Ses Kartı Alacağım Ve Ses Kartları Hakkında Hiç Bir Bilgim Yok

İyi akşamlar turkrock,
2. EL ses kartı almayı düşünüyorum amacım gitarı bilgisayara bağlayıp amfi simülatörleri (bias desktop, amplitube, guitarig vs.) ile gitar çalmak münkünse gitar çalarken vokal kaydı da almak ve yine amfi simülatörleri kullanıp daw üzerinden amatör kayıt almak. Ses kartları hakkında HİÇBİR bilgim yok 24bit, 48khz, +phantom filan nedir bilmiyorum. Aynı anda en fazla 2 kanal kullanacağım için sanırsam tuzlu bir şey almama da gerek yok. Sadece amacım en uygun fiyata en az gecikme ve en az dip gürültü ile çalmak.
Fiyat aralığım 2.EL 100-300 lira arasıdır, eğer "50-100 lira daha katıp çok daha süper bir şey alabilirsin ürün de bu" diyeceğiniz bir ürün varsa ona da bakabilirim. Sahibinden.com'da dediğim fiyat aralığında bolca ses kartları var fakat hangisi işimi görür hangisi görmez bilmediğim için bu konuyu açmak istedim.

Usb girişli laptop kullanıyorum, işletim sistemim windows 8

Bunun dışında referans monitor yerine oluyorsa kulaklık almayı düşünüyorum, onun için de yine 0 olarak 100-200 lira verebilirim.
"Abi o fiyata çok şey istiyorsun bee" diyorsanız da beni bilgilendirin bu işin piyasasını bilmiyorum.

Tavsiyeleriniz için şimdiden çok teşekkür ediyorum
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Sağ olasın. Bu ses kartları ile bilgisayardan ses gelirken üstüne gitar çalabilir miyim ? Yani youtubeden bir parça açtım, bunun üstüne bias desktop kullanarak gitar çalabilir miyim ?
 
Elbette mümkün. Aldığınız alete göre ayarları değişir tabii. Bilgisayarda çalan parçayı bilgisayarın ses çıkışından, çaldığınız gitarı da harici kartınızın çıkışından alırsınız.
 
Presonus audiobox + samson sr850

Şu an kullanmaktayım bahsettiğin işleri gayet rahat yapabiliyorum performansı da gayet güzel.

Ses kartı sanırım bütçenizin bi 100 150 tl üstünde ancak sahibinden 2. el m audiolarla focusritelarla doluyken doğru düzgün presonus bulunmuyor. Alanların elden çıkarma ihtiyacı düşündüğünü sanmıyorum. Ek olarak aynı anda 2 kanal demişsiniz de 2 kanal gitar kaydetmek demek o kısmı 2 defa çalıp anlık farklılıklarla daha hacimli(doğru sıfat bu mu olur emin değilim) bir ses elde etmemizi sağlıyor. Yani siz tek girişi olan bir focusrite solo ile 8 kanal gitar da kaydedebilirsiniz. Bu yüzden presonus audioboxın 2 girişi fazlasıyla işinizi görecektir.

Kulaklık olarak ise samson sr850yi ben n11de 160 tlye bulup almıştım normal fiyatı 240tı. Kulaklıkta 2.el bana pek sağlıklı gelmiyor hem ne kadar süre kullanıldığını bilmediğimden ömrünü kestiremiyorum hem de hijyen mevzuları. Sınıf olarak referans kulaklıklarının en alt seviyesidir belki ama 50 100 tllik internet kafe kulaklığı statüsündeki şeylere göre gayet temiz bir duyum sağlıyor (1500 tllik AKGler ile kıyaslayıp laf eden biri çıkmaz umarım) bir de sr950 modeli vardır ama onun aralığı biraz daha basslara yönelikti.

Eğer mesaj atar daha da merak ettiğiniz şeyler olursa kayıt örnekleri de atabilirim aydınlatmak için sizi ama neyin ne olduğunu anlayacağınız vakit değiştirmek isteyeceğiniz aletler yerine bir miktar daha koyup düzgün şeyler almak daha karlı olur derim.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
Onceden civarda alabilecegim ses kartlarini arastirirken farkettim ki tavsiye ettiginiz presonus ses kartini hemen evin yanindaki muzik marketi 2. El olarak satiyordu eger hala satiliktaysa gidip alacagim, cok tesekkur ederim :)

Ayrica arkadasin onerdigi samson kulakligi da arastiracagim. Bu kulaklikla kayit alma disinda evde normal muzik de dinlenir herhalde, yani kullandigimiz normal 50 liralik muzik kulakliklarindan daha iyi performans verir?
 
