cubase ile bas kaydı ve patlak ses

kayıt alıyorum ama ses patlıyor programı da tam olarak kullanmayı bilmiyorum masa üstü bilgisayarım var..yanlış olan genel bi kanıyla ne olabilir?
 
Şunu yapabilirsin,

Eğer amfiden out alıyorsan çıkışını azaltabilirsin,
Direk gitarı giriyorsan pre-amp'tan gain'i kısabilirsin,
Line-in giriyorsan "recording level"ı düşürebilirsin, (ses denetimleri/seçenekler/özellikler/kaydetme/line-in seviyesi)

Bas gitarının kaydını aldığın kanalın hemen sağ tarafında ufak bir kutucuk var. Orası ses girdisinin seviyesini (monitoring seviyesi değil, input seviyesi) gösterir. Orasının peak yapmaması yani en üste vurmaması gerek. Bunu da yukarıda saydığım yöntemlerle yapabilirsin.

Eğer ki hala peak yapıp ses patlıyorsa, patlamış ses ile kaydını aldıktan sonra o kanala vst dynamics ekleyebilirsin. (inserts kısmında i1'deki boş kısma tıklayıp dynamics/vst dynamics i tıklayarak açabilirsin) Bunu ekledikten sonra yeni açılan pencerede default yazan yeri limiter'a getirip sesi sürekli 0db'de tutabilirsin. Böylece teoride patlamaya yol açan peak noktalarını baskılamış olursun. Ama işin aslı peak'li kayıt aldıysan orası fiziksel anlamda zaten distortion'a uğramış olduğundan o noktalardaki ses naturelliğini kaybetmiş olabilir, bu yapacağın işlem sadece o sesleri baskılamaya yarayabilir.
 
Geri
Üst