Gitar Mı ? Amfi Mi ?

Elimde Rg2550 e Cort x6 Special var. Amfi olarak Line 6 Spider 15 var
Sizce gitarları satıp ESP horizon mı almalıyım yoksa amfiyi satıp daha iyi bir amfi mi ?
Ibanez`in yapamadigi ama ESP`nin yapabildigi hic birsey olmadigi gibi Line 6 Spider 15`in yaptigi ve biraz para harcanarak alinmis bir amfinin daha iyi yapamayacagi hic birsey yok. Bu durumda eldeki Cort`u da paraya cevirerek amfi kovalamak en mantiklisi. Ozellikle 12 inch hoparlorlerin enteresan bir buyusu var ve daha ufak hoparlorleri suren amfilerde bunu yakalamak mumkun degil pek. Aslinda durust olmak gerekirse 10 inchler de hic fena degildir.

Sunu da ilave edeyim: ben Spider serisi amfileri epeyce severim asla bir onyargim yok. Bu bakimdan Line 6 Spider 75`e terfi etseniz bile sonucun ciddi anlamda farkli olacagina eminim ama siz yola cikmisken daha da iyisini hedefleyin bence. TM 60 harika bir secenek olabilir. Daha sonrasi da ya o ya da bu sekilde bir lambali amfiye bulasmak olacaktir. Iyi sanslar dilerim.
 
2 Adet ibanez sahibi (Rg550, Rg770 dx) biri olarak kesinlikle gitarın yeterli diyebilirim.. Oldukça güzel gitardır, tam progressive gitarı işte.. Bunun turuncu olan Rg3550z modeli var ki hastasıyım.. İlla bir şey değiştireceksen senin durumunda amfiyi yenilemek en doğrusu.. 1000 TL civarı tubemeister 18 filan bulursan kaçırma hatta, ya da tarzına giden bir amfi al.. Yine de elindeki gitar ve amfi ile çok şey yapabilirsin, bir de prosesürün vardı 500 TL'ye satışa koymuştun ki senin durumunda olsam satmazdım onu, o da zaten amfi modellemeleri içeriyor, ondan fikir de edinebilirsin hangi tarz amfinin hoşuna gittiğine dair.. Zaten gitarına verecekleri en çok para 1200 - 1500 TL civarı olsa gerek ve o paralara alacağın neredeyse hiçbir gitar elindekinin işini yapmaz.. Belki Schecter Hellraiser C1 alınır o paraya belki LTD MH400, belki temiz bir DK2 düşürürsün, videoları izlersen elindekinin kıymetini bilirsin, ıhlamur diye çamur atarlar da takılma, o ıhlamur kimlerin elinde ve ne işler yapmışlar onunla ona bak.. Elimde bir ton alet var (processor bile 3 tane, 3 amfi, 11 gitar, davul, klavye, pedallar falan filan) ama her gün açtığım sadece Jackson Fusion SS ve Marshall MG15CDR, reverb bile amfiden.. Deli gibi de zevk alıyorum..
 
Kafanda belli bir tarz da varsa kesinlikle amfiye yönel. Yok, amfi olayı çok başka arkadaş! İyi bir amfi vasat gitarı öyle böyle tolare ediyor ki senin gitar vasat masat da değil. Ama iyi gitar, vasat amfide veya prosesörde farketmesen de bir süre sonra oyuncağa dönüşüyor. Zira gerçek karakterini, tona olan katkısını yansıtamıyor. Hatta zaman zaman iyi bir gitarın, hani üstüste gelerek gitar ayağında soundu oluşturan o ufak tefek, parça parça unsurlarının; sustainin, rezonansın, köprü malzemesinin, sap gövde ağaçlarının katkılarını falan hakkı ile alamıyorsun.
 
Geri
Üst