Hangi pedalı&prosesörü alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

DuMaNnN demiş ki:

Ben ikisini de kullanmadim, bende rp350 var ama fikirlerimi yazayim yine de.

Boss ME20de amfi ve kabin modellemesi yok bildigim kadariyla, yani sadece multi-effect pedali olarak kullaniliyor. Ayri amfin ve kabinin varsa almayi dusun onu bence. Direck PA yada mixer'e gireceksen pek isine yaramaz gibi.

rp400 ise birkac yil oncenin modeli ve artik uretilmiyor, icindeki islemci yenilendi ve rpX50, rp500, rp1000'lerde bu yeni islemci var, bu da daha iyi simulasyon yapiyor.

Benim tavsiyem (eger digitech marka olacaksa) rp250 yada rp350 (ikisi de mydukkan'da rp400den ucuz) yada rp500 (150ytl daha pahali) alman. rp500 sahneye daha uygun uzerindeki stompbox tuslari ile.

Eger Boss istiyorsan da GT8-10'a bakmani tavsiye ederim (daha pahali).

Yada line6 POD yada Vox ToneLab'alara bakabilirsin.
 
arkdaşlar ben yeni gitar çalmaya başlayan biriiym.cort X1 giyarım boston Ga-15r amfim var ama amfimden istedğim distortion sesi alamıyorum bu gitardan mı yoksa amfiden mi kaynaklanıyo eyer amfiden kaynaklanıyorsa distortion pedalı aldığımda bu sorun çözülürmü cvplarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler...=)
 
esad123 demiş ki:
arkdaşlar ben yeni gitar çalmaya başlayan biriiym.cort X1 giyarım boston Ga-15r amfim var ama amfimden istedğim distortion sesi alamıyorum bu gitardan mı yoksa amfiden mi kaynaklanıyo eyer amfiden kaynaklanıyorsa distortion pedalı aldığımda bu sorun çözülürmü cvplarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler...=)
Dostum ne yazık ki gitar...X1 den bahsediyosun hem nasıl bir ton istiyorsun...Eğer cebin delik deilse seninde(benim gibi) :D ve gitarımı değiştiremem diyorsan git bitane prosesör al biraz olsun istediğin tonu alırsın...
 
analog-dijital????

Herkese merhaba. Ben bu konuda ilk yazan olmadığımı biliyorum ama diger forum yazanlar gibi benim de kafam karıstı. Kendi halinde bir gitaristim ve simdiye dek sadece MT-2 kullandım. Yeni yeni gozum acılıyor ve kendimi biraz daha gelistirmek istiyorum. Evde kendi basıma (bu arada amfim yamaha gitar samick ve onuda ilk fırsatta strat ya da les paul yapmayı dusunuyorum) takılıyorum ve 1-2 haftada bir studyoya gidiyoruz. Pearl Jam, Metallica, ... calıyoruz. Ama idealim Jimi calmak. Simdi bana Cry baby Wah ve analog devam etmemi mi onerirsiniz, yoksa uygun fiyatlı bir dijital mi? Bu arada dijitallerin wah pedalları sizce bana yeter mi?
 
yavuz-jimi arkadaşım, daha çok evde çalıyorsan dijital öneririm çünkü evde kullanılabilecek 20w civarı amfilerle kesinlikle analog pedal dan istediğin tonu alamazsın, çünkü o amfiler pedalın karakteristiğini veremiyorlar ne yazık ki, daha hacimli bir amfide (örneğin 60w civarı ya da 2x12 combo amfiler) daha başarılı analog setup u tamamlamada ama onların da sesi açılamıyor evde. eğer evde çalacaksan dijitallerdeki amfi+kabin modellemeleri işini görecektir. yani demek istediğim nerede kullanacağın belirleyici olsun öncellikle. bir de dijital wah modellemeleri hiçbir zaman analogla aynı tadı veremiyor, şahsen ben jim dunlop cry baby 535q yu öneririm..
 
ekinozan kardeş cevapladığın için teşekkür ederim. Amfi-kabin modellemesi ne demek anlamadım... Bir de bazı dijital processorler hakkında içinde ..... (şimdi anımsayamadım :)) ) olmadığından bazı amfilerde iyi ses vermez diyorlar, bunun ne olduğunu biliyor musun? Bir de wahı ayrı alacaksam ucuz multi olarak ne almalıyım, ki ikinci el düşünüyorum böylece alabileceğimden daha iyisini alabilirim. İçinde wah olmayan iyi ne var?
 
