Aliexpress Den Alışveriş

Nur topu gibi kumar oynamak istiyorsan buyur al. Ama gelen gitar da kötü çıkarsa "Nasip kısmet" deyip geçebilecek misin? Kalitesine kimse kefil olamaz herşeyden önce. Kutu ile gelecek, kargo, vergi derken PTT'nin elinde kırılır, hasar görürse zararı sana olacak.

Bundan kelli kimse bir şey der mi bilemem. Başlık da sakıncalı zinhar.
 
Ben iki yıl önce sırf denemek için bi kol saati siparişi vermiştim 3 dolar gibi bi fiyata ürün elime 30-45 gün arası bi sürede elime geçti ve adamlar saati kutuya falan koymaya gerek duymadan direk bi zarfın içine koyup çinden istanbula mektup yollar gibi göndermişler. Ha ben zaten o fiyata acayip bi şey beklemiyodum saat hiç gelmese bile şaşırmazdım ama o mektup zarfına koyup göndermeleri beni güldürmüştü saatide bi hafta kullanabildim daha sonra rengi falan attı görüntüsü çok çirkin oldu ama hala çalışıyo. Gitar falan almak bence acayip riskli biz başka şehirden getirtmeye korkuyoruz bu adamlar ta çinden yolluyo az yol değil yani herşey olabilir yada ürün eline hiç geçmeyebilir izini sürmende çok zor olur çünkü çok fazla aktarma yapıyo ürünler hadi direk uçakla gönderseler falan belki olur ama öyle değil gemiden gemiye falan geçiyo ürün.
 
Ödeme paypalla yapıldığı takdirde maddi kaybınız olmaz. Zaten herkesten alınmaz, güvenilir satıcıdan almalısınız. Ürün elinize ulaşır çok yüksek ihtimal, o konuda sıkıntı yaşamanız zor. Ama tabii ki o fiyatlara kaliteli bir gitar beklememelisiniz. Atıyorum 100 dolarlık bir gitar buradaki 400 liralık bir gitardan kaliteli olmaz tahminimce. He çok daha kaliteli de olabilir mi? Olabilir. Ama kumar oynamaktan farksızdır bana kalırsa. Vereceğiniz para size dokunmazsa denemeye değebilir yoksa hiç girmeyin derim.
Not: Gitar kadar pahalı bir şey almadım ama çok kez alışverişim oldu siteden, güvenilir satıcıdan aldıktan sonra sıkıntı yaşamanız zor.
 
Fiyat farkı değecek kadar var mı?
Üreticiden direkt satış gitarlar görmüştüm ama üreticiden satıştan kasıt nedir bilemiyorum. Fason üretimler de satılıyor, yani markanın üretimini yaptırdığı yerden gelip marka tarafından paketlenmeyen ürünler. Markanın kalitesinden geçmeyen ürünler olma ihtimali var mıdır bilinmez.
Kargo ile alım seçenekleri var, seçilmezse en ucuz yolla göndermeye çalışıyorlar doğal olarak. Er ya da geç elime ulaştı aldıklarım ama riskli birşey almadım hiç. Satış sonrası size ulaşırken aldığınız destek de iyi, elinize ulaşmadan görmeden ödemeyi onaylamıyorsunuz. Satıcı da ilgileniyor.
Fakat gelsin ben bi göreyim, beğenmezsem geri yollarım olayına girerseniz riskli, gönderi tecrübeniz yok, çinde kaybolsa iletişime geçeceğiniz kişi büyük ihtimal çince konuşup yazışacak.
 
Aliexpress den alisveris yapin. Soyle soyleyeyim. Gitar koprusu kilitli aski vs vs aliyorum. 30-45 gun arasinda geliyor . kargo yok gumruk yok.
Urunler cin mali oldugu icin genel olarak dandik.
ancak sounda etki etmeyecek seyler icin ben gayet makul buluyorum. Ornegin aliexpressden cep telefonu almam ama, cep telefonu icin kirilmaz cam ekran koruyucu aldim, case aldim vs vs. Kisacasi akssesuar konuusnda iyiler . zaten tum aksesuarlar cin.

Bunun disinda gitar almak mevzusu. 200 300 dolara alacaginiz gitarlar dandikler. ama 300 dolara hollow body gitar alabiliyorsunuz. Gidip guzel manyetik. guzel hardware ile guzel sonuclar alinabilir. Ben gitar almayi dusunmem onermem. Dedigim gibi aksesuar vs turevi seyler icin aliexpress i tercih edin. Main enstruman icin riske atmaya degmez.

