Pedallar & Prosesörler hakkında (Sorunlarınız)

Elimde Marshall Mg30dfx var ilk analog olarak ds2 aldım.Biri söylemişti ikisini birlikte aç diye bende denedim ve çok da hoşuma gitti.Sd-1 şuan daha yakın gibi geliyor..bulunduğum yerde hiç bir gitaristte analog pedal yok danışacak konuşacak kimse yok iyiki sizler varsınız :) Belkide Kuşadası'nda ilk analog pedalları olan biri ben oldum :p Sağ ol ghostknight ;)
 
bende danelectro fab chorus,fab echo,fab flange
dj14 fish and chips 7 band eq pedal ve danelectro surf&turf compressor almayı düşünüyorum(danelectro hastasıyım
pedal işine daha yeni gireceğim için pek fazla bilgim yok.
bana bunların hepsini bir nasıl kullanacağımı öğretebilecek biri varmı acep?
uğraşın şu mazlum kardeşinizle biraz öğretin şu pedal işini:D
 
merhabalar. mxr 10 band eq var bende fakat geçen gün bi sorun yaşadım ve size bi danışayım dedim. aylardır kendi 18 voltluk adaptörüyle kullandım ve hiçbir sorun yaşamadım ama geçen gün adaptörü taktığımda eq nun ışıkları yanmadı ve daha kötüsü tona bi katkısı olmadı yani çalışmıyor sanırım. sizce bunun sebebi adaptör kablosundaki bi temassızlık mıdır yoksa aletin bünyesindeki bi başka sorun mudur? içini açmaya da korktum şimdi daha kötü bozarım falan diye. yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. kolay gelsin herkese...
 
pardon deminki mesajımı yanlış yere yazmışım,zoom b2 efekt pedalımın yanlışlıkla store düğmesine bastım ve sadece kesik kesik sesler geliyor ve ekranda sağ alt köşede bi nokta yanıp sönüyor,bunu kapatmak için ne yapmalıyım,lütfen yardım edin yoksa bu sıcak yaz günlerinde,hava bana kıymadan ben kendime kıyacam
 
Diğer bölüme yazmıştım bu bölüme de yazmam daha doğru olur. Geçen aldığım Ibanez WD7'im, aldıktan bi kaç saat sonra işlevselliğini kaybetti :) Yani pedala basıp çektiğimde Woaahhh efektini alamıyorum. Sadece pedalı aktif ettiğimde ses tizleşiyor o kadar. Sorun ne olabilir? Pilden mi kaynaklanıyor acaba... Tavsiyelerinizi bekliyorum. Şimdiden sağolun,
 
Zoom b2 yi bilmiyorum ama tremolo efekti acmis olabilirmisin? WD7 nin sistemi optik mi elektronik (potlu) mi bana bunda sorun var gibi geldi cunku pedali acinca wahliyomus.
 
arkadaşlar benim pedalımla ilgili bir problemim var. adaptörle kullanıyorum. pedalı aktif hale getirmek için bastığımda ledi anlık yanıp sönüyor ve pedal aktif hale gelmiyor. uzun sayılabilecek bir süredir aynı adaptörle bu pedalı kulanıyorum arada sırada yine bu problemi yaşatıyordu bana ama bir kaç defa üst üste basınca düzeliyordu. bu sefer fazla uzun sürdü ve sanırım müdahale etmenin zamanı geldi. sizce sorun ne olabilir?
 
Pedalin nedir?Incelemeden birsey soylemek zor.Ayni adaptore baska pedallar bagli mi?tek bagla ve pil ile bi dene.Pedalin bypass sistemi nasil?(elektronik,switchli,roleli)
 
pedal ibanez de7 aynı adaptöre crybaby de bağlı sorunsuz çalışıyor. tek bağladığım zaman da durum aynı. pedal pille de çalışıyor hiç sorun yok ama pil çabuk bitiği için adaptör tercih ediyorum. az önce çaldım hiç sorun yok gayet iyi çalışıyor ama dediğim gibi arada sırada bu sorun tekrarlanıyor ve riske atmak istemiyorum. bypass sistemi boss pedallar gibi switch oluyor sanırım..
 
Adaptorunun akimi yeterli gelmiyor olabilir.Kac mA? Bazen acilip bazen acilmamasi ise sebekedeki voltaj dusme ve yukselmelerinden kaynakli olabilir.Boss pedallarin sistemi elektronik.Pille sorun cikmiyosa sorun buyuk ihtimalle adaptor ama belki giristeki diyotta filan sorun olabilir.
 
Bugün CS-3 aldım, setime koydum çok güzel çalıştı... amfiyi kapadım, sonra birdaha açtım... ses gelmiyor, tüm pedallarımı TEK olarak denedim ve sorun CS-3 de, tek başına çalışmıyor, sette de çalışmıyor haliyle, sizce ne olabilir? daha bugün aldım ve ilk geldiğimde çalıştı?
 
airsrevenge demiş ki:
Bugün CS-3 aldım, setime koydum çok güzel çalıştı... amfiyi kapadım, sonra birdaha açtım... ses gelmiyor, tüm pedallarımı TEK olarak denedim ve sorun CS-3 de, tek başına çalışmıyor, sette de çalışmıyor haliyle, sizce ne olabilir? daha bugün aldım ve ilk geldiğimde çalıştı?
cs-3 ü tek başına sağlam bir pille dene.
sonra çalışıp çalışmadığını buradan bildir yardımcı olmaya çalışayım
 
Geri
Üst