Sanalpazar.com Ayıbı

Kendi İnternet sitemde on-line satış sistemi bulunmasına rağmen müşterimin ricası üzerine sanalpazar.com üzerinden bir sipariş açtım. Ürünün satışını gerçekleştirdik. Ben ürünün faturası ile birlikte alıcıya gönderdim alıcı da kredi kartı ile sanalpazar.com üzerinden ödemesini gerçekleştirdi. Ürünü kargoya verdim. Kendisi de ürünü aldıktan sonra sanalpazar.com sitesine ürünü aldığına dair onayını verdi. Buraya kadar her şey normal..Sıra benim sanapazar.comdan paramı alma mücadeleme geldi.
Site yetkililerinden ödemenin askıya alındığını çünkü gönderdiğim kargonun alıcıdan başka bir kişiye teslim edilmiş olduğunu tespit ettiklerini bildiren bir mesaj aldım. Tekrar özetliyorum, alıcı siteye ürünü aldığına dair onay veriyor ancak kargoyu alan kişi kendisi değil de kendisinin çalışanı olduğu için site alıcının sesli onayını alana kadar ücretin bana transfer edilemeyeceğini bildiriyor. Ve ısrarla alıcıyı arayıp sesli onayını bir türlü istemiyorlar. Buradan sonrası müşteri hizmetleri ile yaptığım sinir bozucu yazışma harbine dönüşmüş durumda. Kendilerine sorduğum soruları ve karşılığında aldığım cevapları buradan paylaşıyorum

1-
"Kargoyu alıcı haricinde başka biri teslim almış" bu yüzden size ödeme yapmıyoruz BAHANELİ bir mesaj aldım.. Ancak satıcı kendisi zaten ALDIM DİYEREK siteden onay verniş. Sitenize şifresi ve kullanıcı adı ile giriş yapan bu alıcı, ürünü aldım diye onay vermesine rağmen , "yok efendim kendisi almamış" diyerek böyle bir saçmalık mı ileri sürüyorsunuz ödemenin ertelenmesi için?
Sizin ödemeyi bir kaç gün geç yapsak kardır mantığı ile hareket ettiğini çok açık. Ya da kafanız bu işlere gerçekten basmıyor. ,Alıcı ile görüştüm, Size telefon ile ulaşmanın da mümkün olmadığını ve sesli onayı nasıl alacağınızı merak ettiğini söyledi. Size bir mail atacakmış.
Hiç memnun kalmadım. Bu mesele bu gün çözülmezse üyeliğimi ipatal edeceğim gibi haksız kazanç ile ilgili tüketici hakem heyetne suç duyurusunda da bulunacağımı bildiririm.

Sayın Ant BALCI,

Kargonun farklı bir kişi tarafından teslim alınmış
olması nedeni ile, işleminizdeki teslimat süreci kontrol edilmektedir. Ödemeniz
en geç 3 iş günü içerisinde hesabınıza aktarılacaktır.



Saygılarımızla,
SanalPazar

2-
Hayır bana hazır matbuu cevapları vermeyin. Müşteri onay vermiş. Siz de patramı bu gün çıkartacaksınız. 3 iş günü falan anlamam. her yerde hakkınızda şikayet yazıları var. Bir yenisini daha ekletmeyin.



Bilgi verdiğiniz için teşekkür ederiz.
Mesajınız derhal finans departmanımıza iletilmiştir.



Saygılarımızla,
SanalPazar

3-
Alabildiniz mi "sesli onay"ınızı ? işlem tamamlanır tamamlanmaz üyeliğimi iptal ediyorum. İlk 1 ay içerisinde 6000 TL. alışveriş cirosu yapan bir müşterinizi kaybediyorsunuz. Hayırlı olsun.



Bilgi verdiğiniz için teşekkür ederiz.


İşleminizin hızlanması adına finans departmanımıza bilgi verilmiştir. Gerekli incelemelerin yapılacağını ve işleminize yön verileceğini bilginize sunarız.
Saygılarımızla,
SanalPazar

4-
Kargonun alıcı haricinde başkasına teslim edilmesi durumunda ödemenin askıya alınacağı maddesi, sitenin veya sözleşmenin neresinde yazılıdr acaba? Bilgilendirebilir misiniz?



