Hangi pedalı&prosesörü alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

Estağfurullah ne cahilliği, bu işe herkes gibi biz de bilgisiz başladık.

Normal kulaklık ya da referans kulaklığı diye anılan kulaklıkları alete bağlayabilirsin, böylece amfin yoksa, evde başkaları rahatsız oluyorsa bir çözüm olur. (Pod' un üzerindeki phone girişi var, oraya takıp kulaklıktan çaldığını dinleyebilirsin)
 
selamlar

ben pedal, amfi vb.. yerlerde kullanılan pot baslıklarından arıyorum bulabileceğim site veya dükkanlar varmıdır ? daha önce bi tane siteye rastlamıstım ancak onuda unuttum bildiğiniz bir yer veya site varsa yazarsanız sevinirim tesekkurler.
 
herkese merhaba.gt10 da anlayamadığım bir ayar için yardım istiyorum.
MASTER/
PEDAL FX tuşu ve ardından 2. seçenek olan

BPM
/KEY bölümünde (Master BPM ve Master Key) ne işe yarıyor?ayrıntılı olarak açıklarsanız çok sevinirim teşekkürler...
 
Merhabalar,

Epi. Custom gitarım var.

Biraz yankı, güzel distortion tonu istiyorum. Slash türevi birşeyler çalıyorum.

Dunlop Slash Cry Baby ve Seymour Duncan Alnico 2 pro manyetik yeterli olur mu yoksa Line 6 Pod Xt Live alıp aynı tonları yakalayabilir miyim? Daha geniş ton yelpazesi olduğu için kafamda ikinci el bir line 6 var.
 
SlashForever demiş ki:
Merhabalar,

Epi. Custom gitarım var.

Biraz yankı, güzel distortion tonu istiyorum. Slash türevi birşeyler çalıyorum.

Dunlop Slash Cry Baby ve Seymour Duncan Alnico 2 pro manyetik yeterli olur mu yoksa Line 6 Pod Xt Live alıp aynı tonları yakalayabilir miyim? Daha geniş ton yelpazesi olduğu için kafamda ikinci el bir line 6 var.

Seymour Duncan Alnico II ile Slash tonlarını, Line 6 xt yerine x3 alabilirsin. Yankı dediğin Reverb Line 6' da da var sormadan söyleyeyim ;)
 
Arkadaşlar dist. pedalı almayı düşünüyorum. Daha çok hardcore-hard rock arası tonlar almayı amaçlıyorum.

Line6 über metal ve T-rex Bloody Mary arasında kaldım gibi...

Bu konu hakkında yorumlarınızı paylaşırsanız çok yardımcı olursunuz.

İyi günler.
 
Bloody Mary sattığımdan dolayı belki inandırıcı olmayacak ama istediğin tonları alırsın o pedalla :). Alternatif olarak bulabilirsen H&K Warp Factor de çok iyi pedaldır. Onun dezavantajı da kendine özel adaptör istemesi, büyük boyutu ve 3 band eq'sunun olmaması.

Über Metal'i ise hiç denemedim ama bildiğim kadarıyla dijital sinyal hattına sahip bir pedal. Avantajı ise noise gate barındırması. Ama onun da gerekliliği tartışılır.
 
Arkadaşlar prosesör almayı düşünüyorum.Vox Tonelab LE mi Gt-8 mi Zoom G9tt2 mi yoksa Line 6 Podxt Live mı?Aşırı yoğun drive istemiyorum kaliteli ama orta derecede güçlü olabilir fakat cleanler çok önemli istediğim özelliklere göre en makulü hangisidir acaba ?
 
Selam, ortalama 250-300 TL aralığında prosesör bakıyorum. Boss GT-6, BOSS ME-50, Korg AX1500G ve Zoom GFX-8 bu fiyat aralığında bulunabilen ürünler. Hangisini tavsiye edersiniz? Tele gitarla temiz tonlar elde edebileceğim, metal-hard rock tonları gerekmeyecek... Ya da bu cihazlardan hiçbiriyle kafandaki temiz tonu yakalayamazsın diyorsanız amfi mi alsam? Tech 21 TM30, Laney cub8, Behringer ac108'den birini alabilirim.
 
Behringer ac108 iyi bir amfidir akustik amfisi filan diye yorumları görmüştüm biraz araştırın onu, Laney Cub 8 almayın bence. Çok effect kullanmayacaksanız amfi, komşular için Processor ;)

Me-50 kullandım 5-6 yıl önce bana digital geldi Gt-6 alabilirsiniz.
 
Geri
Üst