M-Audio FastTrack II veya Presonus Audiobox bence giriş ve orta seviyede en yeterli ürünler. Özellikle Presonus'u gözü kapalı önerebilirim.

En az gecikme ise üründen ziyade bilgisayar performansı ile de alakalı.
Cosmahaytek affına sığınarak açtığın başlık altında bende bir soru sormak istiyorum. İkinci bir konu açıp kirlilik yaratmak istemedim.

programci_84

Merhabalar, bende yakın zamanda 2. el bir ses kartı almayı düşünüyorum. Amacım bilgisayar üzerinden programlarla gitar çalabilmek. Bu konuda detaylı bilgim yok fakat internetten izlediğim bilgisayar programlarıyla bir sürü amfi seçip ton ayarlayan adamlar var. Bunu yapmak istiyorum. Imac bilgisayarım, gitarıım ve referans kulaklığım shure srh440 var. İlk başta bir ses kartı almam gerekiyor sanırım. Kulaklıkla çalabilmek için. Daha sonra amfi gibi kullanmak içinse referans monitöre ihtiyacım var diye biliyorum.

Şimdi asıl merak ettiğim nokta şurası;

Focusrite markasına bakıyorum genel olarak ve 3 farklı seri var sahibinden.com sitesinde.

Eski model bu sanırım

http://www.sahibinden.com/ilan/alis...anlari-focusrite-8i6-scarlett-249366341/detay

Ve yeni modelde bu

http://www.sahibinden.com/ilan/alis...i-acil-focusrite-scarlett-2i2-260347476/detay



Görsel olarak yeni olan daha güzel dursa da eski olan daha profesyonel bir ürünmüş gibi duruyor. Siyah serilere hiç bakmıyorum zira firewire girişim yok. Siz ne tavsiye edersiniz?
 
presonus audiobox 22vsl kullanıcısıyım ben de. gayet memnunum hiç bir sıkıntısını görmedim bugüne kadar. preampları biraz soğuktur dolasıyla özellikle sert şeyler çalanlar için bu segmentte en kütür kütür seslerin alınabileceği karttır. ben de tavsiye ederim. stüdyoda tc electronic konnect 48'le başladığım işlere bazen evde 22vsl ile bazense tam tersi evde audiobox'la başladıklarıma stüdyoda konnekt 48 ile devam ediyorum, öyle açık seçik bir fark yok. hepsini aynı şeyle kaydetmiş gibi bir proje elde ediyorum.
 
mizantropia, bilgisayar üzerinden programlarla gitar çalabilmek yazmışsınız, amacınız kayıt yapmak değilse şu anda da yapabilirsiniz bunu. garageband'deki amfi seçenekleri ya da kesmezse studio one içindeki "ampire" -ki bayılıyorum- işinizi rahat rahat görecektir. mic/line girişine jak küçültücüyle girip, core audio'yu program arayüzünden built-in olarak seçmelisiniz, eğer ki kaydeder ve sonradan kaydınızı dinlemek isterseniz built-out yapmalısınız. tabi bu studio one için böyle. garageband ya da logic'te core audio ile hem dinleme hem kayıt esnasında dinleme gibi şeyleri aynı anda yapabiliyorsunuz. macin kendi ses kartı ve core audio, herhangi bir gecikme vermiyor makul sample ayarlarında -ki onlarda kendiliğinden ayarlı oluyor zaten-
 
Merhaba arkadaşlar, ben de bir ses kartı almak istiyorum. Gitar kayıtları için. Ses kartları hakkında hiçbir bilgiye sahip değilim. Şu an elimde Windows 10 yüklü, USB girişli, i7 işlemcili bir Asus notebook var. Kafama takılan bazı sorular var. Bunları size sormak istiyorum:

1-) Ses kartı ile birlikte Amplitube tarzı bir program kullanıyorum diyelim. Ve elimde de bir wah,whammy bar, drive vs. pedalı olduğunu varsayalım. Bu pedalı ses kartı ve Amplitube ile kullanabilir miyim?

2-) Amplitube gibi programlarda kanallar arası (Clean, Overdrive vs.) geçişi nasıl sağlayabilirim? Bunun için footswitch gibi aletler kullanılabiliyor mu?

