Namm 2016 Paylaşımlar Başlığı

Eveeet, bazı bilgiler ele geçirdim hemen yazayım :)

Öncelikle Fender Custom Shop standından birkaç foto atayım:

15000-volt-relic-tele-650-80.jpg

psychedelic-strat-650-80.jpg

frosted-duco-strat-650-80.jpg
jawbreaker-stratocaster-650-80.jpg


Sonraaa, Laney GHR serisi amfi çıkarmış. Bu amfi düşük seslerde power gain almak isteyen gitaristler için yapılmış, açıklamaları şöyle: ''What sets the GHR apart is its ability to blend the amount of output section in a guitarist's signal by balancing the amount of preamp distortion vs power amp gain using the master output control.''


laney-gh50r-650-80.jpg



Başkaa, Hughes and Kettner yeni Tubemeister Deluxe amfilerini tanıtmış: ( Bu 20 Watt bir de 40 Wattı varmış )

TM20Deluxe_Frontal-1-1200-80.jpg


Yine süprizlerden biri, Fender American Elite serisi çıkmış, baya şık bir seri fenderin sitesinde en yeni neler geldiği yazıyor ancak en büyük üç olay şu olmuş bana kalırsa:

- 4. nesil noiseless manyetikler
- Neck Heel yapmışlar - bu çok ilginç - ve gövdedeki hatları da yenilemişler rahatlaştırmak için
- Truss rod ayarını genelde daha kullanışlı olarak bilinen neckle gövde bitişiminde tekerlek biçiminde yapmışlar.

Bir de thinline sevenlerin cebine yazık olabilir tabi :D



Marshall, CODE serisi amfilerini çıkarıyormuş, Softube diye bir firma ile birlikte çalışmışlar. Amfiler dijital ve 14 preamp, 4 power amp, 8 kabin, 24 profesyonel kalite efekt içerecekmiş.
marshall-code-2-650-80.jpg

Washburn 7 tane yeni parallaxe modeli çıkarmış:

intro-650-80.jpg


EVH, Van Halen'in Amerika turunda çaldığı Wolfgang modeli gitarın 20 adet Relic Replica'sını yapmış.

evh.jpg


Vox yeni AV ( Analog Valve ) serisi amfilerini açıklamış: ( Anladığım kadarıyla sadece preamp katı lambalı hibrit amfiler )

sfwAVamp.jpg


Dean Guitars, yeni 24 ayar altın kaplama üzerine red blood finish bir Mustaine Signature çıkarmış. 33. yıl şerefine 33 tane üretliecekmiş. Bunun yanında Icon diye yeni bir doublecut seri çıkarmış:

sfwdave3.jpg

sfwicon1.jpg


Bunu dışında floyd rose, gitarı delmeden yukardan takabileceğimiz bir sistem geliştirmiş ve çıkaracağını duyurmuştu, onun da videoları gelmiş:



@erenkavukcu abi ne yaptın stand stand haberleri vermişşin :)
2017 NAMM için forumdan para toplayıp seni gönderelim en iyisi :)
 
jackson firebird robbin crosby diye aratırsanız, baya değişik firebird varyasyonları çıkar (saçmalık derecesinde garip firebirdleri var rahmetlinin). klasik jackson headstock dışında görmedim hiç firebird. dominion headstockı da gidebilir, ancak klasik gibsonvari çizgilerden kaçınmaya çalışıyorlar firebirdlerde gördüğüm kadarıyla.
 
Öyle bir gitara o kadar sivri headstock olmasaymış, bence çok güzel olurmuş. Dominion kasadaki headstocku yapmalılarmış.

Aslında ibanez ve jackson markaları klasik headstocklarından bir türlü kurtulamadılar. Tamam güzel ama bazı specific gövde şekilleri için kesinlikle klasik headstockları gitmiyor. Aynen paylaşılan firebird'de olduğu gibi...
Jackson özellikle SLAT serilerinde olduğu gibi 3x3 şeklinde headstock düzeni kullanmaya başladı son yıllarda. Aynı şekilde 7-8 telli modelleri içinde geçerli. İbanez'de yine 8 telli modellerinde benzer bir headstock tasarımı ile durumu koratıyor durumu.

Fakat kesinlikle yuvarlak hatlara sahip gövdelerinde yakışmıyor arkadaş bu sivri uçlu, tek sıra burgulu headstock şekli. Gövde şekilleri, çizgileri vs için bu kadar kafa patlatırken neden headstock içinde benzer çalışmaları yapılmıyor pek anlamış değilim. Tamam headstock markanın olduğu, imzanın atıldığı yerdir ama yine de bazı özel modeller için bazı özel çalışmalar gerekmeli kanaatime göre. Autocad'den kopyala yapıştır yapıyor neredeyse Headstock çözümler için :)
 
Geri
Üst