Fl studio da gerçekçi davul tonları?

Fl de yazdığım davul ritm ve ataklardaki özellikle zillerin tonları hoşuma gitmiyo. Acaba daha gerçekçi hale nasıl getirebilirim?
 
dostum azçok ritm yazmayı biliyosan cubasede bilirsin galiba.cubasenin kendi davul kitleri fl den 1 tirilyon kat daha iyi beyaaww...bırakın fl yi ml yi..biraz araştırma yaparsan 85 gigabayt lık davul vst leri var onlar gercek ötesi..drummer diye bir vst
 
FL hakkında birşeyler bilmek yetmez gerçekçi davul tonları için, fl'yi tam olarak bilip, biraz da davulculuğu bilmek gerek bana göre.

FL'de yazılmış bas ve davul sesleri içeren bir kaydımı dinlemek için www.myspace.com/cem64 'ten "masal"a bakabilirsiniz ki bu kaydı yapalı nerdeyse 1 sene olacak. Yeni kayıtlarımın gerçek davuldan hiç bi eksiği yok fazlası var...
 
fl'de sadece edavul mu var yaw bi ton sample koymuş adamlar gidin onlarla uğraşın adam akıllı bi track çıkartın - allah davul etsin sizi emi :p
 
bir kaç sorum olacak:
1-cubase'de davul nereden yazılıyor bulamadım :( (cubase sx 3.0)

2-kaydettiğimiz trackleri nasıl mp3 olarak pc'ye atabiliyoruz?

teşekkürler..
 
1) Cubase te davul yazmak için önce F11 e basıp bir davul Vst si açmak gerek. onu açtıktan sonra herhangi bir midi kanalına bunu göstermen gerekiyor. Açtığın midi kanalının Out bölümünde belirlediğin vst yi açtığın zaman davulu Cubase te kullanmaya başlayabilirsin. tabi bu işin sadece davulu etkin hale getirme kısmı. Davul için bilgisayarına bir vst yüklemiş olman gerek. bir kaç iyi davul vst si var örneğin BFD bunlardan biri. ben onu kullanıyorum bir de Cubase in kendi yüklediği LM-7 var. çok iyi bir davul vst si değil. Enstrümanı belirledikten sonra kayıta tıklayıp bir Midi editor açman gerek sonra bu editor da klavyen varsa klavyeni kullanarak değişik davul parçalarının seslerini basit kes kopyala- kaydır uzat - çek kes gibi işlemlerle davulunu yazıyorsun.

2) kaydettiğin tracklari File > Export > Audiomixdown sekmelerine tıklayarak ulaşacağın pencereden file type bölümünde mp3 uzantısını seçebilisin. değişik formatlarada aynı şekilde ulaşıyorsun. ancak kaydettiğin bölümün herhangi bir formatta ses dosyası olarak çıkması için proje penceresinde mavi olarak seçilmiş olması gerekiyor. onuda pencerenin yukarısındaki rakamların yazdığı bölümde farenin imlecini gezdirisen aşağı doğru bir kalem şekli çıkar. o şekil geldiğinde tıklarsan bir nokta belirlemiş olursun. o noktanın bir ucunu sağa diğerini sola kaydırarak böylece çıktısını almak istediğin alanı belirlemiş oluyorsun.





kabaca bir anlatım oldu.
 
Cubase in LM4 davul tonlarını FL nin DATA klasörü içinde harhangi bir klasörün içine kopyalayarak kullanabilirsiniz.
aman hırsızlara dikkat bestelerinizi internette yayınlamadan önce bi düşünün.sağlama alın kendinizi.
 
Fruity loops'la bir kurtuluş yolu yok mudur ya ?
Cubase işi pek iyi bilmeyenlere (benim gibilere :)) göre değil sanırım.. Fruity loops için gerçekçi davul setleri nereden bulunur ?
 
Geri
Üst