Cenk Han Alkaya

A

ACME

1066285486_l.jpg


Cenk Han Alkaya İstanbul’da doğdu. Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi seramik bölümünden mezun oldu. Müzik kariyerine ilk adımı davulcu olarak attı; dönemin en önemli müzisyenleriyle ve Cobra Indians, D Drivers gibi gruplarla çaldı. Bazı konserlerde Erkin Koray ve Haluk Levent’e eşlik etti ve 1998’de şarkıcı olarak kariyerine devam etti. 2000 senesinde vokalist olarak Sodapop adlı cover grubunu kurdu. Sodapop ile birçok şehir ve festivallerde sahne aldı. 2001 senesinde Nuri Candaş’tan şan eğitimi alarak kariyerine devam etti. Cenk Han Alkaya, üzerinde çalıştığı albümü için davulda kardeşi Mert Alkaya ve gitarda Faruk Kavi olarak yoluna devam etmektedir.

Cenk Han Alkaya myspace: http://www.myspace.com/alkayacenkhan

İletişim:
Soner Akkaya
GSM:
+90 555 418 17 28
Ofis: +90 212 216 62 00
[email protected]
[/b]
 
1993 yılında davul çalarak müziğe atıldı. Dönemin önemli müzisyenleriyle Cobra, Indians, Dolmuş Drivers gibi gruplarda çaldı...1998 yılında kariyerine şarkı söyleyerek devam etmeye karar veren Cenk Han Alkaya aramızdan 2005 yılında ayrılan Nuri Çandaş'tan opera şan dersleri aldı.2000 yılında şarkıcı olarak kurduğu Sodapop adlı grupla birçok şehirde sahne aldı.2004'ten itibaren hayalini kurduğu albüm için Faruk Kavi, Mert Alkaya ve Serkan Çeliköz'le çalışmalarını sürdürdü.2005 yılında askerliğini Ankara Mamak'ta yaptı. 2008'in ilk aylarında albüm kayıtlarını bitirdi "Gülmeyi Dene" isimli albüm 14 Mayıs 2008 tarihinde piyasaya çıktı...
 
Son düzenleme:
Myspace te dinlenme rekorları kıran Cenkhan Abimizin albümü sonunda sevenleri ile kavuştu, içtenlikle yazılmış sözleri destekleyen birbirinden kuvvetli rock düzenlemeleri, yıllardır bu işin içinde yoğurulmuş müzisyenlerin kalitesi ve Cenkhan Alkaya'nın tam uyumlu vokali ile güzel bir albüm olmuş, ilk klip Duyuyormusun isimli parçaya çekilmiş ve gayet güzel;)
 
Davul çalarak müzik kariyerine başladıktan sonra 1998'den itibaren solisti olduğu alternatif rock grubu Sodapop ile çeşitli mekanlarda sahne alan Cenk Han Alkaya 'nın ilk albümü "Gülmeyi Dene" ON-AİR etiketiyle geçtiğimiz aylarda müzik marketlerde yerini aldı.

Albümün mix lerini Uğur Onatkut ( Yüksek Sadakat) , mastering ini Cem Büyükuzun yaptı. Prodüktörlüğü Cenk Han Alkaya ' ya ait modern bir sound anlayışı ve çizgisinde hazırlanan albümde sanatçıya, 2 şarkıda Aylin Aslım back vokal yaparak , düzenlemelerde Kargo grubundan Serkan Çeliköz katkıda bulundu.
Albümün ilk klibi sözleri Cenk Han Alkaya'ya müziği Faruk Kavi ye ait Duyuyor musun? şarkısına İmre Haydaroğlu yönetmenliğinde çekildi aynı zamanda albüm kapak fotoğrafını da çeken Deniz Yavaşoğulları klipte Cenk Han Alkaya'ya eşlik etti . Müzik yayını yapan televizyonlarda sıkça ekrana gelen Duyuyor musun çeşitli dergilerin listelerinde de üst sıraları zorladı.

‘Gülmeyi Dene’ albümüyle, rock sound’una modern bir bakış açısı getirerek uzun soluklu olacağının işaretlerini veren Cenk Han Alkaya ’ nın Ağlar Gece video klibi , bu hafta Türkiye’de müzik yayını yapan TV’lere dağıtıldı.Aynı zamanda ilk kliptede imzası bulunan İmre Haydaroğlu’nun yönetmenliğinde çekilen Ağlar Gece video klibinin kostüm tasarımlarını Furkan Boran üstlendi.

Cenk Han Alkaya albümü Gülmeyi Dene yi şu şekilde tarif ediyor.

Bu albümde kendi iç dünyamı yansıttım . Kendi sıkıntılarımı, sevinçleri, umutlarımı, umutsuzluklarımı. Biraz depresif, biraz karanlık ama olabildiğince umudu kaybetmeyen. Şehir hayatında dimdik durmaya çalışan bir adamın hikayesini bulabilirler dinleyenler albümün içinde. Sert tavrı olan, enerjik bir albüm var ortada .

Cenk Han Alkaya nın takipçileri tarafından hazırlanan http://www.cenkhanalkaya.com dan her türlü bilgi ve içeriğe ulaşılabiliyor.

aynı zamanda resmi fan sitesi de varmış :)
http://www.cenkhanalkaya.biz
 
Cenk Han Alkaya 14 Şubat 09 @ Cumartesi günü Rock Fm de "karma rock" programının konuğu..
şahane sohbeti ve akustik performansı ile bizlerle olacak :)
saat 16:00 - 18:00 arası :}

http://www.rockfm.com.tr



Eveeet arkadaşlar..
Uzun bir aradan sonra konserler başlıyor :)
10 Mart 09 - Salı günü Jolly Joker Balans ' ta Cenk Han Alkaya sahne alıyor efenim .
Harika bir performans sergileyeceği aşikar =)
Cenk Han Alkaya 'dan önce ön grup olaraktan "Temas" grubu sahne alacakmış.
Sanırım 21.00 gibi kapı açılır.
22:30 gibi de Cenk Han çıkar diye tahmin etmekteyim.
Haydi bakalım.
Konsereeeeeee =)
 
Geri
Üst