Hangi pedalı&prosesörü alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

sd-1 ideal booster , od3 fena alet degil , dd3 yine is görür her türlü , blues driver güzel alet , ls2 a/b switch olarak iyi ,bir de reverb ü var fender reverb ü gibi , bunlari mi diyorsun ? :) tamam rezil kelimesi agir olmus kabul de , true bypass yok yine hicbirinde , 2 tane bagla bunlardan yan yana , ziyan ederler ortaligi , hele 4-5 tane bagla yan yana , bogar öldürür tonu. 1 setup a 1 boss dan fazlasi zarar :) onlarca da yok yani abartmayalim lütfen :) gerci ben de hepsini denemedim ama yine de buffer bypass bence gereksiz bir olay.
Aslinda burada buffered iyidir ya da true bypass iyidir demek çok doğru değil. Buffered bir pedal olmazsa sahnede ciddi kayıp yaşanacaktır kablo uzunluklarindan dolayı bu sebeple canlı performanslarda buffered pedal kullanmanın faydası kesinlikle var diye düşünüyorum, en azından amatör tecrübeme göre. Fakat stüdyo kaydı vs gibi işlerde olay değişecektir, sonuçta ton kaybını en aza indirgemek için bir çok önlem alınıyor o noktada belki true bypass tercih edilebilir ya da olabildiğince az sayıda buffered. Bu biraz tercih ve gereksinim işi gibi geliyor bana, bu sebeple kesip atmak doğru olmaz diye düşünüyorum.
 
Sever mi sevmez mi onu bilmem ama... The wall tour' da kullanmış olanı var. Şimdi buna da Boss sponsor olmuş diyen de çıkacaktır. Bunun gibi yüzlerce örnek sunabilirim size...
Snowy White The Wall tour
white.JPG
 
Arkadaslar bir sorum olacak ben zoom g3x ile g3xn arasinda kaldim ozelliklere baktigimda g3x in efekt ve amfi secenekleri daha fazla gorunuyor g3xn daha gelistirilmis bir model sanirim her iki cihazda da tum secenekler ayni mi yardimci olursaniz col sevinirim :)
 
Aslinda ikisinde de expression pedal var. Fakat siyah olan, yani G3Xn yeni cikan modeli.

Kagit ustunde aynilarsa yeni cikani almak daha mantikli tabiki.

Yeni seri haric G3, G5, g9.2tt, g7.1ut, MS50g ve G1on modellerini kullandim. Gözümde en guzel 2-3 processor ailesinden biridir, zirveye oynarlar.
 
Merhaba, modern metal ve Mesa distortion tonlarını verebilecek bir pedal arıyorum. Metallica'nın 3,4 ve 5. albümlerindeki dist. tonunu, mid cutlı modern tonları seviyorum diyebilirim, E standart akortta kullanılacak. Aradığım pedalı HT5RH amfime, pedaldan çok memnun kalırsam da amfiyi satıp direk bilgisayara girip kullanacağım. Ses kartım yok ama ucuza çakma irig 1 ile bir sinyal zinciri oluşturup fena değil denecek kadar iyi tonda kayıt alıyorum diyebilirim. Araya amfi koymadan Boss MT-2 le pedalın karakterini yansıtacak şekilde tonlar alıyorum ama preamp özelliği olmadığı için araya amfi koyarak daha verimli oluyor ton. Sesi 2+1 Creative hoparlörden alıyorum, pedalın karakteristiğini veriyor diyebilirim ama kayıtta böyle çıkar mı bilmiyorum.
Şu pedalları araştırdım;
-Mesa Throttle Box 700 TL (parasına değer mi? bu kadar vermek istemiyorum)
-Mesa Throttle Box EQ 1200 TL(sarı sitede 500 liralık bir ilan var, get ile İzmir'e getirtebilirim)
-Sansamp California 700 TL (biraz daha geniş ton aralığı var gibi, 2. eli hiç yok)
-MS Pozitron Shakti Twin 340 TL(Clean kanal işini de direk bilgisayardan halletmek için iyi bir opsiyon ama 2. el satan yok malesef, twini bana yarar gibi duruyor)
-MXR Super Badass Dist. 400 TL(İzmir Dore'de stoklara girdiği anda deneyeceğim ya da gözümü kapayıp parayı verip başka şubeden getirteceğim)

Bunlardan başka araştır, git dene dediğiniz pedallar var mı ? Hangisini almalıyım sizce ?
İzmir'de throttle box hariç hiçbiri yok şuanda o sebeple deneyemiyorum. Son olarak dün bir Shakti ilanı girildi ve aynı gün satıldı benim şansıma :)
 
Arkadaslar bir sorum olacak ben zoom g3x ile g3xn arasinda kaldim ozelliklere baktigimda g3x in efekt ve amfi secenekleri daha fazla gorunuyor g3xn daha gelistirilmis bir model sanirim her iki cihazda da tum secenekler ayni mi yardimci olursaniz col sevinirim :)

Eğer amaç kaliteli amfi modellemesi ise N serisi bence. Ses kalitesi olarak bariz daha iyi. Ama efekt vs gibi diğer özellikler ön planda ise önceki seri daha mantıklı olabilir.
 
Merhaba arkadaşlar. Loop özelliği olan prosesör bakıyorum. Fiyat olarak 500-600 tl arası. Sıfır değil 2. el alacağım. O yüzden bu fiyat araladığında bir şey önerebilirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
 
Gitarteknikleri guzel bir video hazirlamis inceleme firsatim oldu. Pcden efek yukleyebilme olanagi da varmis. Davul alt yapisi da calistirabiliyorsun guzel alet.
Bir tane uygun fiyata duserse 400 tl gibi almayi dusunuyorum
 
Geri
Üst