Hangi pedalı&prosesörü alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

Boss Ds1 kendine has hafif fuzz'a yakın bir tonu var. Zaten pedalı girdiğin ampliler kendi karakteristik drive/distortion soundlarına sahip. Jcm800'de kendi drive kanalı yerine ds1 kullanmak, kirli fuzzy bir sound istemiyorsan (bkz nirvana) saçmalık. Ds1 i amplilerin drive kanallarında boost amaçlı kullanabilirsin. (dist 0 yada 1 , volume köklenmiş olacak tonu da kafana göre ayarla).

Distortion yerine tasinabilir olan ve heryerde ayni soundu veren bir setup istiyorsan joyo/sansamp preamplara bakabilirsin, yanina overdrive ve ds1 ekleyerek kullanabilirsin.
 
ProCo Rat 2, Mxr Super Badass distortion, Wampler Plextortion iyi distortionlardır.
Slash tonunun ana maddesi iyi bir Marshall amfi drive’ı, o yüzden köklenmiş bir Fulltone Ocd de Marshall-vâri bir ton verdiğini düşünürsek iyi gider
 
Amatörlere boost önerim MXR superbadass dist. .

Çünkü eq'su (benim testimde) ts9, OCD vs. replike edebiliyor ayrıca kendi kırılması ben tercih etmesemde istendiğinde clean amfide kullanılabilecek karakterde.
 
Arkadaşlar bir ay önce boss ds1 aldım fakat lambalı amfilerde vs. hiç hoşuma gitmedi. Lise 2 gibi kendime yeni bir drive pedalı almayı düşünüyorum. Türüm Hard Rock. En sevdiğim grup ise Guns N' Roses. Slash'in tonlarını almak istiyorum. Şuan aklımda mxr'ın distortionları var fakat nasıl bilmiyorum. Yardımcı olur musunuz? (Ayrıca acdc, 70 lerin ve 80 lerin glam/hard rock gruplarınıda çok severim.)
Merhaba,
GNR tonları ve/veya benzer tonlar almak istiyorsanız ayrıca, kullanışlı ve çok yönlü bir ekipman da istiyorsanız yukarıda forum üyelerimizin yazdığı her ekipman size değişik seviyelerde işinize yarayacaktır.
Değişik seviyelerde diyorum, bundan kastım şudur; değişik ekipmanlar siz ilerledikçe ve geliştikçe zevkiniz de değişip gelişebileceğin için isteklerinizi karşılamayabilir, o nedenle zaman geçtikçe farklı ekipmanlara yönelmek isteyebilirsiniz.
Benim ne önerdiğimi sorarsanız; şahsen her zaman tonu ve karakteri (-ki bu hususu ekipmanlar konusunda okuyup araştırarak ve en önemlisi çalıp dinleyerek zamanla öğrenebilirsiniz) zevkinize uygun bir ampli edinip, ona uygun ekipman (bu konuya ilişkin olarak overdrive ve/veya distortion pedali) edinerek sağlayabileceğinizi düşünüyorum.
Bu bağlamda, Wampler markasının od/distortionlarını, Rock Fabrik Effects markasının mind abuse pedalını önerebilirim.

Son bir not; Anladığım kadarı ile liseye giden genç bir arkadaşımızsınız. Bu nedenle bazı forum üyelerimizin de belirttiği üzere başlıkta kullandığınız dil konusundaki kelime seçiminizi gençliğin heyecanına veriyorum.
Bu bağlamda, genç üyemize naçizane tavsiyem; yaşı, hayatta bulunduğu konumu vs farketmeksizin, tanımadığınız, yüz yüze görüşmediğiniz ve büyük ihtimalle de hiç görüşmeyeceğiniz insanlara, hele ki sosyal medya, çeşitli forumlar gibi internet bazlı mecralarda, asgari nezaket kurallarına dikkat ederek hitap etmeniz ve yazmanızın, en azından bir talep diliyle değil de bir soru sorma dili ile meramınızı anlatmanızın çok daha ayrıntılı ve yardımcı olacak şekilde yanıtlar almanıza önayak olabileceğini unutmamanızı salık veririm. Unutmayınız ki siz ne kadar kıymetli bir insan iseniz, onlar da o kadar kıymetli insanlardır.

Esenlikler dilerim.
 
Amfin nedir öncelikle? Kaliteli bir amfin yoksa sadece distortion pedalından çok iyi sonuçlar bekleme.

80lerdeki glam gruplarının geneli ya JCM800, 1959 SLP gibi amfileri Tube Screamer ile boostlayıp kullandı, ya da rack setup olayına yöneldiler (daha late 80s early 90s dönemi). Bknz: Ada Mp1

En azından dediğim amfiler için para biriktiremiyorsan, yineden de saydıklarımdan daha az bütçede ama iyi bir amfi almaya bak. Nacizane düşüncelerim bunlar, gerisi sana kalmış.


Bir de sahiden seninle glam metal grubu kuruyorduk, o işe noldu?
 
Şuan amfim b*ktan ibz10g fakat arkadaşlarla provaya giderken kullanmam için pedal arıyodum.

Bu arada glam metal fln çok değilde hard rock ı baya yapmak istiyorum. Yani guns n roses tarzı vs. bide yavuz çetin tarzı blues-rock gibi. Bunlar sana uyarmı? Bide gitarist değilde basist lazım, demeyi unuttum kusura bakma gitaristimiz bi gidip geliyo. sen basist olsan olmazmı?



Hard rock grubu TR'de fazlasıyla var, bi 18 yaş altı elemanlardan oluşan Türk Mötley Crüe, Loudness, Ratt, Stryper vs olalım bence. Ben 16 yaşındayım bu arada.
 
G5 kullanmış birisi olarak G3’e geçtim. Sebebi G5’in kötü olması değil üst modelde olan özellikleri kullanmamam(exp. pedal ve tube booster, fazladan 30 saniye loop ve kullanmadığım onca modelleme).

Analoga geçtim hala G3’ü satmadım diyeyim sen anla. Kullanımı analog pedal gibi, modellemeler çok başarılı, sisteme girersin ton kalitesi seni üzmez ayrıca Zoom’un kendisinin geliştirdiği noise modellemesinin kullanışlığını hiç bir pedalda bulamadım ben.

Piyasası sıkı ve yüksek bir prosesör.
 
Geri
Üst