Üyelik sözleşmemizi kabul ederek satış gerçekleştirdiğiniz işleminize ait madde aşağıdadır.
----
5.2.7- Ürüne ilişkin onay verilmiş olsa dahi, gönderi bilgileri ve/veya teslimata ilişkin hatalı/eksik bilgilerin sisteme yüklenmesi veya Alıcı haricinde üçüncü bir kişiye teslimat yapıldığının tespit edilmesi halinde; ürün bedeli, işlem güvenliği nedeniyle Alıcı 'dan teyit alınmak koşulu ile Satıcı 'ya aktarılabilir. Ayrıca Sanalpazar.com, işlem güvenliği nedeniyle üyelerden, ürün faturası, kargo teslim belgesi, satış sözleşmesi, yazılı satıcı beyanı, yazılı alıcı beyanı, ürünün türüne göre, imei numarası, ürün kodu, üretim tarih ve seri numarası, vb. talep edebilir. Sanalpazar.com tarafından yapılan bu kontrollerin süresi 3 iş günü +24 saat olarak belirlenen bekleme süresine katılmaz.
----
Bilginize sunarız.

Saygılarımızla,
SanalPazar

5-
Ben de tam bu maddeyi istismar ettiğinizi düşündüğüm için işlem tamamlanır tamamlanmaz üyeliğimi sonlandırıyorum.
Peki neden hala teyidini almıyorsunuz alıcıdan?

İş yoğunluğu sırasına göre işlemlere yön vermekte olduğumuzu bilginize sunarız.

Saygılarımızla,
SanalPazar

6-Peki aşağıda benim 5.2.7 numaralı maddeyi de içeren sözleşmeyi kabul ettiğimi belirtmişsiniz. Kabul ettiğimi bereden biliyorsunuz? Sesli teyit aldınız mı benden? Hani şu ürünümü teslim aldığını onaylayan ancak sizin sesli teyidini de almak istediğiniz müşterimden almak istediğiniz gibi?

Sitemiz üzerinde işlem gerçekleştiren herkesin bu sözleşmeyi kabul ederek ürün alış verişi yaptığını bu nedenle sitemiz üzerinde işlem gerçekleştirerek bu maddeyi kabul ettiğinizi bilgilerinize sunarız. Ayrıca sesli teyit işlemi sizinle değil, alıcı üye ile yapılacaktır.

Saygılarımızla,
SanalPazar

7-Siteniz üzerinde işlem gerçekleştiren herkesin bu sözleşmeyi kabul ederek ürün alış verişi yaptığını bu nedenle siteniz üzerinde işlem gerçekleştirerek bu maddeyi kabul ettiğimizi bilgilerime sunarken,
neden site üzerinden ONAY VEREN ALICININ bir de sesli onayına ihtiyaç duyuluyor?
Paraya mı sıkıştınız? Neden paramı göndermiyorsunuz?

Para transferleri; belirli limitler dahilinde ve tüm satıcı üyelerimize eşit ölçüde dağıtılacak şekilde yapılmaya devam etmektedir.

Çok kısa bir süre sonunda işleyişimiz tamamen eski halinde dönecektir. Bu süre içerisinde gösterdiğiniz anlayış için teşekkür ederiz.

Saygılarımızla,
SanalPazar

8-
Çok pardon, işleyimiz eski haline dönecek derken, bir sıkıntı var sanırım. Yani söylediğinizden anladığım şey,meselenin satıcının onay vermesi değil, işleyişiniz ile ilgili bir problem doğru mu ? Yani ödeyecek paranız olmadığı için mi sesli onay almıyorsunuz. ?
Mesela bana 1 saat içerisinde cevap verebildiğinize göre alıcıyı da gayet rahatlıkla arayabilmeniz gerekir öyle değil mi ?
Sizin adınıza gerçekten üzüldüm. Kıt naktinizin belirli limitler dahilinde ve tüm satıcı üyelşerinize eşit dağıtılması sizin probleminiz beni bağlamıyor.
Ne zaman yapılıyor ödemem?

