Hangi pedalı&prosesörü alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

Her gitar pedalı analog pedal değildir onların genel adı Stompbox.

Aramızda konu ile çok az bilgisi olanlarda var burda bilgi paylaşırken elimizden geldiğince doğru yazmaya özen göstermeliyiz.
 
mrb arkadaslar..setup olarak mxr double shot,whammy4,boss rv5,ch1,carl martin red repeat delay,morley bad horsie2,behringer ultra di box kullanıyorum amfi olarak ta behringer gx210 ultratwin 2*30 watt..
amfim lambalı degil ve bu setup a uykun bi amfi simulatoru yada analog preamp onerebilirmisiniz(sansamp gt2-tri ac...???
 
Merhaba,,
Sans Amp triac ı öneririm. Çünkü 3 farklı ton kaydedebiliyorsun. Gt-2 tek kanal var. Ama ton seçeneğin daha fazla Gt-2 de.. Aslında bende ikisinin arasında kaldım. Ama sahnede ki rahatlık bakımından, ve 3 farklı ton kaydedebilmesi yönünden Triac seçmeni öneririm.. Bu arada Triac ın sound u da çok iyi ama fazla seçenek yok Gt-2 de ki kadar..

Saygılar..
 
Bugün boss md-2 ve boss dd-3 aldım. Comp ve delay den şimdilik vazgeçtim çünkü dediğiniz gibi amfi çok önemli 500 milyon civarında da bir amfi almayı düşünüyorum. Kısık seste kaliteli olması önemli benim için ne önerirsiniz??
 
Gitarımdan Wah efekti almak istiyorum. Şu an analog/digital herhangi bir setup'ım yok. Ama ya analog wah-wah tercih edip analoga yöneleceğim, ya da prosesor ile digital kullanacağım. Sizce hangisi benim için daha sağlıklı olur. Wah pedalını alırsam setup'ımı analog devam ettirmeye yönelirim. Ama prosesor alırsam uzun bir süre analog setup düşünmem. Hangisi daha sağlıklı ve iyi olur diye düşünüyorum. Sizin önerileriniz nelerdir?

Wah pedalı olarak Behringer HB-01 Hellbabe Wah Pedalını, prosesor olarakta Alesis GuitarFX düşünüyorum...
 
Normalde onuda tavsiye etmem ama Alesis Guitar FX alacağına Behringer HellBabe al, birde yanına distortion pedalı, sonraki pedallarıda eline para geçtikçe tamamlayıp bir setup kurarsın. Sonuçta Guitar FX'i de bir süre sonra sevemeyeceksin ve satıp başka bir şey almak isteyeceksin. Bu şekilde de baya bi zarar edeceğini düşünüyorum.
 
kötü bir wah bence ama yinede kullanmaya değer. En azından bir analog setup'ın olur yavaş yavaş büyüteceğin. Yetersiz gelmeye başladığı zaman değiştirirsin wah'ı da
 
Merhaba arkadaşlar,
Elimde marshall MG100DFX var.Bilindiği gibi üzerinde delay,dly/chorus, chorus ve flanger efektleri var.Geleyim söyleyeceğime:) Bu aletin yanında ŞUAN için 3tane pedal beğendim artı olarak.1)TR-2
2)AC-2
3)AW-3
(drive tonlarına gerek duymadım çünkü bu amfide yeter
nce iyi drive tonları var) Sizce ne yapmalıyım? Bu ekipmanlar iyi midir?Yoksa bir alternatif seçeneğiniz var mı?
Teşekkürler...
 
Marshallın drive tonlarını çok sewerm. Haklısın almasanda olur drive pedalı. Zaten sanırım 2 tane drive seçeneği var. Birini hafif diğerini daha sert takılırsın. Solo tonlarınıda anfinin reverb üyle veya delay iyle desteklersin mis gibi olur bence. TR-2 bence çok tatlı bir pedal. Blues çalan biri olarak edinmeyi isterdim bence al :D AC-2 de metin türkçan kullanmakta. Konserinde gördm clean tonlarında kullanıodu gayet tatlıydı buda olabilir... AMA o AW-3 ü boşver be kardeş :) Wazgeç o sewdadan al bi crybaby gcb-95 en süperi o bence...
Ya birde sd1 in tonunu tavsiye ederim tam bir vintage tube amp tonu. Hele benim telecasterımla tadından yenmiyor :D Aklında bulunsun. Ama humbucker la tavsiye etmem
 
Kontrol pedalı senin için ayrıca bir masraf olacak. Ayrıca o kadar aman aman bi wah'ı olmamasının yanında zaten pahalı bir alet. Kontrol pedalı ve AW-3 e vereceğin parayla Cry Baby 535q bile alırsın.
 
ibanez wd7 wah pedalını kullanan var mı? sıfırı oldukça uygun fiyatlara alınabiliyorda...

diğer alternatiflerim de bad horsie 1/2 ve crybaby 95q (tabi bunun ikinci eli pek bulunmuyor onuda göz önüne almak lazım) anlayacağınız gibi switchsiz bir wah arıyorum, hangisini önerirsiniz?
 
ibanez wd7 wah pedalını kullanan var mı? sıfırı oldukça uygun fiyatlara alınabiliyorda...

diğer alternatiflerim de bad horsie 1/2 ve crybaby 95q (tabi bunun ikinci eli pek bulunmuyor onuda göz önüne almak lazım) anlayacağınız gibi switchsiz bir wah arıyorum, hangisini önerirsiniz?
 
Geri
Üst