Hangi pedalı&prosesörü alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

Arkadaşlar benimde elimde zoom gfx 707 var. Şu sıralar arkadaşlarla kendi stüdyomuzda çalmaya başladık ve zoom gfx 707 beni tatmin etmemeye başladı ya aleti bilmediğimden yada aletin kötülüğünden inanılmaz bir feedback(hani gitarı hopörlörlere yaklaştırdığında gelen sesi demek istiyorum) ve çok kötü tonlar. Neyse uzun zamandır araştırıyorum bu işle uzun zamandır ilgilendiklerini düşündüğüm insanların mesajlarında herkes analog setup'ı tavisye ediyorlardı. Tabi bu proccessorlere göre biraz daha tuzluya geliyor. Bende proccessorlere bakmaya başladım. Bütçeme uygun olarak gt8'i karışık olmasına rağmen çok tutulduğunu gördüm(göreceli bi kavram tabi). Ama bu alet hakkında okuduğum olumsuz cevaplar ve özellikle her procc. hakkında bir eksik olduğunu yazılması(işte şunun anfi, şunu efekleri, şunun modellemesi kötü vs..), ayrıca bende zoom gfx 'deki hayal kırıkılığı ister istemez "acaba procc. falan boş versemde yavaş yavaş pedal mı toplasam" diye düşümemem sebep oldu. Şimdi forumdaki bu tarz olaylar başından geçmiş ve tecrübe sahibi olmuş arkadaşlara (özellikle şimdiki aklım olsa şunu değilde direk bunu alırdım diyen) soruyorum. Muse, red hot, metallica, santana, manowar, kurban şarkılarındaki gitar tonlarını yakayabilmem için gerekli setup'u kurmak için nereden başlamalıyım? (Bütün setupı bir anda alamam ama mesela her ay bitane alarak tamamlamak istiyorum) Ayrıca gitarım jakson ps2, evde 10w'lık kötü bir anfim var, stüdyomuzda miksere giriyoruz elektro anfimiz yok. Bana istediğim sound için izlemem gereken adımları adım adım söylerseniz sevinirim. İlla pedal olması gerekmiyor sorun gitarsa yada illa anfi falansa yani onlarıda değiştirmem gerekiyorsa onlarıda sıralamaya katabilirsiniz sadece ne gibi bir sıra izlemem gerekiyor onu merak ediyorum. Çok uzun oldu kusura bakmayım ama aylardan beri araştırıyorum ve herkes farklı bir şey yazmış kafam inanılmaz karıştı. Bilgisini paylaşan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
 
dimeisgod demiş ki:
arkadaşlar karar veremedim digitech Rp250 yada Rp 200
A almayı düşünüyorum yada o fiyatta bana en iyi prosesörü önerebilirmisiniz ???şimdiden teşekkürler.
bu ikisi arasından daha yeni teknoloji kullanan rp250'yi öneririm.
ya da behringer vamp2 de güzel alettir.
 
psionic_ demiş ki:
dimeisgod demiş ki:
arkadaşlar karar veremedim digitech Rp250 yada Rp 200
A almayı düşünüyorum yada o fiyatta bana en iyi prosesörü önerebilirmisiniz ???şimdiden teşekkürler.
bu ikisi arasından daha yeni teknoloji kullanan rp250'yi öneririm.
ya da behringer vamp2 de güzel alettir.

Saolasında vamp2 hakkında iyi şeyler duymadım pek bunlar dışında önerebiliceiğiniz varmı ?
 
muratar demiş ki:
arkdslar zoom gt9 mu gt 10 mu x3 livemı? abden getrtme durmu war yardımcı olursanız sewınrım..
düşünmeden x3 live, diyebilirdim ancak;

Benim de Abd'den getirtme olayım olduğu için nette araştırma yapıyorum bir kaç gündür, x3 live henüz tam oturmuş bir alet değil anladığım kadarıyla, firmware açısından. Problem çıkarıp iade edilen çok ürün varmış, birçok sitenin review'larında bu yönde çok şikayet var.

Ama ton ve hissiyat açısından Line6 koymuş açık ara farkı tabi. Ben yine de almayı düşünüyorum.
 
Beyler ben digitech Rp90 ile EHX Metal Muff arasında kaldım .:D acaba hangını alsam ? sert bır ton ıstıyorum.Roland cube20x ve ltd m50 gitara sahıbım.Rp90 da kafamı kurcaladı ıcındekı cabın ve amfı modellemelerınden :s acaba napmalıyım yardımcı olun arkadaslar .fikirlenırınız beklyorum.Saygilar
 
dıgıtechın drıveları cok dıgıtal bnde tp 80 wardı cok eskıden cok dandık bı alet zaten cleanlerı ıdare ederdı ama drıvelar ırenctı..rp90da oyle olabilir belki..obur pedal hakkında yorum yapamayacagım.
 
Geri
Üst