Windows 98

selam

harddiske format attım şimdi tekrar win998 kurucam ama "yanlış sistem disketi" diye bir error alıyorum

sistem disketim yok onun yerine win 98 kurulum CD si kullanıyorum
bios tan boot ayarlarını da cd rom a uyarladıım ama sonuç aynı

çözümü bilen var mı çok acil
 
Öncelikle 98'i bırakmanı tavsiye ederim.Ölmüş bitmiş bir sistem artık...Sonra o hata ya bilgisayarında disket takılıysa çıkar.Windows 98 hatırladığım kadarıyla sistem diskiyle başlatılıp,öyle yükleniyordu.Sistem disketi bumaya çalış.
 
http://www.bootdisk.com/bootdisk.htm şu adresten win98 başlangıç disketi yaratan setup dosyasını çek. Disketi oluşturduktan sonra kendi bilgisayarını bununla başlat. Win98 genelde başlangıç cd işlevi görmüyor. Disketle CD Rom desteği ile başlatıp cd den windowsu kurarsın. setup yazınca eğer ddrram li bi ekran kartın ya da ddr ramin varsa simsiyah bi ekranda takılıyor sistem. Bunun için setupcor yaz setup yerine.
 
önce biosdan bootable ayarının cd rom da olması gerek 98 i taktıktan sonra windowsu cd desteği ile başlat sonrasında c: yi format c: /s /q şeklinde formatlayabilirsin ve daha sonrasında cd nin içine gir örneğin cd rom un d: o zaman sende

cd d:
kur
yazıp ilerleyebilirsin başka başka errorlar alıyosan ya cdrom un cd yi okumuyo yada diskinde badsector oluşmuş olabilir ondanda windows u yükleyemiyo olabilir.

Şimdiden kolay gelsin...
 
Geri
Üst