Cubase'e orgla nasıl davul ve bass ekleniyor???

Arkadaşlar ben Cubase'i bir süredir kullanıyorum. Ancak sadece gitar oluyor kayıtlarda. Elime bir org geçti ve bildiğim kadarıla orgla pc'den davul ve bass yazmak mümkün. Bunu açıklayabilecek arkadaşlar var mı acaba??? Şimdiden teşekkürler...
 
Klavyenin midi in-out çıkışı olması lazım.Bilgisayarına da ya ses kartının üzerindeki midi portundan ya da usb arayüzü ile bağlaman lazım onu.

Eğer joystick portu olan bir ses kartın varsa onun için de midi dönüştürücüsü var onunla da bağlayabilirsin.


Bu şekilde elindeki klavyeyi midi controller olarak kullanırsın.
 
tam olarak nasıl olacak o? klavyeyi usp'ye bağlıyoruz anladığım kadarıyla..sadece bu kadar mı ayrıyetten bi program yüklemeye falan gerek yok mu?aşamalı olarak anlatılırsa sevinirim..
 
Midi klavyenizin out ya da orgunuzun midi out bölümüne bağlayacağınız midi kablosunu ses kartınızın midi-in kımına bağladıktan sonra cubase'e daha önceden yüklemiş olduğunuz davul ya da bas plug-in( http://www.turkrock.com/ftopic1910.html)'lerinden biri açacaksınız. Ayrıca record session kısmına açtığınız midi kanalına da bu plug-in'i yönlendireceksiniz. Input'unuzu "All Midi Inpts", output'unuzu da seçtiğiniz plug-in'in adına yönlendireceksiniz ve istediğinizi çalacaksınız. ;)

Yalnız hemen belirteyim, bateri plug-in'lerindeki sesler yalnızca belli oktavlarda çalarlar. yani + veya - oktavlara da bakmanız tavsiye edilir.

Saygılar...
 
Geri
Üst