3-) Şu an odamda Logitech 2.1 ses sistemi mevcut. Woofer'ı daha kaliteli bir şeyle değiştirdim. Müzik dinlerken gayet tatmin edici sonuçlar alabiliyorum. Amplitube gibi programlarla gitar çalarken bu ses sistemi yeterli olur mu?

4-) 500 TL gibi bir bütçe belirledim. Ses kalitesi iyi, gecikmeyi mümkünse sıfırlayacak bir alet istiyorum. İkinci el veya sıfır olabilir farketmez. Bana önerileriniz neler olabilir? "50-100 TL daha çıkarsan daha güzel bir alet olarak şunu alabilirsin." gibi önerileriniz varsa onlara da açığım.

Teşekkürler...
 
O aralıktaki kartlar aşağı yukarı benzer standartlarda. Ben evde presonus audiobox 22vsl kullanıyorum. Zerre sorunla karsilasmamakla birlikte gayet memnunum. Fakat forumda memnun olmayan arkadaşlar da var. O problem her ne ise güncellemeler sonucu giderildigini düşünüyorum. Ben karsilasmadigima gore. Diğer bir tavsiye edilen kart olan focusrite'in ciddi driver problemleriyle karşılaştım kafayı yedirtir. 2+1 çalarken problem değil fakat miks yapmak için kesinlikle iyi bir secim değil woofersiz herhangi bi sistem daha iyi olur ya da sistemini iyice ezberlemem gerekir, kimi zaman sadece uyduları kullan ve farklı kaynaklardan da dinle. Footswitchle geçiş o tip pluginlerde yapılamıyor, yanlisim varsa düzeltsinler belki öyle bir link de yapmıştır uzun suredir o kullanmadığım için tam olarak bisey diyemeyecegim, ben kullanırken o olanak yoktu ama.farklı kanallara farklı tonlar kaydedersin. Pedallarını da kullanabilirsin tabi gitar ile ses kartı arasına dizerek. Ama plugin ile kayıt yaparken whammy i wahi falan bilmem ama fx ya da drive pedal sonradan müdahale manevranı sınırladığı için saçma. Çok beğenirsen olusturdugun tonu kullanabilirsin tabi, zevk renk sonuçta. Ama cılız bir ton alırsın kuvvetle muhtemel. Pedal kullanırken yine bi amfi simule edersen biseyler çıkartırsın yine de.
 
Arkadaslar selam. Piyasayi cok iyi bilmedigim icin bir de size sorayim. M Audio Fast Track 2 ses kartim var. 5 veya 6 senedir bende. Gayet temiz durumda. Ederi nedir? Ihtiyaci olan varsa satmayi dusunuyorum. Bir de sizin fikrinizi alayim
 
O aralıktaki kartlar aşağı yukarı benzer standartlarda. Ben evde presonus audiobox 22vsl kullanıyorum. Zerre sorunla karsilasmamakla birlikte gayet memnunum. Fakat forumda memnun olmayan arkadaşlar da var. O problem her ne ise güncellemeler sonucu giderildigini düşünüyorum. Ben karsilasmadigima gore. Diğer bir tavsiye edilen kart olan focusrite'in ciddi driver problemleriyle karşılaştım kafayı yedirtir. 2+1 çalarken problem değil fakat miks yapmak için kesinlikle iyi bir secim değil woofersiz herhangi bi sistem daha iyi olur ya da sistemini iyice ezberlemem gerekir, kimi zaman sadece uyduları kullan ve farklı kaynaklardan da dinle. Footswitchle geçiş o tip pluginlerde yapılamıyor, yanlisim varsa düzeltsinler belki öyle bir link de yapmıştır uzun suredir o kullanmadığım için tam olarak bisey diyemeyecegim, ben kullanırken o olanak yoktu ama.farklı kanallara farklı tonlar kaydedersin. Pedallarını da kullanabilirsin tabi gitar ile ses kartı arasına dizerek. Ama plugin ile kayıt yaparken whammy i wahi falan bilmem ama fx ya da drive pedal sonradan müdahale manevranı sınırladığı için saçma. Çok beğenirsen olusturdugun tonu kullanabilirsin tabi, zevk renk sonuçta. Ama cılız bir ton alırsın kuvvetle muhtemel. Pedal kullanırken yine bi amfi simule edersen biseyler çıkartırsın yine de.
Çok teşekkürler
 
Geri
Üst