Pedallar & Prosesörler hakkında (Sorunlarınız)

Arkadaşlar pili biten pedalınızın derdine derman arıyorsanız başlık burasıdır! :mrgreen: Her türlü sorununuzu sorup cevap bekleyebilirsiniz, hayırlı olsun :)
 
kardes yardimlarınızdan dolayı teşekkür ederim. cok yardımcı oldunuz saolun. alın siteniz sizin olsun. bu kadar büyük bir site böyleyse.
 
Bir pedal nasıl modifiye edilir.Mesela analogman ne yapıyor boss pedallarına.Bunların şeması vs.si varmıdır?
Ds-1'ıma nasıl analogman modifiyesi yaparım?
 
benim merak ettiğim olay analog pedalların dizilişindeki önemi? yani hangisi önde gelmelidir, nasıl bir sıralamaya koyarsak daha verimli sonuç alırız? mesela bende Boss Hm-2 Distortion/Boss Tr-2 Tremolo/Boss Dd-6 Digital Delay/Digitech Whammy/Boss Pw-10 V-Wah var ve aynı bu şekilde diziyorum. herhangi bir sorun yaşamıyorum fakat bu konuda biraz daha bilgi almak istiyorum.
 
pedallarjx9.jpg



yanlız bu bi kural değil sadece standart bi dizilim diyebiliriz farklı kombinasyonlar farklı tonlar verebilir seversin yada sevmezsin orası sana kalmış
mesela ben wah ı en başa koyarım...
 
sansasyon demiş ki:
pedallarjx9.jpg



yanlız bu bi kural değil sadece standart bi dizilim diyebiliriz farklı kombinasyonlar farklı tonlar verebilir seversin yada sevmezsin orası sana kalmış
mesela ben wah ı en başa koyarım...


Bu resimle sık sık karşılaşıyorum ama hatam varsa söyleyin; wah ı distortiondan sonra bağlamak sadece dinazor sesi çıkarmaya yaramaz mı? :D
 
abi sonuçta ben uydurmadım fenderin sitesinden indirilmiş bir resimdir bu ama resmi koyarkende ısrarla belirttim illaki böyle olmak zorunda değildir diye....

ben bu şekilde kullanıyorum sadece wah ım en başta duruyor.. geriside doğru gibi geldi
 
sansasyon demiş ki:
serkan aklıma şöle bişi geldi o zaman...
bana şöle şöle diye söyleyin photoshopta düzeltelim yamlışları :D
nası olur?
Bazıları zevk meselesi ama ben arıyorum şimdi doğru bitane vardı bende fotoğraflarda bulursam koyayım yada ordan söylerim saa böyle böyle diye.
 
Benim bildiğim uçuk bi ses aramıyorsanız şu şekilde oluyor temel dizilimde.

Gitar-->Compressor-Overdrive/Distortion-WahWah-Preamp-EQ-Noise Gate-Foot Volume-Delay-Reverb

Diye biliyorum.
 
Wah'ı setup'ta ilk sırada kullanmayı seviyorum ben, drive'dan sonra bir defa kullandım, hiç hoşuma gitmedi. Tümüyle rezil bir hal aldıydı ton. Benim dizimim:

Gitar - Wah - Overdrive - Distortion - Phaser
 
Manticore demiş ki:
Wah'ı setup'ta ilk sırada kullanmayı seviyorum ben, drive'dan sonra bir defa kullandım, hiç hoşuma gitmedi. Tümüyle rezil bir hal aldıydı ton. Benim dizimim:

Gitar - Wah - Overdrive - Distortion - Phaser

Sen tüm drive'ı analogtan aldığın için öyle olmuş olabilir ben Overdrive ile Preamp arasına koyuyorum overdrivedan boostluyorum esas Lead tonunu ise preampdan alıyorum.Böyle olunca çok hoş oluyor ki genelde de böyle kullanılı diye biliyorum ama tabi ya sğalam bir preamp olucak yada processor olucak.
 
Overdrive'ı boost için kullanıyorsan sorun yaratmaz, benim yaptığım işten pek farkı yok aslında. Ben Wasabi veya TO800'den alıyorum lead tonunu, sen preamp'tan alıyorsun. Uygulamada aynı yaptığımız şeyler... :)
 
Bu pedal dizilimi sorusu çok sıkmaya başladı...

Soru sormayın, cevap vermeyin... :)

Pedalınız elinizde, istediğiniz gibi dizin... Hangisini severseniz öyle kullanın... Hiçbir fikriniz yoksa vazgeçin pedal dizmekten, hazır dizilmiş processorlar var...

KaRaBaSH, ben de bu preamp'ı başa koyanlarları anlamıyorum. Ben sadece gitarı doğrudan amfiye girersem preampı en başa koyarım... :)
 
dediğin gibi en doğrusu bir gün başına oturup lego oynar gibi denemek aslında ;) herkesin kendi zevki öyle oluşur. elden gelen öğün olmaz o da vaktinde bulunmaz.(çok oturmadıysa da atasözü olsun :) )
 
birde ben bişey soracağım...
DPDT switchli pedallarım var..ehx carl martin dunlop...bu pedalları eskiden boss pedallarımı bağladığım gibi send return fx looptan bağladım..ama amfi inanılmaz derecede switch sesini alıyor..mesela delayi bir açıyorum çaaaat,tremoloyu açıyorum küüüüt...en sonunda amfi patlayacak diye korktum ve fx looptan bağlamaktan vazgeçtim normal gitar gibi önden bağlıyorum..psikolojik bilmem ama nedense sanki fx looptan bağladığımdaki gibi verim alamıyorum gibi geliyor..nasıl bir çözüm bulabiliriz?

gerçi sıkıldım hepsini satıp bi floor pro. mu alsam acaba:D taşıması kolay bağlaması kolay,herşey var falan:D
 
Geri
Üst