Hangi pedalı&prosesörü alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

Kardeş evde oturup tıngırdatırken de tonun B.B. King'le birebir olmayıversin, ne yapalım şimdi...

Başlıkta "Grunge için en iyi set" yazıyo ve burda da bu setupın ne olabilceği konuşuldu/konuşuluyo ama ne bilelim biz bluesdi jazzdı neler gerektirdiğini... "ben" demeden grungela ilgili pedallar/amfiler/setuplar hakkında konuşcaksak konuşalım ama "ne alsam" diye soruyosan yukarda sabit başlıklarda cevap araman gerek. =)
 
abi arkadaş duman ve nirvana gibi bişiyler istemiş.bu tonu almak için fender stratocaster veya telecaster almalı.pedal olarak da duman'ın gitaristinin ts9 kullandığını biliyorum.daha birçok pedal daha kullanıyor ama aklımda kalmamış.amfi olarak marshall veya fender amfiler uygundur.ama Fender biraz daha Duman gibi tınlar.
 
Grunge yapan bir grupta 4 yıl çaldım.
boss ds2 veya ds1 i çok tavsiye ederim. Grunge tonudur. bkz kurt un ekipman. Özellikle ds2 gerçekten çok çatlak ve kirli. sd1 de drive olmş tüplü anfi tonu veriyor çok güzel. hafif drive gerekceği zaman (duman) bunu kullanablrsn. Gitar Squier Standart veye Fender Mexika Telecaster. ( Bu Strat da olabilir tabi squier jagmasterda belki? ) Anfi Marshall mg serisi idare eder sanıyorum. Parana göre bunları kendine göre ayarlayabilirsin. Efekt Pedalı olarakta vazgeçilmezin chorus :D . YArdımcı olabildiysem sevindim
 
Abicim grungela Tele ne alaka ya, humbucker gerek, kirli ses gerek...

Cevap verenlerin çoğu grungela Nirvana'yı eş anlamlı sanıyo galiba, DS-1 nedir, Tele nedir... :D
 
Abi adam duman da dedi ya zaten. Ben amfinin distoriton'ı + nano muff ile nirvana tonu yakalayabiliyorum mesela. Gitarım tele. Meksika telelerin köprü manyetiği genelde biraz yüksek çıkışlı oluyor zaten. Orta pozisyonda biraz düzgün ayar yapınca kurt cobain'in o kirli tonunu yakalayabiliyor insan.

Zaten burda çeşitli öneriler sunuyoruz. Senin de grunge konusunda tecrübelerin varmış mesela, değişik öneriler sunabilirsin arkadaşa. Benim söylediğim bu tarz bir setup'la nirvana tonu alabildiğim. Saygılar.
 
Tabi sen başka gitarlara da bak mesela fat stratlara bak, epiphone les paul'lere bak sonuçta sırf humbucker ya da single olmasına bakmamak lazım gitarın hissi de çok önemli. Bence sen bu bahsedilen gitarları deneyip kendi içine en çok sineni al.
 
manyetik_porecesi demiş ki:
Zaten burda çeşitli öneriler sunuyoruz. Senin de grunge konusunda tecrübelerin varmış mesela, değişik öneriler sunabilirsin arkadaşa. Benim söylediğim bu tarz bir setup'la nirvana tonu alabildiğim. Saygılar.

1. sayfada arkadaş için en uygun setupın ne olabilceği konusunda fikrimi söylemiştim. Ben Les Paul'ün sadece köprü manyetiğiyle çalıyorum, Jerry Cantrell'in wahı (JH-1), bi Mesa/Boogie V-Twin, bi de amfiyle (bu mekana göre değişiyo ama genelde kendi amfim Marshall Studio 15) AIC, Pearl Jam çalarken yadırganmayacak bi ton elde ediyorum. Benim ekipmanım çoğu amatör gitaristin işini görürse de bence Fender Standart Fat Strat ('90ların başında üretilmiş bi model, Maksika yapımı Floyd Roselu...) grunge için biçilmiş kaftandır.
 
Bayağı birşey dinledim ben, kesinlikle gitarın köprüsüne takılacak bol tizli parlak tonlar veren bir humbacker (Seymour Duncan JB ya da Custom Custom süper olur mesela, hatta abartırsak Screaming Demon bile olabilir) bu tonlara yaklaşırken işinizi çok kolaylaştıracaktır...
 
Belki çok kez söyledim ama tekrar söylüyorum, o tonu yakalamak için humbucker şart değil. Ben telemin single manyetiğiyle nirvana tonu alıyorum hatta Territorial Pissings'deki tonu bile alabiliyorum. Tabi orda !! MEGA DISTORTION !! diye bi pedalın yardımı dokunuyor ama :D
 
manyetik_porecesi demiş ki:
Belki çok kez söyledim ama tekrar söylüyorum, o tonu yakalamak için humbucker şart değil. Ben telemin single manyetiğiyle nirvana tonu alıyorum hatta Territorial Pissings'deki tonu bile alabiliyorum. Tabi orda !! MEGA DISTORTION !! diye bi pedalın yardımı dokunuyor ama :D

Bu sesi nerde aldığın da önemli... ses sistemi neydi, nasıl bi amfide, kaç wattta çalıyodun?
 
Abi ben de gitar konusunda birsey söylemek istyorum.. Bir arkadas les paul falan demiş ama bilmiyorum grunge deyince aklıma strat gelir yani özünde var benim de içimde var :) Meksika Fender olmazsa üst model Squierlere bak , daha sonra manyetik alırsın falan cok iyi olur... Boss SD-1 ve Boss super chorus'u tavsiye ederim amfi konusunda pek tecrübem yok :) Ama 2 pedala asıgım yani... Nirvana , audioslave , soundgraden dısında çalmadım ama... Duman da grunge olduysa ne diyim sevmiyorum o herifleri :)
 
cobain67 demiş ki:
Abi ben de gitar konusunda birsey söylemek istyorum.. Bir arkadas les paul falan demiş ama bilmiyorum grunge deyince aklıma strat gelir yani özünde var benim de içimde var :)

Grungeın özünde Strat yok, bence grunge deyince aklına Cobain geliyo senin...

9.JPG

1378781270_ae27e16d4f_m.jpg
1377865915_cd5e082375_m.jpg

aliceconcert0927.jpg

soundgarden%208.jpg

MudhoneyLive05.jpg
 
Vine Inlay, abi alınma bunu sana kişisel bir saldırı olarak söylemiyorum da şu müzik tarzına şu gitar gider diye birşey söylemek doğru mu sence? Sonuçta les paul'le de grunge yapan var, tele'yle de, strat'la da, mustang'le de, jazzmaster'la da, vesaire. Onun için önceki mesajlarımdan birinde de dedim arkadaşın bu gitarların hepsini deneyip hem ton olarak, hem hissiyat olarak en çok hoşuna gideni alması lazım.
 
Geri
Üst