Acikcasi prensibim 15 dolar. 15 dolardan fazla birsey almam . daha fazlasini gozden cikarmam bu yuzden.

Alisveris yaparken dikkat edilecekler

- Order sayisina gore siralayin. En cok satilan order en guvenilir oluyor. (genelde )
-Order sayisina gore siraladiktan sonra onlarin arasindan da en guvenilir saticiyi secin.
-kendinize 2 basamakli bir ust limit belirleyin ve uzerinde alisveris yapmayin. Lakin kaybolabiliyor.(basima gelmedi ) ya da urun kargoda zarar gorebiliyor.
-Ufak seyler siparis edin.
-Aksesuar ve turevi seyler siparis edin. kalitesi soundunuza etki edecek urunleri tercih etmeyin . lakin cin en ozensiz uretim yerlerinden biri.
-Son olarak saticilar cok satisi olan saticilar olacaktir order ve feedback i goz onunde bulundurarak sececeginiz icin. Ve dunya capinda aliexpressin harika bir feedbacki olmadigi icin saticilar feedbacklerini cok onemsiyorlar. Sorun yasadiginizda iletisime gecin. yenisini yollasinlar. Telafi etsinler. Tabi 30-45 gununuz varsa.
 
Ben de hem satıcı hem de ürün feedbacklerine bakarak loop switch box aldım geçen hafta. Hemen kargolandı ama anlatılanlardan anladığım elime geçmesi 30-40 günü bulacak gibi.
 
Kiz arkadasim ve ben surekli ufak tefek seyler soyluyoruz. ornegin kedi tirnak makasindan kedi yuvasina, kiyafetten resim template lerine kadar ..

cok ucuz sonucta 1 2 dolar .

acelesi olmayan ivir zivirlar gibi dusunebilirsin. Burda 30 40 tl olan seyler 1 2 dolara edinilebiliyor.
 
Ben duvarımda asılı duran telecaster için bir sap ve manyetik takımı almak istiyorum. Devamlı alışveriş yapan arkadaşlar ebay mı yoksa express den mi almam daha sağlıklı olur?
 
Hocam ben de enstrüman olmasa da küçük birşeyler aldım, fiyatı 4 dolardı. Kutu içeriği olarak, almak istediğim ürün ve yanında kadife taşıma çantası görünüyordu. Almak istediğim ürün 30 gün civarı bir sürede geldi. Ancak kadife taşıma çantası yoktu. Satıcıyla irtibata geçtim, 1 aya yakın oldu bekliyorum hala bir haber yok. Gitarı aldığında önce gövde sonra sap gelirse şaşırma, bence değmez derim :) ancak gidip gelecek bir arkadaşın varsa, o kendisine alıyor gibi getirebilir diye düşünüyorum.
 
Ya bende aliexpress te bakınırken gördüm Emg hz setin 25 dolar istemişler 5 yıldız ve 3000 kişinin üstünde geri dönüş vardı güvenilirlikte yüksekti sizce alinmya degermi? Bide dikkatimi Emg hz aktif manyetik yazmışlar bu çok dikkatimi çekti.
 
Hiç korkmayın. Eğer satışı fazla olan, güvenilir bir satıcıdan aldıysanız feedback'e çok önem gösterecektir. Diyelim geldi ama kırık, bozuk vs. hemen iletişime geçin size ya aynısını yolluyorlar ya da para iadesi yapıyorlar. Hatta 1,2 kere başıma geldi geçen aldığım şapkada leke vardı yazdım böyle leke var diye hemen 6 doları iade ettiler. Şapka da duruyor :)

Arabam içinde 10" Android ekran aldım. O bile sağlam geldi. Gümrükten kurtulmak için de iletişime geçerek fiyatı düşük yazdırabilirsiniz. 300 Dolarlık ekranı 30 dolar olarak yazdılar sıkıntısız ulaştı.
 
Gitarin Vergisi ne olur bilgisi olan var mı.

Vergisini bilmem ama sıkıntısı bol olur.

Ya bende aliexpress te bakınırken gördüm Emg hz setin 25 dolar istemişler 5 yıldız ve 3000 kişinin üstünde geri dönüş vardı güvenilirlikte yüksekti sizce alinmya degermi? Bide dikkatimi Emg hz aktif manyetik yazmışlar bu çok dikkatimi çekti.

O EMG'lerin alayı sahte. EMG niyetine almaz, EMG performansı beklemezsen hayal kırıklığı yaşamazsın bir ihtimal. Biraz da şans bu işler.
 
Geri
Üst