Customımsı Jackson

Geldik kapanışa, baştan sona bahsetmem gerekirse, gitarın toplam maliyeti 1800 - 1900 Tl civarında oldu, tabi 1 2 aylık sürelerde 200 300 Tllik harcalamarla parça parça, uygun fiyatlı ürünler denk geldikçe yapmak bir nebze daha kolay hale getirdi durumu.

Gövdesi kavak sapı akçaağaç olup üstüne EMG 81 takılı bir gitar olunca daha gitar hazır olmadan fazlasıyla parlak karakterde bir gitar çıkacağını biliyordum, aşağıdaki videoda duyacağınız tonlar da gerçekten normal mixlerimde yaptığımdan biraz daha fazla yüksek bir "high cut"a sahip durumda, ancak üst frekansları dizginledikten sonra ortaya çıkan sonuç belki de şu ana kadar aldığım en hırçın, agresif tonları almamı sağladı, ileride Seymour Duncan ve Dimarzio gibi manyetiklerle de deneyerek farklı bir kıyas yapmak istiyorum.

Bunun yanında clean tonları -videoda çok fazla yer veremesem de- yine oldukça tatmin edici oldu.

Sapından bahsetmem gerekirse Dragon Fire Guitars adlı bir üreticiden AmerikadanAlisveris.com aracılığıyla getirttim, gerekli bilgi önceki mesajlarda var bu işlem adına. Sap alıştığım Jackson yapısından çok çok çok az daha kalın, bunu da elimi rahatsız ettiği için değil üst perdelerde çalarken daha güçlü şekilde çaldığımı farkedip sapta mı bir değişiklik var düşüncesiyle diğer gitarlarımla kıyaslayınca görebildim. Kesinlikle el ile anında hissedilemeyecek kadar ince bir fark, güzel bir sonuç verdi, sevindirdi beni.

Sapın inlayleri rezillik malesef. Resimde bakarsanız aşağı doğru hafif bir eğim var, başka hiçbir sorunu yok ancak insan düşünür "Ben boya şeklinde inlay yapıyorum, oymuyorum delmiyorum, bir zahmet şu şablonu düz tutayım da düzgün olsun." bu yüzden ortada iyi olması için tek parametre yamuk olmamasıyken bunu beceremedikleri için başarısız buldum. Bir imkan olursa bir şekilde düzelttirmek planlarım dahilinde. Fretler ise jumbo, rahatsız eden bir noktası olmadı beni. Sap ayarı, entonasyonu, fret buzz gibi bir sorun çıkarmamasıyla konforu da birleşince daha ne olabilirdi ki diyebiliyorum. Bu arada headstock boş geliyor, Ebay üzerinden aldığım bir waterslide sticker yapıştırdım. Ucunda "Custom Shop" bile olanlardan :D

Manyetikler 81 85, bağlantı soketlerinde ufak bir sorun çıkardı, soket ve manyetik arasına ufak bir parça sıkıştırdık bu sayede daha rahat temas etti, öbür türlü asla ses alamıyorduk bağlayan arkadaşlarla, 2 haftaya yakın oyaladı böyle basit bir problem.

Köprü Floyd Rose Special, kilitli halde durmakta, sanırım hareketli hale de getirmem birdaha çünkü Special pek güvendiğim bir model değil, eğer ki gövde sabit köprülü olsaydı çok daha memnun olurdum. Burgular, potanslar, switch vb geri kalan donanım Solo Müzik'ten
alınma, en iyileri olmamakla beraber sorunsuz şekilde götüreceğine inanıyorum, zaten ülke içinde çok fazla alternatifte bulunmamakta malesef.

Boyası ise yine forumdan ulaşabileceğiniz TR Custom Paints tarafından yapıldı. Tek kelimeyle muazzam, gitara yeniden can verdi Ömer bey, gözüm kapalı öneririm boyatma konusunda bir yer arayan arkadaşlara.

Sanırım söyleyebileceklerim bu kadar, merak eden arkadaşlar mesaj atabilirler, ilgilenen, yardımcı olan, akıl veren, "hayırdır ne oldu bir problem yok umarım diye" soracak kadar yakın davranan tüm arkadaşlara çok teşekkürler.

Keyifli izlemeler!

 
Geri
Üst