Hangi pedalı&prosesörü alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

Arkadaslar merhaba pedal&processör hakkında bilgi almak istiyorum yelpazemiz çok geniş mor ve ötesi green day den katy perry e kadar 700 lira butcem var analog'a baslasam istediğim yelpazede sonuc alabilir miyim yoksa boss gt-10 gibi bisey mi alayım ( 2. el)
 
Arkadaşlar başlık yeterince açık sanırım. Küçük olması nedeni ile mydukkandan polytune sipariş ettim. Normalde sıfır pedal alan biri değilim. İlk kez sıfır aldım hani tuner bu hep lazım satmam diyerek almış bulunmaktayım. Yarın elimde olacak ürün. Acaba tu3 mü alsaydım ki ? Diye bir tereddüt oluştu kafamda. Duruma göre değiştirebilirim. Sizden yorumlarınızı bekliyorum :)
 
Korg PitchBlack?

Yani polytune özelliği bence çok elzem değil, performansı ve malzeme kalitesini de göz önünde bulundurduğumuzda bence Pitchblack, TU-3'ten daha iyi. Fiyatı da 50 TL kadar daha ucuz. Az paraya az yer kaplayıp uzun süre çok iş yapsın derseniz eğer bence bu alternatif üstünde biraz durun derim.
 
PitchBlack biliyorum daha başarılı olduğu yorumları aldım . Gece uyku sersemi öyle geçtim karttan ya. Var mıdır mydukkanda ? Polytune özelliği tabiki elzem değil. Ben sadece çok küçük diye öyle aldım
 
Ben bu aletleri inceleyip PolyTune aldım. Mini değil, normal boy olanı.

Pitchblack falan da iyidir, neticede tuner. Fakat PolyTune olayı çok güzel, tek bir vuruşta tüm telleri çok rahat ve hızlı bir şekilde akordlayabiliyorsunuz.

Ben de açıkçası ilk başta elzem değil diye düşündüm ama şimdi o olmasa işler benim için bir nebze daha zor olurdu.

Benim tavsiyem Poly Tune.
 
Ya cidden ilk kez görmüş olsam polytune yerine cidden Korgu alırdım dikkat etmedim yoktur stokta diye. Ama şimdi poly tune mini aldım yarında evime geliyor. Arada da nerdeyse 50 Tl var az değil ya. Değiştirdiğime değer mi sizce ? Yoksa amaaan aç kullan dostum mu dersiniz . Fiyat pek önemli değil de kafama takıldı ya sinir bozucu durum
 
Merhaba,
Bir haftadır prosesör arayışları içindeyim. 500 tl bütçe ile ikinci el bir şey almak istiyorum. Üç prosesörü de internetten detaylı olarak araştırdım videolarını izledim fakat deneme şansım olmadı. Kararsız kaldım.


-G3 çok methediliyor fakat exp. pedalı yok. Bunun yanına bir de wah alacağım. İlerde analog setup a geçersem fx olarak kullanabilirim beni cezbeden kısmı bu. Ve drum machine,USB de var. Fiyatı da uygun. Loop özelliğinden bahsetmeme gerek yok sanırım.

-ME70 ise tonları gerçekten hoş. Fakat bilgisayara bağlanmıyor. tonları analoga daha yakın söyleniyor.

-Zoom 9.2tt ise lambalı olması ve sıcak tonlar , bunun yanında volume pedalı ve sağa kayabilen wah pedalı ilgimi çekti. Bilgisayara da ses kartı olarak bağlanması da cabası.

Tamamen evde kullanım için olacak . Sahne kullanımı olmayacak. Gönül ister ki bir Line 6 POD HD500 alalım ama o bütçemi aşıyor malesef :) Benim gönlümde yatan Zoom G3 . Varsa tavsiyelerinizi bekliyorum.
 
Selam beyler, Boss TU-3 toplamda 7 tane, 9v dc pedala da güç gönderebiliyor, Korg ve Poly Tune'da bu sayı tam olarak kaçtır, TC Elektronik sitesine baktım ama bir sayı göremedim.

Korg ve Poly Tune pedalları, ekranında diyez de gösterdiği için alışveriş listemde bir adım daha öne geçti, Boss Tu-3 de de pedalda diyez işareti var ama ışıklı bir şekilde görünmüyor, tanıtım videolarında da kesin bir şey göremedim.

Misal Polytune'da D# şeklinde yarım ses pes'e akord etmek istediğim zaman, ekranda ışıklı bir şekilde D# yazıyor, Boss Tu-3 de durum nasıl kullanıp da söyleyebilecek olan var mı?

Şu videoda baktım ama Boss TU-3 de diyezler anlaşılmıyor gibi geldi, Poly Tune ise çok net gösteriyor.



Şu fotoğrafta Diyez var ama hem çok küçük hem de ışıklı değil ya da ışığı yanıyorsa benhiçbir yerde göremedim.
Boss.BossTU3ChromaticTuner10602.jpg
 
Boss Me25. ilk başta aldığımda hiç sevmiyordum fakat sonra kurcaladıkça aşık oldum! sırf Super Stack ve amfi sim.leri için bile alınır. Muhakkak kullanım kitapçığı ile zaman geçirmek gerekiyor.
 
Geri
Üst