Hangi pedalı&prosesörü alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

Hadi ya, Ms Screamer hiç denemedim ama, ayarlar olması gerektiği şekilde değil mi? Sıfır gain, full volume, tone knobu da biraz sol tarafta olabilir.
Bir de ana drive nereden geliyorsa, booster konulacaksa önüne, orada gain'e çok abanmamak lazım bence. Tabi amfi crunch dolaylarında, kompresyonu az bir ses veriyorsa sonuna kadar açılabilir ayrı.
Birkaç başka TS ile daha deneyeceğim, ayarlar dediğiniz kıvamda, gain de amfide olabildiğince az.
 
Anladım hocam. Ben Mooer ve Joyo'dan memnunum fazlasıyla ama Blackstar ile nasıl sonuç verir bilmiyorum tabi. Bu işler için Maxon en çok övülen pedal diye biliyorum ben de ama denemedim hiç. Deneyecekseniz onları da düşünebilirsiniz yani :)

Şurada Mooer'i devreye sokuyorum. Buradaki ton değişimi fikir verebilir belki.
 
Benim setupta sizinkindeki gibi bir boost yerine yüksek bir ton değişimi oluyordu. Bu ayarlarda bir şey arıyordum ben de :) biraz da kendim deneyip daha sonrasında fikrimi paylaşacağım. Yardımınız için teşekkür ederim.
 
HT5 ile denemiş miydiniz? Bildiğiniz üzre amfi biraz seçici
Ht5r elimden geçti ama o zaman elimde bad monkey yoktu. Fakat bad monkey ile marshall valvestate, ashton vp30, son olarak da engl gigmaster (şu anda) kullandım. Her zaman çok iyi sonuç aldım. Ms screamer da marshall dsl15 ve randall rg50tc ile kullandım. Kesinlikle bad monkeynin yaptığını yapamadı. Bad monkey yapı itibariyle tonu değiştirmeden gaz veren bir drive. Lambalı olmayan amrilerde hiç tat vermiyor. Ama lambalı amfilerin en iyi ilaçlarından biri. Hatta bana göre tek.
 
Doğrudan Maxon OD808 derim. Aynı marka/model amfiyle 2 yıldır öle bayıla kullanıyorum. Emulated out üzerinden Maxon ile boostlayarak aldığım sonuç da şu şekilde;



KM-7, Maxon ve HT-5 haricinde zincirde hiçbir şey yok ve buradaki tonun mimarı tamamen OD808. Üstüne doğru dürüst EQ bile uygulamadık.

Yine de tabi ki diğer alternatifleri de düşünebilirsiniz.
 
Tondaki buyuk degisim olayi muhtemelen mid boost ve bass cutlardan kaynaklaniyor ki bu olayi sevmiyorsan TS sevmiyorsun demektir. Yukarida bahsedilen pedallarla elindeki arasinda buyuk bir fark olmayacaktir Bad Monkey haric. Eger elindeki pedali modifiye etmek istersen ki lehim yaptigini biliyorum, yapamazsan ben yaparim, mid boost azaltmak icin 47k direnc ve 10n kapasitoru seri baglayip, bir ucunu opampin 1. ucuna, digeri ucunu opampin 6.ucuna baglayabilirsin. Bass cut i duzeltmek icin devrenin drive kismindaki 47n kapasitoru 100n ile degistirebilirsin. Deger arttikca daha da bassli olacaktir, 100n en dengeli secim bence. Hatta biraz ileri gidip elektrolitleri ve opamp i degistirip 18v ile de calistirabilirsin. Eger baska bir pedal almayi dusunuyorsan EHX Soul Food, OCD, Xotic BB, Boss BD-2, Fulltone Fulldrive tarzi pedallar ve klonlarina bakabilirsin.
 
Bir arkadaştan Ibanez TS9 ödünç aldım, bugün MS screamer ile karşılaştırdım. Ibanez gerçekten araları çok güzel bir şekilde doldurdu çok güzel bir kıvamı vardı, MS'e göre daha karanlıktı. Clean kanalında karşılaştırdığımda yine Ibanez öndeydi demeliyim, iki kanalda MS ile de aynı tona yaklaşıyordum fakat bir şeyler eksik oluyordu, ikisi de gerçekten güzel pedallar ama Ibanezdeki o daha karanlık boost ve driveların arayı doldurma olayı biraz daha öndeydi benim için.

Edit: Aldığım tondan memnun kaldım ama yine de eq pedalına ihtiyaç olduğunu hissettim. Tabii ki amfiyi deli gibi scooplamak için değil, az bir oynama ile kafamdaki tona daha fazla yaklaşabilmek için, ne kadar doğrudur bilmiyorum.
 
Merhabalar, ht5-ht20-ht40-ht50 ile canlı performans ve kayıtta ibanez ts9 kullandım/halen de kullanmaktayım. ibz ts808 de denemişliğim/ uzun süre dinlemişliğim var aynı şekilde (grup arkadaşım kullanıyordu). Aradığın eksiklik bu iki japondan ya da maxon od808' den birinde.
 
Bu konuda forumda bir kaç defa kendimi tekrar etmişimdir herhalde... Bu amfiye tek pedal takma hakkın olacak deseler ekolayzer derim... Amfiyi şahlandırıyor resmen... Onun dışında TS7 ile kullanıyorum gayet güzel geçiniyorlar.
 
Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba. Fender Standard Stratocaster ( Meksika ) sahibiyim. Amfi olarak Laney LG-35R kullanıyorum. Clean kanalı cidden çok iyi ve tatmin edici ancak overdrive ' da çok yeterli olmuyor bana ne yazık ki. Blues ve rock ağırlıklı çalıyorum, metal'e yaklaşmıyorum bile.Overdrive pedal ihtiyacı duymaya başladım. 300-400'e kadar çıkabilirim. Aklımda Mxr GT-OD var şu anda. Başka ne tavsiye ederseniz bu tarz için ? Yorumlarınız benim için çok önemli. Şimdiden çok teşekkür ederim.
 
Öncelikle bir lambalı amfi derim ben. Üstüne Tube Screamer tabanlı bir pedal tam anlamı ile ilaç olacaktır. İlle de pedal dersen MXR'ın distortion Plus'u dene derim. Bendeki Coron 13'ün türevi bir pedal. Soloda da ritimde de iyi gider.
 
Geri
Üst