Hangi pedalı&prosesörü alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

hepinize selamlar arkadaşlar, siteye yeni üye oldum.ilk defa pedal almayı düşünüyorum fakat çok geniş bi araştırma yapamadım, edinmiş olduğunuz bilgi ve tecrübelerinizi benimle paylaşırsanız çok sevinirim.elimde fenderin yan ürünü olarakta bilinen squier strat affinity serisi ve 25 wattlık distortionlı(çok vasat bi distortion) rocktek amfi var.genelde duman, nirvana, greenday çalıyorum fakat almışkende blues tabanlı bi pedal almayı düşünüyorum.önce digi tech serisinde rp80 falan baktım fakat ses bakımından beni pek tatmin etmedi, analog pedal olarakta ilk olarak marshall bluesbreakers ve DOD YJM308 Yngwie Malmsteenlmsteen e baktım, sizler başka hangi pedalı önerebilirsiniz? ve ilerde 2-3 pedalı birbirine bağlarken bi sorunla karşılaşırmıyım? onu sormak istedim.birde bütçem şu an için kısıtlı sayılır 150-200 ytl arası bişi benim için en uygunu olacaktır.yardımlarınız için şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum.
 
sadece bir tane drive pedali istiyorsan, boss sd-1 ve/veya ds-1 isini gorebilir. ilerde degistirmek istersen de elden cikarmasi cok kolay olur. daha kaliteli olsun dersen proco rat-2 ye bakabilirsin. oldukca genis spektrumlu bir pedaldir. antibiyotik yazar gibi hissettim kendimi :)
 
yegane tavsiyem ikinci el bir Behringer V-amp2 almandır.
illa analogcuyum diyorsan, bluesbreaker kafanda belirlediğin tarzları kapsayabilecek bir pedal. tavsiye ederim. boss sd-1 e de bir göz atabilirsin.
 
Arkadaşlar söyle bir sorunum için özür dileyerek vaktinizi çalmak istiyorum:
Bir gruba yeni girdim ve prova ve sahne için kendi setup ım olsun istedim. Efekt prosesörü almayı düşünüyordum taki bir dükkandaki arkadaş bana dijital olan herşeyden uzak dur ben analog pedal almanı tavsiye ederim diyene kadar. Bunun üzerine bende analog pedalları araştırmaya başladım ve bu kabaca araştırmanın sonunda metal muff veya line6 über metal adlı pedalların arasında kaldım. Über metalin satıldığı yere sorduğumda bana bu pedalın, hatta hemen hemen her pedalın tamamen analog olmadığını söyledi. Bu olaylardan sonra kafamda şu sorular belirdi:

1-Mademki o pedallar da tamamen analog değil niye herkes bana dijitalden uzak dur pedal al diyor?

2-Pedallardan oluşan bir setup ı adaptöre takarak(sanırım pedallarda hem pil hem adaptör kullanabiliyorduk ama emin değilim) doğrudan sahnenin mikserine bağlayabiliyor muyum? Ya da evimde fişe takılıp çalışan herhangi bir hoparlöre. Yoksa yanımda hep amfimi de(Marshall mg15cdr) taşımam mı gerekiyor?

3-Tek bir drive pedalından birden çok ton alınabiliyor mu?

4-Analog setup kurarsam bir de noise gate içinde mi pedal almam gerekiyor?

5-Line 6 POD veya Boss Gt-8 gibi iyi efekt prosesölerinden birini alacak olsamda yinede analog setup kur dermiydiniz?

Eğer yardımcı olursanız çok sevinirim ve sonunda setup kurma işinden birşeyler anlayabilirim. Şimdiden sağolun
 
Bence şu aşamada sen gt8 yada podxtlive alsan daha iyi dersin. Hem daha ucuza çıkar hem anlaybildiğim kadarı ile pedal ve efektler konusunda fazla bilgin yok.
Dediklerimi alırsan efektleri falan da öğrenirsin taşıması ve kurması daha rahat olur ayrıca.
İleride tekrar dönersin pedallara.

Sorularına da kısa cevaplar vereyim.
1- Pedallarında dijital olanı var çoğu analogtur ama. Analog setup ile bahsedilen her efekt vs için ayrı pedal gibi düşün.
2- Doğrudan girersen kötü bir ton alırsın ama ampli simülasyonu yapan bir pedal ve/veya Kabin simulatörlü bir DI box la mixer'a girebilirsin.
3- Pedala göre değişir. Ama her pedalın değişik kontrolleri vardır bunları istediğin gibi ayarlayarak değişik tonlar zaten yakalarsın. Bazı pedallarda ise aynı anda 2-3 efekt vardır seçerek kullanabilirsin.
4- Çok dip gürültüsü olursa kullanman iyi olur.
5- İyi pedallardan oluşan bir sistemi ben tercih ederim ama dediğim gibi şu aşamada senin için gerekli değil. Ayrıca çok iyi bir ampli gerekir o zaman.
 
önerileriniz içn saolun abiler marshall blues breakers alıcam büyük bi ihtimalle fakat uygun bi pedal daha bulursam almayı düşünüyorum.
marshall reflector'ün sesini beğendm ama 220 ytl gibi bişi.alırsamda blues breakerla birlikte alacaım içinde fiyatı beni kasıyo.sizler daha iyi bilirsiniz reflector tonuna yakın fiyatı uygun boss yada başka bi marka alet varmı, şu an için bütçem kısıtlı; sadecede üzerindeki marshall yazısı için bi ton para vermek istemiyorum. yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
 
Merhaba arkadaşlar , ben henüz gitar olayında yeniyim , iyi bir set kurmak istiyorum , elimde 1500 ytl kadar bir para var , grunge-blues-hardrock gibi türlerde çalıcam , metal asla düşünmüyorum , ana hatlarla grunge olucak yaptığım müzik , analog set+gitar+amfi+gitar modifiyesi(manyetik vs.) herşeyiyle baştan sona nasıl bir set kurmamı önerirsiniz..pedal olarak sadece başlıca önemli pedalları almak istiyorum , sonra diğerlerinide tamamlıycam , neler önerirsiniz..bilgilerinizi bekliyorum arkadaşlar , saygılar , teşekkürler..
 
bence reverblü bi amfi, boost için bi ts-9 ve wah iyi gelir gitar olarak da single manyetikli bişeyler olabilir, bu tarz müzikle uğraşan arkadaşlar daha ayrıntılı cevap verebilirler
 
bir ibanez rg1570 gitar, bir marshall mg15 ya da o fiyat aralığında alınabilecek başka bir amfi (bulabilirsen marshall vs30) alıp bir de boss sd-1 distortion almakla başlanır bence. ben yeni başlayacak olsam kafamdaki ideal 3lü bu olurdu şimdi. boss sd-1 yerine sansamp gt-2 daha iyi olur ama. 2. el alınırsa o da 200 ytl ye gelir. rg1570 1000ytl, mg15cdr 230 ytl sıfır fiyatları. sd-1 de 80 ytl falan.

edit: sd-1 overdrive yaw :p
 
Grunge derken Nirvana gibi punka daha yatkın olanlar gibi bi ses mi istiyosun, öncülerden Mudhoney, metale yatkın olan Alice In Chains ya da alternatife benzeyen Pearl Jam gibi mi?

Grunge grupları arasında ekipmansal açıdan uçurumlar var ama hepsinin birleştiği nokta minimalizm.
 
Geri
Üst