kabartılacak 25 yeni ismi arasında yer alan grup daha sonra 6 ay boyunca her cumartesi gecesi Türkiye’nin sayılı ve kaliteli rock mekanlarından Bronx’ta çalarak bu sure zarfında Dream Dergi, Yüxexes dergi ve Online Boo dergiye konuk olarak müzik basınında da adını duyurmaya başladı.

Summer Rocks 2007 Açık Hava festivalinin ilk gününde kapanış grubu olarak sahne alan grup yaklaşık 2 saatlik özel bir performans sergileyerek yoğun ilgi topladi. Her zaman soundunu ve performansini güçlendirmeyi hedefleyen, müziğinde yer yer elektronik öğelere de rastlanan grup konserler vererek canli performanslarina ara vermeden, belki de ilk albümlerinin habercisi olacak yeni parçaları üzerinde çalışıyor.

Grup kadrosu:
Onur Palaz: Vokal/Gitar
Gökhan Saraç: Gitar
Berkan Dirim: Bas gitar
Hakan Sertağaç: Davul

www.manikweb.com
www.myspace.com/manikgrup
www.manik.garaj.org
 
16 Aralık 2006 Tool / APC tribute gecesi ve 29 Aralık 2006 gecesi bizi yalnız bırakmayan tüm sevenlerimize ve dostlarımıza sonsuz teşekkürler...
 
The_Bizkit demiş ki:
besteleri görmek istiyoruz kısa zamanda =)

impuls'tan sevgiler ve basarilar

ŞuBat'ın sonu civarı bestelerimizi Myspace sayfamızda yayınlamayı planlıyoruz The_Bizkit. Bir aksilik olmamasını umuyorum... Başarı dileklerin için teşekkürler... Yeniden bir organizasyonda birlikte çalacağımıza eminim... Bu gece gitarda başarılar...


Bless... =)
 
Manik 20 Ocak 2007 Cumartesi 23:00 Taksim Bronx ta sahne alıyor...

Bronx (İstiklal caddesi Terkos Çıkmazı)


Diğer Gruplar: Diane, Tafra , Hipnoz
 
Geri
Üst