Pedallar & Prosesörler hakkında (Sorunlarınız)

slmlar .yamaha dg-stomp pedalıma ton yazdım, kaydetmek istiyorum fakat 1.sviche te bi tonum var kaydetiiğim diğer tonu 2. sviche kaydetmek istyorum yani 2 ye bastığımda bu tonu istiyorum aynı şekiilde 3üncü sviche de bi ton yazıp 3 e bastığımda da onu kullanmak istiyorum bunu nasıl yapabilirm?
 
arkadaşlar bende bir boss me 33 var ama nasıl anlatsam bilmiyorum gitardan osuruk sesi gibi bir ses geliyor onu bağlıyınca yani teneke sesi gibi bişi ve ne yaptıysam ne ettiysem bir türlü bu sesi gideremedim bana yardımcı olabilecek birileri varmı :)
 
arkdaşlar merhaba ben yeni elektro gitar çalmaya başlayan biriym cort
X-1 gitarım boston ga-15r amfim var ama amfimden çok boğuk bi distortion sesi alıyorum bu gitardan mı yoksa amfiden mi oluyor eyer amfiden oluyorsa distortion pedalı alırsam bu problemim çözülürmü cevaplarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler...
 
vokal pedalları hakkında herhangi bir bilgim yok... google dan kısa bir arama sonucunda digitech ve tc helicon markalarına ulaştım.
ucuz(150-300 lira arası) birşeyler arıyorum .. ikinci eldeki fiyatlarını düşünerek de tavsiyelerde buluna bilirsiniz..
bu tip pedalların etkenlikleri nasıldır ? müzik konusunda eski kafalıyımdır daha doğal ,temiz ve özellikle pürüssüz bir vokal sesi arıyorum, vokal pedalları işimi görür mü?
teşekkürler..
 
Selamlar,
Boss DD-6 (digital delay) kullanıcısıyım. Bunca zaman içimde tuttum tuttum ve şimdi soruyorum. Pedal ile ilgili şöyle küçük bir sorunum var.. Acaba aynı dertten müzdarip olan insanlar var mı? Yoksa ben pedalım da bir sorun mu var?

Pedalın özellliği TAP TEMPO moduna geçiyorum ve pedala ayağım ile metronom veriyorum. Hatta yanıp sönen ışık bana ayarladığım metronomu işaret ediyor fakat ne kadar doğru metronom versemde, tam metronomu alamıyor alet. 140 veriyorsam 130 alıyor örneğin. Bu durumda elimle 10 'luk payı yaklastırmam gerekıyor, eh o zaman da ayak mevzusunun avantajı ortadan kalkıyor. Neden böyle acaba? Aklıma ya benim pedalımda bir sorun var ya da metronom duygum yok gibi geliyor(ikincisi var merak etmeyin :)
 
darkwingduck demiş ki:
bir gün sahneye çıkarsamda ufak tefek festivallerde,dostlar arasında falan da kullanıcağımı göze alarak kullanımı basit bir şey tavsiye ederseniz sevinirim..

bulacağın en hesaplısı digitech.forumda arada sırada ikinci elleri oluyor.alım satıma bakmanı tavsiye ederim.sıfır alacaksan denemeden alma elden çıkarma durumun olursa zarar edersin.
 
darkwingduck demiş ki:
vokal pedalları hakkında herhangi bir bilgim yok... google dan kısa bir Arama sonucunda digitech ve tc helicon markalarına ulaştım.
ucuz(150-300 lira arası) birşeyler arıyorum .. ikinci eldeki fiyatlarını düşünerek de tavsiyelerde buluna bilirsiniz..
bu tip pedalların etkenlikleri nasıldır ? müzik konusunda eski kafalıyımdır daha doğal ,temiz ve özellikle pürüssüz bir vokal sesi arıyorum, vokal pedalları işimi görür mü?
teşekkürler..

Vokal processorleri ile bildiklerimi paylaşayım. Benim gözlemlediğim kadarıyla TC Helicon hakikaten bu işin en iyilerinden ve son derece de profesyonel processorler üretiyor. Dolayısıyla fiyatları da epeyce tuzlu. Zaten bir VoiceLive'ın resmini görmeniz bile size konu ile ilgili ipuçları verecektir.

Daha önceden konuştuğum bazı vokal arkadaşlar yine Helicon'un daha basit ve ucuz pedallarını kullandıklarını söylemişlerdi bana. Modellerini veya fiyatlarını bilmiyorum fakat aynı kişiler Digitech'in Vocal-300 ve VX400 modellerinin onların kullandıkları pedallara göre daha profesyonel olduğunu söylemişlerdi. (Öte yandan bu pedallar da örneğin bir VoiceLive ile karşılaştırılınca basit kalıyorlar :))

Şimdi benim anladığım kadarıyla sahneye yönelik olarak clean vokal ağırlıklı kullanım için bir şeyler düşünüyorsunuz. Verdiğiniz fiyat aralığında Digitech Vocal300 ve biraz da şanslıysanız VX400 denk getirebilme şansınız var. Bu ikisi birbirlerine yakın aletler. Fakat VX400'ün USB üzerinden bilgisayara bağlanabilmesi dolayısıyla tonları bilgisayar üzerinden kolayca yazıp depolamanıza yardımcı olması, üzerinde daha fazla output alternatifi barındırması gibi ekstraları var. İkisi de sahne için tasarlanmış aletler dolayısıyla ileride kayıt düşünürseniz bu processorlerden fazla bir şey beklememeniz gerekiyor.

Ben VX400 kullanıcısıyım. Genel olarak Digitech arayüzüne alışkınsanız 10 dakikada bütün olayı çözüyorsunuz zaten. İşin sahne kısmıysa biraz daha değişik. Gerçekten tonmaisterın olaydan anlaması gerekiyor. Yoksa başta feedback olmak üzere (yedi bitirdi beni), evde yazdığınız tonların sahnede apayrı duyulmasına kadar bir sürü tecrübe gerektiren üzücü şeylerle karşılaşılabiliyorsunuz.

Ben daha VX400'ü daha çok scream vokallere hacim katması amacıyla kullanıyorum. Clean vokaller için yazdığım tonlar ise efektler sade ve tadında kullanıldığında güzel sonuçlar verebiliyor. (Yoksa efekt manyağı olmuş bir vokal çoğu zaman kulağa kuru sesten daha kötü geliyor.) Bu anlamda sizin neler beklediğinize bağlı biraz bu mevzu. Pek çok insan gördüm Digitech'lerin bu modellerine oyuncak diyen. Öte yandan zaten 400 liraya aldığınız bir aletten de pitch correction falan yapmasını beklemek ne denli doğru olur bilemem.

Vokal için processor kullanmak vokale renk katıyor bu kesin. Kendiniz dahil etrafınızdaki herkes de ortada bir değişim olduğunu farkedecektir. Bu da size yaptığınız işi daha fazla sevdirecektir. Ama diğer taraftan da asıl olayın vokalin kendisinde olduğunu unutmamak gerekiyor. Processore güvenip de aslında olmadığınız bir şeye dönüşeceğinizi beklemek hata olacaktır.

Biraz dağınık oldu açıklama kusura bakmayın, elimden geldiğince özetlemeye çalıştım. Bunlar dışında merak ettikleriniz olursa elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım.
 
hocam ona bakarsın boyutu 1kb ı geçmeyen yazılar yüzünden siteden onlarca adam atıldı.. probleme boyut bakımından değilde kural ve düzen bakımından bakacak olursan daha sağlıklı olur
 
Geri
Üst