Ödemesi henüz gönderilemeyen satıcılarımıza ait işlemler konusunda çalışmalarımız bankalar nezdinde devam etmektedir. Transfer süreçleri hakkındaki gelişmeleri bilgilendirme ekranımızdan takip edebilirsiniz.

Bu süre içerisinde gösterdiğiniz anlayış için şimdiden teşekkür ederiz.

İster al ister sat Sanalpazar.com


....devam edecek
 
Son düzenleme:
Of bu ne ya. Verilen her cevap saçma, anlamıyoruz ne demek istediğinizi ayaklarında. Çok can sıkıcı gerçekten. Umarım bir an önce yatırırlar paranızı. Geçmiş olsun.
 
Sizi haklı görmekle birlikte yine de, bir tür güvenlik önlemi olduğunu düşünün derim. Paranın anında hesaba geçmesi çok önemli ancak farklı sebeplerden bir çok banka ve firma 3 iş günü diyor. Bir tür standart olmuş sanki. Gerçi bana 3 iş gününde ulaşan para olmadı hiç, genelde aynı gün içinde verirlerdi. Sanalpazar iflasın eşiğindeydi diye biliyorum. Hatta erteleme istediler vs vs. Onların durumları biraz daha karışık ama bugün paranızı verirler diye düşünüyorum.
 
Şikayet edilse herhalde nitelikli dolandırıcılığa girer, kendi koydukları kurala saklanıp baya parayı gasp etmişler :)
 
Zar zor da olsa (blackend formatında olmamdan kaynaklı sanırım) yazıyı okudum.
Geçmiş olsun. Daha önce ben de 2 kere aynı durumu yaşadım. Handikapları açık ve net bir telefon numaralarının olmaması. Meşgul olan bir kişiye ulaşamıyorlar ve ertesi güne kalıyor aramaları.
Bir de iflası bilmem ama paralel yapıya ait olduğu için geçen hafta kayyum atandı sanalpazar'ın da dahil olduğu Gold mağaza grubuna.
 
Ben de bir keresinde alıcı olarak bu durumu yaşadım. Satıcı arkadaş ile elden alışveriş yaptık ama taksit olsun diye sanalpazarı kullandık. Ben satın almayı gerçekleştirdikten kısa bir süre sonra onay verdim diye kıllanıp aradılar. Sesli onay lazım diye. Onaylıyorum dedikten sonra parayı aktardılar. Bunlar çok kısa bir zaman diliminde oldu bitti. O sebeple " vay be, arkasını arıyorlarmış, bravo" demiştim. Mağduriyet yaratmadılar yani. Ama sizin durumda onay almayı uzattıkları için ortamı germişler.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #8
Sizi haklı görmekle birlikte yine de, bir tür güvenlik önlemi olduğunu düşünün derim. Paranın anında hesaba geçmesi çok önemli ancak farklı sebeplerden bir çok banka ve firma 3 iş günü diyor. Bir tür standart olmuş sanki. Gerçi bana 3 iş gününde ulaşan para olmadı hiç, genelde aynı gün içinde verirlerdi. Sanalpazar iflasın eşiğindeydi diye biliyorum. Hatta erteleme istediler vs vs. Onların durumları biraz daha karışık ama bugün paranızı verirler diye düşünüyorum.
Evet, özellikle Türkiye koşullarında gerçek olamayacak kadar iyi bir güvenlik kuralı, ancak bu maddenin konmasının sebebi kesinlikle alışveriş güvenliği değil. Parayı elde fazladan bir kaç gün daha tutabilmek adına istismar edilmeye açık bir kural, şark kurnazlığı. Araştırdığım kadarıyla 12 güne kadar uzayabiliyormuş bu "sesli onay alma" süresi.
 
Sanalpazar'ın bağlı göründüğü (ama organik bağının olmadığı) Gold PC iflas erteleme istedi, bu sebeple tam da yıl sonunda bankalar ödemelerini durdurdular. Benim de sattığım manyetiklerin parasını 10 gün geçtikten sonra ödediler. Açıklamalarına göre bankalarla sorun çözülmüş durumda ama görünen o ki o kadar da kolay değil. Hatta bakarsanız artık Bonus'a taksit yapmadığını da görebilirsiniz.

