Hangi pedalı&prosesörü alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

Ekrem Özkarpatlar ve Rıfat Türen ile uzun süre çalışmış biriyim. Onlar kadar olmasada, usta sayılabilirm. ve bu yüzden de Bu arada ben profesyonel olarak uğraşıyorum diyen birinin valla cevapları beklemeden yaptım bişeyler.Bolt-on olduğu için vidalarını önce bi söktüm ondan sonra araya hızlı kaliteli bi yapıştırıcı sürdüm ve sapı sabitleyip vidaladım.Canlı performans sırasında çıkmasın da başka bişey istemiyorum demesi bana oldukça gülünç geliyor..

Boost u açıkladım, çünkü boost yalnızca drive ile ilgili bir konudur.

Yazdığım mesajların sonu yine senin yazdıklarına çıkmıyr.senin yazdıkların tamamen saçmalık.

Evet sebebini anlatmadan VERİM ALINMAZ demen, (ki sebebini alında seninde bildiğini düşünmüyorum benim yazdıklarımı okuyana kadar,kulakdan dolma bilgilerle yazı yazıyorsun) Zaten başlık sahibi yeterli bir bilgiye sahip değil, sen verim alınmaz diyince adam, ''ulan dandik amfi almışız,bi an önce satayım'' düşüncesine kapılır.yani yazdıkların kişiye fayda sağlamamış olur!!

Bu başlıkdaki ilk mesajımda yazılanlardan yola çıkarak, senin en ufak bir bilgiye sahip olduğunu düşünmüyorum.Yalnızca forumlarda yazılanları okumuş,kendince yanlış,eksik yorumlamış ve burda BEN BİLİYORUM,BEN PROFESYONELİM havalarına giren biri olduğunu düşünüyorum.hatta düşünmüyorum,eminim :)

Yazdığın mesajlarla rezil oluyorsun haberin yok..

Bana şimdi ''bilmişlik yapıyorsun'' gibilerinden laflar söylemeyede kalkışıcaksın eminim :) attığım 100 küsür mesajı incele bakayım, sana ve senin gibiler dışındakilere neler yazmışım, diğerlerine ne yazmışım!!

Forumda malesefki senin gibi birkaç çürük elma var.gerçekten öğrenmek isteyen insanlara yanlış şeyler söyleyip beyinlerini bulandırıyorlar.amacım bunları düzeltmek.

Forumda kulakdan dolma bilgilerle boş boş mesaj atmak yasak olsaydı keşke,ozaman ben uğraşmazdım sen gibilerle. mod arkadaşlar gerekeni yapardı.Ama böyle bir madde olmadığı için onlarında eli kolu bağlı duruyorlar.

Aslına bakarsan yazdıklarını okuyupda eli kolu bağlı duracak biri olduğunu sanmıyorum.benim gibi düşünen ama uğraşmak istemeyen pek çok üye olduğundanda eminim..
 
Yazdığım mesajlarla rezil olduğumu düşünmüyorum.Sen elektronik konuda bilgisi olan birisin.Ben ise denediğim ekipmanlara göre konuşan biriyim.İlk mesajımda sonda belirttim.Benden daha çok bilgisi olan arkadaşlar var onlar sana yardımcı olacaktır dedim.Ben bilgim olduğunu iddia eden biri de değilim.Müzik yaşamım boyunca kullandığım ekipmanlar,yaşadığım sorunlardan yola çıkarak insanlara yardımcı olmaya çalışıyorum.Burda çocuk gibi çekememezlik olayına girmek çok saçma olur.Yine hala bana (çürük elma,bilmişlik yapıyorsun gibisinden laflar söylüceksin v.s) laflar ederek mesajlarımızı okuyan insanların bana karşı antipati oluşturmasını ve burda nokta koymayı istiyorsun.
Son olarak madem o kadar ustanın yanında çalıştın, o kadar bilgi aldın.Ben ise ne bir ustanın yanında çalıştım ne teknik anlamda bir şeylerle ilgilendim.E neden bana yardımcı olmadın o sorunumda ? İnsanların bu tip sorunları sana komik geliyorsa,sen bunlara gülüp geçiyorsan baya bilgin var demektir.Bence bi firma aç ya...Gitar üretimine geç.
 
Yeterli sermayem olsa yapardım,ama ben elimdeki paralarla rüyalarımın ekipmanını aldım ve evimde huzur içinde müzik yapıyorum.

İstediğin zaman ö.m at,yardımcı olurum.

iyi bayramlar..
 
