Pedallar & Prosesörler hakkında (Sorunlarınız)

Arkadaşlar ben sisteme doğrudan vox tonelab se giriyorum ama henüz istediğim sonucu alabilmiş değilim. Sesler oldukça donuk (hangi amfi simülsayonu olursa olsun). Ve rahatsız edici derecede kötü açıkçası bu durum. Hiçbir tonmaister (bir bardaki bir kişi hariç) düzgün bir ayar veremedi. O programda aletin değerini anlamıştım. Bilmiyorum bu belki de tonmaister'dan ziyade oranın ses sisteminin kalitesi ile alakalıdır. Sonuç olarak bu işkenceye çözüm olması adına siz ne önerebilirsiniz. Ben bir marshall kombo ödünç alıp vox'u onun clean kanalına bağlamayı, onu da mikrofonlamayı düşünüyorum. Marshall komboların kendi ürettiği tonlar pek hoşuma gitmediği için, ayrıca efektlerde yine vox'a ihtiyacım olacağı için böyle bir çözüm düşündüm. Aklıma gelen diğer bir çözüm ise vox+equalizer birleşimini sisteme bağlamak olmuştu. O zaman tonmaister arkadaşı devreden çıkarıp eq ayarlarını benim eq üzerinden yapmam ne derecede çözüm sağlar bilmiyorum. Çaldığım mekanlar çoğunuzun bildiği ortalama büyüklükte rock barlar. Önerileriniz için şimdiden teşekkürler.
 
Armut bir soru olacak ama "global" tuşuna basarak output seçeneğini "Ln" ye getirdin mi?

Ln mixer a girmek için, AP ise anfiye girmek için çünkü; ve mixerda ap ile çalarsan sesler boğuk çıkıyor.
 
Evet o seçeneğe dikkat ediyorum, Ln kullanıyorum; hatta stüdyoda amfi kullanırken dahi Ln kullanıyorum çünkü Ap seçeneğinde sesler çok boğuluyor amfiden düzeltemiyorum, dolayısıyla her daim Ln. Tabi asıl sorunum mixer'e giriş, stüdyoda bir şekilde istediğim sesi elde ediyorum.
 
merhabalar...
bende boss noise supressor, tech21 sansamp tri ac, mxr 10 band eq, boss compressor, boss digital delay, boss chorus ensemble var.
setup diziliminde:

gitar=>(input)noise supressor(send)=>compressor=>sansamp tri ac=>mxr eq=>noise supressor(return)
noise supressor(output)=> chorus ensemble=>digital delay=>amfi

şeklinde yaptığım zaman tri ac den gelen çok garip bi çınlama oluyor ve sesi de etkiliyor hem de bayağı kötü oranda.
sizin önerebileceğiniz başka bir dizilim var mı acaba?
yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler...
 
selamlar benim daha doğrusu kardeşimin şöyle bir problemi var.

digitech rp200 kullanıyor , bazı mekanlarda - özellikle elektrik donanımının kötü olduğu yerlerde pedal sapıtıyor. geçen programda mağdur olduk bu yüzden. alette bir sorun yok orası kesin.
benim sorum bu elektrikten kaynaklanan sorunu çözmenin bir yolu var mıdır ? adaptör fln değiştirsek bir faydası olur mu ya da ekstra bir adaptördür fiştir ne biliim öyle bişiler....
 
Bugün Ankara'dan elime ulaşan Behringer GDI21'im gayet temiz, fonksiyonel olarak da problemi yok (En azından adaptörle çalışırken :p ) ..
Ancak pille çalıştıramadım, sanırım pil kablolarında ufak bir lehim problemi var, yolculuktan mı oldu artık bilmiyorum..
Tünel'de nereye götürebilirim yaptırmak için :? Kim ilgilenir böyle ufak işlerle, yoksa sıradan bir elektrikçiye de götürsem halleder mi? Kendim yapardım ama evde lehim yapmamı sağlayacak cihaz yok :( ..
Yoksa lehimden daha büyük problemleri mi var bu aletin :p ?
 
Bakmak, görmek lazım... Eğer adaptörde sorun yoksa uğraşmaya da değmez... Çoğu zaman açık olacağı için adaptörle kullanmak daha mantıklı...
 
selamlar ya benim whammy ile ilgili bi sorunum var. Whammy ye basınca bazen bi çıtlama sesi geliyo korkuyorum 420 milyonluk alet , sorun mudur yoksa normal mi?, bide niye basmaya başladığımızda sesi değiştirmiyor da basma işleminin sonlarına doğru değiştiriyor?
 
agmedcaliskan demiş ki:
selamlar ya benim whammy ile ilgili bi sorunum var. Whammy ye basınca bazen bi çıtlama sesi geliyo korkuyorum 420 milyonluk alet , sorun mudur yoksa normal mi?, bide niye basmaya başladığımızda sesi değiştirmiyor da basma işleminin sonlarına doğru değiştiriyor?

normaildir o :)
 
Herkese merhaba,benim iki sorum olacak birincisi bende crybaby 535q var geçen stüdyoya gittğimizde bir arkadaşım eskiden crybaby 535q kullandığını ve bir süre sonra tam switchi açacakken seste çok kısa süreli kesilmeler yaşadığını ve bu yüzden pedala iyi bakmamı söyledi.o söyledikten sonra stüdyoya girdim sanki o söyledi olmuş gibi tam açacakken ses bir an için kesildi üstelik kullanırken de aynı kesintiyi yaşadım benzer sorunu yaşamış olan varsa ne yapmam gerektiğini söyleyebilir mi. ikinci sorum bende şu anda mxr ın ve boss un pedalları var. güç kaynakları bakımından ne kadar titiz olunmalıdır yani adaptör yaptırmak ne kadar sağlıklıdır ben bu konuda biraz hassasımdır da bilgilendirirseniz çok sevinirim..
 
TUNNEL demiş ki:
ikinci sorum bende şu anda mxr ın ve boss un pedalları var. güç kaynakları bakımından ne kadar titiz olunmalıdır yani adaptör yaptırmak ne kadar sağlıklıdır ben bu konuda biraz hassasımdır da bilgilendirirseniz çok sevinirim..

crybaby konusunda pek bi bilgim yok kullanmadığım için bilemiyorum ama bi iki arkadaşımdan duyduğum kadarıyla içindeki potlarda oksitlenme oluyormuş. çok pahalı değilmiş sanırım değiştirebiliyormuşsun ama bir bilene danışman en iyisi olur.

boss ve mxr pedallar için eğer hepsi 9 voltla çalışıyorsa miliamperi ve voltu tam uyacak bi adaptör yaptırabilirsin ama dikkatli bi ölçüm yaptır ki pedallar zarar görmesin. pazardan aldığın 5 liralık bi adaptör sakıncalı sonuçlar doğurabilir.

ya da çok paran varsa git temizinden bi düzine duracell 9 voltluk pil al :D
 
arkadaşlar abd den pod xt alacağım. tr ye adaptörsüz gelme ihtimali var. 220-110 v dönüştürücü+ pod xt adaptörü yerine tr den alacağım bir adaptör kullansam sorun çıkartır mı. ayrıca bu alet kaç volt ile çalışıyor?
 
arkadaşlar dist pedalımı amfiye takılnca seste azalma oluyor..mesela pedal takılı değilken gaini açıp sesi 1. kademeye getirdiğimde ses yeterli olurken pedal takılıyken 5. kademeye getirdiğim zaman anca yeterli oluyor..nedendir acaba?
 
Geri
Üst