Selam Arkadaşlar. Şehir dışında okul, askerlik, iş derken gitardan koptum. Yaklaşık 10 senedir gitarım kılıfında yatmakta. Geçen gün baktım, telleri paslanmış:( Gitarım B.C Rich Warlock USA yapımı. Şu an işten ayrıldım. Ve fırsat bu fırsat bu canavarı uyandırmaya karar verdim.. Yaş 30'a dayandı bu saatten sonra, grup kurayım gibi hayallerim yok. Kendi çapımda melodiler çalmak istiyorum. Ama teknoloji çok gelişmiş:) Benim zamanımda Zoom 505 vardı ve alamamıştım:) Şimdi dehşet cihazlar var. Bu işe ayıracak çok param da yok. İnternetten 2. el ilanlara baktım Digitech RP80, Digitech RP100 fena görünmüyor. (120 YTL civarı)Bu ikisinden hangisi daha iyidir veya aynı fiyatlı başka marka tavsiyeniz var mı? Bir de Ankara'da kullanılmamış 0 en ucuz nerede bulabilirim? Şimdiden teşekkürler..
 
_MrCrowley_ demiş ki:
Yok mu yardım edecek, yön verecek bir allahın kulu?

RP almak yerine Behringer Vamp2 veya bütçeyi biraz daha yukarıya çekerek ikinci el POD 2.0 almak daha yerinde olacaktır. Sıfır almaya gerke yok zira ikinci elleri ile sıfırları arasında hatırı sayılır fiyat farkı mevcut.
 
Cevaplar için teşekkürler arkadaşlar. O zaman en doğru şey rp, vamp2, pod2.0 lerden ucuzundan hangisi denk gelirse 2. el temiz birşey almak. Ekonomik kriz malum, geçen 150 YTL'ye rp 250 görmüştüm, almamıştım.
 
merhaba arkadaşlar bende ibanez rg370 ve microcube amfi var bu ikisi artık beni tatmin etmiyo gibi....sololarda şöle sağlam bi ton haluk levent gibi filan:) o tarz şeler istiom

v amp 2 alsam o tarz şeler yapabirimiyim micro cube amfime bağlayarak veya 2+1 kolonumu ii sonuç verirmi hangisinden iyi sonuç alırım

ekstradan v amp2 mi zoom 707İİ mi almak daha mantıklı cevaplarınızı bekliyorum....
 
selamlar, sansamp gt2'yi boost etmek için bir overdrive almak istiyorum, 3 seçenek var şu an kafamda;

1- MXR Zakk Wylde
2- Boss Sd-1
3- Ibanez ts9

tarz olarak, heavy-power metal ağırlıklı çalıyorum..
tek kullanmak yerine, sansamp'ın drive'ını daha güçlendirmek, dolgunlaştırmak için kullanmak istiyorum..

deneyimleri olanlardan özellikle yardım istiyorum, teşekkürler
 
arkadaşlar ( digitec df7) ve rBehringer DR100 Digital Reverb Pedal almayı düşünüyorum. elimde ( Boss CS-3 compression) (Boss GE-7 ekolayzer) (Boss PH-3 phaze shifter) (Boss OD-3 overdrive)pedalları var uyum sorunu yaşarmıyım ( digitec df7) ve rBehringer DR100 performansları nasıl...?
 
murat_72 demiş ki:
arkadaşlar ( digitec df7) ve rBehringer DR100 Digital Reverb Pedal almayı düşünüyorum. elimde ( Boss CS-3 compression) (Boss GE-7 ekolayzer) (Boss PH-3 phaze shifter) (Boss OD-3 overdrive)pedalları var uyum sorunu yaşarmıyım ( digitec df7) ve rBehringer DR100 performansları nasıl...?
pedallar arası uyum sorunundan çok mg100ün pedallarla uyumu üzerinde durmak gerekir.mg serisine en bağladıysam prosesörler hariç adam gibi ses alamamıştım.şu pedalları jc 120ye bağlasan koç gibi sound alırsın o ayrı :D
 
Distler acısından vox tonelab le veya se mı yoksa pod xt live ı mı onerırsınız . Metal ve türevleri calınacagı ıcın efektlerden zıyede distlerın kalıtesıne gore degerlendırırsenız sevınırım.. birde pod xt live ın ıcınde ses kartı,pc ye baglandıgımızda sıcak tonlar elde etmemızı saglıyormus. vox ta da bu tarz durumlar mevcutmudur . pod xt lıve pc ye baglı ıken film ızlerken o ses kartını kullanmıs olurmuyuz aynı soru vox ıcınde gecerlı. tesekkurler..
 
Geri
Üst