Ampli almak için bir ilan vermiştim zamanında. Bu fader'dada micro cube varmış. Micro cube'ün özelliklerini kopyalamış mydukkandan, özel mesaj yollamış. Bana 8 yıldır profesyonel olarak müzikle ilgilendiğini falan yazmıştı, gitara yeni başladın sanırım falan filan muabbetleri yapıyordu bana.:) Daha sonra şu jackson js30 başlığında js30'un Hindistan değil Usa üretimi olduğunu iddaa ediyordu. Hemde şiddetle. Daha sonraki saçma mesajlarınıda görünce anladım ben bu faderi. Hala daha saçma saçma mesajlar yazmaya devam ediyor. Bazen insan bilmediği konularda yazıyor(bendede oluyor ara sıra) 20 yılda çalsa kişi bilmediği çok şey vardır. Senin bildiğin hiçbirşey yok fader ama hala daha iddaa ederek biryerlere varacağını zannetmiyorum.
 
@yenidenyeniyine

Abi adam profesyonel uğraşıyor müzikle yani hiç girme tartışmaya bizim ne haddimize.

Oluyor arada efsane karakterler böyle. fendersüleyman - dimeisgod gibisinden bilen bilir :)
Fader'da efsane olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.
 
Hata yaptığımı ben zaten kabul ediyorum.Ama amacım insanlara yardım etmek.Ve mesajlarımda da her zaman belirtirim neyi deneyip neyi denemediğimi veya benden daha iyi bilen arkadaşlar vardır derim.Mesajlarımı bir kez daha okuyunuz bu konuda yanlış bir şey varsa bana söyleyip,doğruyu öğretiniz.Yanlış konuşuyosun demek yerine yanlışımı söyleyiniz.Jackson olayına gelirsek baya bir süre sınavlara hazırlandığım için pc'm evde değildi ve internete giremiyordum.Bu da benim Jacksonlarda sadece U.S.A üretimlerinde kalmama neden oldu.Jackson gitarların hindistanda üretim yapacağını tahmin edemiyordum ve arkadaşlar sağolsunlar tatlı dille bana yanlış yaptığımı söylemeyi bildiler.Hatam için de özür diledim.Varsa hatamız dediğim gibi düzeltin..Konuyu açan arkadaşa verdiğim yanlış bir bilgi yahut ?
 
merhaba ,

set up'ım Marshall avt100 anfi , cry baby 535 wah , metall muff , boss cs-3 ve boss ns-2 size sormak istediğim wah'ı setup a bağladığımda ton cok değişiyor açıkçası o tonu ifadede edemiyorum ve rahatsız oluyorum. bundan kurtulmanın bir yolu varmıdır ?
 
lagosis demiş ki:
merhaba ,

set up'ım Marshall avt100 anfi , cry baby 535 wah , metall muff , boss cs-3 ve boss ns-2 size sormak istediğim wah'ı setup a bağladığımda ton cok değişiyor açıkçası o tonu ifadede edemiyorum ve rahatsız oluyorum. bundan kurtulmanın bir yolu varmıdır ?

Wahı pedal zincirinin sonuna bağla. Öyle yapıyorsundur büyük ihtimal zaten. Birde cry baby kullanmadım ama üzerinde Q ayarları falan olması lazım. Onları kurcala düzelecektir.
 
totensonntag demiş ki:
Cort G210 gitarım, Boston GX-40 anfim var. Rammstein ve Chimaira coverlayacağım çoğunlukla. Hangi pedalı önerirsiniz? 2. el alacağım. 2. el fiyatı 80-100 TL'yi geçmeyen bir şey olursa tadından yenmez.

MT2 ve DS2 önerenler oldu. MT2 ile rammstein coverlayan birkaç kişinin videolarını izledim, tam istediğim gibi, fakat bunda gitarın payı büyüktür de benden de o tonda ses çıkmaz diye de düşünmedim değil. Sonradan sorun çıkarır falan da dediler MT2 için.

DS2 ile MT2'deki tonu çıkarabilir miyim bilmiyorum. Hiçbir video bulamadım o tarzda.

Yani, şu anki durumumda, MT2 almayı düşünüyorum. 2. el fiyatı da 80 TL civarı.

Siz ne dersiniz?

Gitarını değiştir derim. Benim ilk elektro gitarım G210 idi. Klavyesi rahat bir gitardır belki ama Rammstein gibi sert distortion tonları kullanan bir endüstriyel metal grubunun ton tarzına kesinlikle gitmez.
G210 ile blues/rock tarzı hafif şeyler çıkartırsın.

Mt2 aslında istediğin iş için iyi gibi. Solo gitar yok; sadece tek düze sert ve yaran distortion tonlarında ritm gitar için daha iyisi nedir bilemem ama MT2'nin ilgi alanına girdiği kesin :)

Malesef yapmayı planladığın müziği sabote eden diğer bir ekipman da kullandığın amplin. Hani "Ramstein'in aynı tonunu almaya niyetim yok" diyebilirsin; o ampli ve gitar ile "R"sini bile elde edemezsin.

