solfej - şan

Selam oncelikle Şan egitimi pekte video izlemekle olacak birşey degildir suanda nekadar ücretle ders verdigini bilmesemde türkiyenin en iyi şan hocası Sabahat Tekebaş tır izmirde oturuyor dünyaca tanınmakla birlikte türkiyenin en iyi sopranoları vs..
onun ögrencisidir birkaç yıl önce 50.sanat yılını kutladı egitim alınabilecek en iyi hoca olmasına karşın en dürüst kişidir yani sesiniz yoksa yok der...
Boş yere ugraştırmaz bir görünün derim bunun dışında istanbulda Müfit bayraşa var oda şan hocası olmakla birlikte pop a daha yatkın daha dogrusu klasik müzik dışındaki tarzlara istanbulda pekçok ünlüyüde o çalıştırıyor...daha iyi bir bilgi bulamazsın bu söylediklerimden kendi özfikrim ise nkarada isen ankara konservatuvarına gitmen en iyisi olacaktır....özel müzik okulları filan pek işe yaramayabilir görüşmek üzere..
 
Öğretim görevlisi olup öğretemeyen, öğretmen olmayıp işi bilen insanlar var. Adı sanı duyulmuş insanları önce araştırmak lazım. Üniversite kapılarından hoca aramak pek iyi olmaz. Onlar özel ders veren hocaları barındırmıyorlar. El altından ders verenler var. Ama önemli olan işi bilen birini bulmak. Pek bilgim yok ama araştırma olarak hiç değilse daha önce bu şekilde özel ders almış olan insanları bulup sormak lazım.
 
8 yıldır konservatuvarda okuyorum butip olayların içinde büyüdüm bütün ailem müzisyen çogunluk konservatuvar mezunu daha dogrusu babam hariç herkes öyle bende mezun olacagım inşallah...uzun lafın kısası sabahat tekebas bir ekol turkıye ve avrupa capında tanınmıs en iyi san hocasııdır kendisi bizzat biliyorum...mufıt bayrasa da en cok piyasada bulunan kisidir sertab erenere benzeyen bir sarkıcı var adını unuttum kızın sesi aynı sertap gibi oda müfit in ögrencisi mesela..
 
benmde şan dersi almam lazım..seneye konservatuvar sınavına girmek istiyorum...we ciddi acil yardıma ihtiacım war..ne tanıdığım öle bilen biri fazla nede bulabldm..:(acil yardm edin yaaaaaa!ankaradaym=(
 
playmaker demiş ki:
Elbette faydasi olur. Sesin belki de tahmininden daha da iyi ilabilir, biraz insanin karakteri araya giriyor bu durumlarda. Sesi iyi olupta kendine guvenmeyen oluyor, karga gibi olupta iyi zannedenler de var. Susturamiyorsun sonra adami, gidip tv'de yarismalara bile katilir bu gibiler :)

AHAHAHAHAHA.


:D
 
Bu nasıl bir anlayıştır ki bir insan opera şandan anlamazken hayatında bir opera performansına dahi gitmemişken orda burada alternatif müzik yaparken, Opera Şan'ı zikredemezken bile nasıl oluyorda fikir sahibi oluyor ve hatta işi öğretmeyi üstlene biliyor, çok cesaretliyiz bravo!Şunu çok iyi ayırmalıyız arkadaşlar; sesi güzel, muhteşem olan herkes opera şan dersi verebilir anlamına gelmez.Her şan dersi almış insanda şan öğretebilicek diye bir kavramda yoktur birde şu meziyet vardır bir insanın bildiğini karşındakine aktarabilme ,öğretebilmek becerisi bu yüzden şan hocanızı seçerken çok dikkatli olmalısınız ve dünyanın en pahalı ,masraflı derslerinden biridir şan bu konuda iyi bir eğitim almak istiyorsak elbette elimizi taşın altına koymalıyız...
(yazdıklarım şahısları içermez geneldir üstüne alınanlar olucaktır elbet bunu bir tavsiye olarak görünüz bir dost tavsiyesi sevgili müzik sever dostlarım.)
 
Geri
Üst