Fazla Pedal Kullanan Birine Gitar Ve Amfi Onerisi

Elimde gitarim yok bir bass vi var o nedenle ilk bir gitar almaliyim lonestara basla girersem guzel olacagini sanmiyorum
Ha sizin gitarınız yoktu doğru, ben onu unuttum. Yani diyebilirsiniz saçmalıyorsu fakat ama madem elinizde bir miktar para var, onu Lonestar'a tamamlayın; 300 liraya da bir adet SX alın. İleride ne demek istediğimi, niye bu kadar ısrarla Mesa dediğini anlarsınız.

Bi de ben Mesa hayranı bi adamım. Hani fetişist diyeceğim ama fetiş yapabilecek bir Mesa'm yok henüz. :)

Bu arada @hackeiommi adlı şahıs beyefendisine sakın kanmayın. Kendisi pis zenginin tekidir ve tek amacı dünyadaki tüm Mesa'ları almaktır. Bu yüzden bizim Mesa almamızı istemez. Evde bile Soldano'su var bu adamın. Değil mi? :)
 
Son düzenleme:
Ha sizin gitarınız yoktu doğru, ben onu unuttum. Yani diyebilirsiniz saçmalıyorsu fakat ama madem elinizde bir miktar para var, onu Lonestar'a tamamlayın; 300 liraya da bir adet SX alın. İleride ne demek istediğimi, niye bu kadar ısrarla Mesa dediğini anlarsınız.

Bi de ben Mesa hayranı bi adamım. Hani fetişist diyeceğim ama fetiş yapabilecek bir Mesa'm yok henüz. ;)

Bu arada @hackeiommi adlı şahıs beyefendisine sakın kanmayın. Kendisi pis zenginin tekidir ve tek amacı dünyadaki tüm Mesa'ları almaktır. Bu yüzden bizim Mesa almamızı istemez. Evde bile Soldano'su var bu adamın. Değil mi? :)

sonradan-g%C3%B6rme_9500.jpg


Muhahahaa :D:D

Çakma Soldano'm, modlu SX Strat'ım ve Greco LP'üm ile nasıl zengin olabiliyorsam artık :D

@gdo delikanlı eğer amfi alma imkanın da mantıklı bir zaman içinde olacaksa bence gitara yönelebilirsin. Sonuçta lambalı amfi sesini açmadan iyi performans vermez. O ses de seni evden attırabilir.
 
Lonestar'ı alırsanız o paranın tamamını harcamış olursunuz. Forumda çok güzel bir Express 5:50 kafa satılıyor. Clean katı Lonestar ile aynı, drive tarafı ise daha yüksek. Altına uygun fiyata 1X12 kabin alırsınız, geriye kalan parayla da Do-Re'den PRS S2 alırsınız hazır indirim devam ederken, misler gibi olur işte.
 
Gitar onerisi olarak telecaster'lari da denemenizi oneririm. Humbucker'li bir tele olabilir ya da aldiktan sonra sap pozisyonuna bir humbucker taktirabilirsiniz.
 
Radioheadin bir roportajinda da jonny greenwood telelerin efektlerle iyi anlastigini soyluyordu , sizce iyi yanlari nedir ? Gitar olarak yavas yavas fenderde kesin karar kilmaya basladim . Forumdaki ilana hemen bakiyorum
 
Ozellikle soylemek isterim ki sizin gibi en az 3 kisi daha bana tele dedi efekt kullaniyorum dedigimde . Neden insanlar jazzmaster degil tele tercih ediyor gercekten ogrenmeyi cok istiyorum bir turlu cevabimi bulamadim :D
 
Yukarida linkini verdigim Mehmet Barlo'nun inceleme yazisindan bir alinti yaparak cevap vereyim:

"Bu gitarların kullanımı açısından kendimce icat ettiğim ve uygun olduğunu düşündüğüm bir görüşüm var: Telecaster çalan gitarcıdan korkmak gerekir. Zira Telecaster’lar benim görüşüme göre gayet “odun” gitarlardır, verdikleri ses net ve basittir. Hatta bir yerde netliğin tanımıdır. Ama bu basitlik ve netlik kesinlikle kötü olarak algılanmamalı, zira bir bilenin elinde en etkin silahlardan birisi olur. İster onu en basit şekli ile nerdeyse her telin en ince titremesini duyuracak şekilde (yani country müzisyenleri gibi) kullanın ve telin sert tuşe ile patlamasından kaynaklanan “spank” adı verilen sesi bol bol elde edin, ister orta seviye veya yüksek seviye kazançlı lambalı bir amfiden tok ama net, keskin ama güçlü ve “sustain” barından bir ton elde edin. Onun içindir ki bir Telecaster benim görüşüme göre heavy metal seviyelerindeki kazançlı kullanım haricinde, nerdeyse her tarza uyar, ve dolayısı ile en geniş yelpaze sunan gitar modellerinden birisidir. Zaten bundandır ki yukarıda bahsettiğim gibi, epey farklı tarzlara sahip olsalar da bir çok önemli gitarcının vazgeçilmez tercihidir. Aynı şarkı içinde hem çok net bir ton, hem de bir Gibson Les Paul kadar tok bir solo tonu sunabilir. Ama önemli olan, gitarcının bu gitarı kullanmayı bilmesidir. Zira epey bir çok gitarcı, gitar üzerindeki ton potansiyometresini hiç kullanmadığından dolayı, yanlış bir şekle Telecaster’ları çok tiz gitarlar olarak bilirler. Halbuki, ton potansiyometresinin yetkin bir şekilde kullanımının belki de en elzem olduğu gitar, bence, açık ve net şekilde bir Telecaster’dır."

Stock bir telecaster'in birbirinden cok farkli iki manyetige sahip olmasi ve sesinin cok basit ve net olmasi, bu gitarin hem ton acisindan cok genis bir yelpaze sunmasina hem de efekt kullanimi icin cok saglam bir taban olusturmasini sagliyor.

 
Thinline ve HH tele'lerle karsilastirma amacli bir de (single coil manyetikleri olan) Fender Classic Player Baja telecaster denemenizi oneririm. Baja'larda normal 3-yollu switch yerine bir 4 yollu switch var ve bu sayede her iki manyetigin seri sekilde kullanilmasina olanak veriyor. Switch bu konumdayken humbucker sesine yakin bir ses veriyor. Ton yelpazesi normal tele'lere gore daha genis bir tele.
 
Tele alirsam mutlaka tremlol taktirmam gerekir , yenilmesi guc bir aliskanligim var tremolo kullanmaya karsi . Heritage'lar hakkinda cok rahat gitarlar olduklarini duymustum . Gercekten dogru mu acaba ?
 
internette çok güzel bi video vardı. çok benzer bi sound veriyodu.
gibson'dan daha gibson soundları var. hangi modelini denediysem daha dengeli ve daha geniş frekansları duyuran bi alet.
benzer bi gibson için en az 1,5 katını vermek gerekiyo ve güven de olmuyo.
 
Geri
Üst