Bütçe dostu ve istediğin yönde sert metal tonlarını verebilecek bir çözüm için aklıma gelen de şu oluyor;
  • - Tam model vermem yanlış olur. Prensip olarak; 12inch hoparlör çapı olan ikinci el, transistörlü (solidestate) uygun fiyatlı bir amfi. Hughes&Ketner, Marshall avt, Randal gibi bir şey.
    - Distortion pedalı olarak Boss MT2
    - Gitar olarak yine marka ve model adı önermek istemem ama prensipte dikkat etmen gereken; 24 perde, seramik mıknatıslı ve yüksek çıkışlı humbucker tipte manyetikleri olan (tercihen EGM81 gibi aktif bir manyetik), ağacı vasatın üstü bir gitar (sunta, agathis, sanayi maunu gibi şeylerden uzak dur).

Gitarın 24 perde olması (daha uzun sap) tonu sertleştirir.
Aynı şekilde seramik mıknatıslı manyetiklerin tonu daha serttir.
Amplinin hoparlörünün 12inch çapında olması da gitar tonunun daha oturaklı, dolgun olmasını sağlar.
MT2 solo gitarda pek kötüdür. Bu durumu da belirteyim :)
Solo gitar çalmak istersen de amplinin drive katı çözüm sağlayabilir. Bu bakımdan amplini seçerken de gitarını seçmiş olup gitarın ile birlikte denemen iyi olur.
 
Öncelikle forumda büyük ihtimal konuşmaları geçmiş bi konuda yardım istiyorum. Arama yapacak vaktim bile yok, yani kusura bakmayın.
1,5 senedir falan çalıyorum, 250 tl limitim var. Wah pedal almak "istiyorum", marka model tavsiye ederseniz çok makbule geçer.
Jim Dunlop CryBaby GBC-95 tavsiyesi aldım nasıldır falan onları da söylerseniz sevinirim. İyi akşamlar, şimdiden teşekkürler.
 
youtube.com dan morley in dunlop un modellerini tek tek dinle tonal farklılıklara göre istedigine en yakın tona sahip wah ı al. ya da dinledigin gitaristlerin wah tonlarına göre secim yapabilirsin.
 
ben dunlop gcb95 kullanıcısıyım ve eger alırsın kesinlikle add+ modifiyesi yaptır tadından yenmez ve alıcaksanda eski amerikan yapımlarından bulmaya çalış çünkü tonları çok güzel yenilerine göre ;) tabi crybaby morley gibi ciyak ciyak öttürmeyebilir gitarı ama önerim crybaby gcb95 add+ mod veya crybaby 535Q da güzeldir..

eger biraz daha sert müzik yapıcağım diyorsan morley badhorsie'den vazgeçme derim ve bence bu iki modele odaklan derim..

ayrıca badhorsielerde yaylı sistem var ayagın bastığı andan itibaren sisteme girer ama crybaby gcb95de bu yok ama ben şahsen hem o durumu sevmediğimden hemde truebypass olayını sevdiğimden hep crybaby tercih ederim.. seçim senin.. kolay gelsin.
 
bence dunlop'ın türkiye distribütörü pera müzik ten alsaydın daha uygun fiyata bulurdun. zuhal pera dan alıp satıyor haliyle.
 
arkadaşlar bende bir boss sd1 var. bu pedalın ibanez ts serisiyle farkı nedir? ts'lerin de modelleri var biliyorum. ts9 ts7 ts808 vb. bunları karşılaştırabilecek olan var mı? sizce bir ibanez ts alıp (modelini de tavsiye edebilirsiniz) boss'a mı bağlamalıyım, yoksa boss ds-2 alıp sd1le boost mu yapmalıyım. ayrıca bir de big muff pi var elimde. single gitarda pek hoş olmadı. sd1den sonra bağlayınca hoş oluyor sesi ama istediğim ton değil. ds-2'ye bağlıyordu red hot'tan john frusciante. sizce ses farkeder mi öyle yapsam?
 
arkadaşlar pedal tuner almak istiyorum yanlız ayaktayken ve karanlıkta rahatlıkla kullanabileceğim bir pedal olması lazım (gözlerim bozuk) rahatlıkla görebilmeliyim figürleri önerileriniz nelerdir? birde olabildiğince sessiz olması lazım.
 
tuner söz konusuysa bence 100 lerce lira verilmez ben vermem asla boss behringer yada çok daha garip markaların pedalları var hatta ışıl ışıl bir tane görmüştüm ama tam hatırlayamadım küçük tuner de var 20 30 liraya stuplara takılabilme özelliğine sahip bir bak derim bende alıcağım araştırmaktayım ;)
 
herkese merhabalar
tecrübe sahibi abilerime ve kardeşlerime booster pedalı konusunda danışacağım...

amfim avt100 gitarım grandmaster custom shop (emg 81/85)

drive ı amfiden alıyorum ve amfimi boostlayacak pedal arıyorum...boss sd-1 kullandım denedim ama tatmin etmedi beni...tarzım heavy-trash...min +10 Db artıracak güzel bir booster pedalı arıyorum...

yorumlarınız için teşekkürler...
 
Geri
Üst