O esna durum hakkında açıklamaları aşağıda yapmışlardı:
İster al ister sat Sanalpazar.com

O diil, ben de forumdan bir arkadaştan sanalpazar üzerinden satış yapmasını istemiştim, onun da onayını aldığım gün vermeme rağmen hala ödeme aktarılmamış görünüyor. Zor çıkacaklar gibi bu işin sonunda.

Geçmiş olsun @antbalci ben de ödeme gecikince benzer konuşmalar yaptım ama değişen bir şey olmadı, ödeme yapmalarını beklemekten başka bir çözüm bulamadım.
 
Hocam geçmiş olsun,
aynı problemi bende yaşadım,teslim alan kişiden telefon teyidi alıp acil paramı ödeyin olumsuz sonuç alırsam avukata vereceğim dedim.Karşı tarafı arayıp teyit almışar aynı gün sonunda paramı yatırdılar.
denemekte yarar var.
 
Gecenlerde taksitlendirmek adina pedal aldim. Para havuzda bekletiliyordu. Urun kargoya verilmesi icin bir kod veriliyor. Bunu da vermediler. Pedal 400 lira. Komisyonla 425 oldu. Taksit yapmak istedigimde eskiden pesin fiyatina 3-6-9 taksit kolaylikla yapilirken 2 taksite bile gecirme soz konusuydu. Neyse 447.47 lira odedim.

Sorunlar sonradan belli oldu. Urun kargoya verilemeyeceginden islemi iptal ettim. 447.47 lira odedigim meblag sanalpazarda 425.10 lira olarak gorunuyor. Para hala daha iade edilmedi.

Bankaya gidip dilekce yazdim. Bakalim ne olacak beklemedeyim.
 
Son düzenleme:
Zar zor da olsa (blackend formatında olmamdan kaynaklı sanırım) yazıyı okudum.
Geçmiş olsun. Daha önce ben de 2 kere aynı durumu yaşadım. Handikapları açık ve net bir telefon numaralarının olmaması. Meşgul olan bir kişiye ulaşamıyorlar ve ertesi güne kalıyor aramaları.
Bir de iflası bilmem ama paralel yapıya ait olduğu için geçen hafta kayyum atandı sanalpazar'ın da dahil olduğu Gold mağaza grubuna.
Gold grubu 4 şirketi için iflas erteleme istedi ve aldı, bu sebeple kayyum atandı. Ancak sanalpazar bu şirketler arasında olmasa bile banka işlemleri aşırı derecede yavaşladı kendi söylediklerine göre.

Ben de bir ses kartı alacaktım, ödemeyi aldılar onay vermediler bir türlü, iptal ettik şimdi de parayı iade edecekler 1 haftadır. Konuyla beraber hatırlamış oldum, ben de sıkıştırmaya başlayım bugün.
 
Diğer siteler fazla komisyon aldığı için hep sanalpazar üzerinden yaptım gerek alımda gerek satımda. Bir sorun da yaşamadım çok şükür hep zamanında yattı param ama son zamanlarda hakkında çok fazla olumsuz şey duymaya başladım. Ben de silecek gibiyim sanalpazarı listeden.
 
Arkadaşlar geçenlerde G&L aldım sanalpazar aracılığıyla ancak 1 hafta geçti ve hala karşı tarafa ödeme yapılmadı.

Son zamanlarda uzun süre ödemesi yapılmamış ve benzer durum yaşauan var mı?
 
Buna benzer birşey bende yaşadım Aykandan gitar aldım ödeme gerçekleşti ama site ödemenin yapılmadığını söyledi banka yapıldı dedi sonuç olarak param 30 gün sonra iade edildi ben mağdur Aykan mağdur :cautious:
Heleki müşteri hizmetleri süper hazır kalıp cevaplar telefonla ulaşma diye bişey yok zaten o gün bitti benim için sahibinden yüksek oranlar alıyor olabilir ancak hiç şimdiye kadar böyle bişey yaşatmadı
 
Arkadaşlar sanalpazar.com'u önceleri çok tercih ederdim, hem taksit imkanları, hem kargo indirimleri, hem de %5 gibi uygun bir komisyon aldığı için. ancak şubat gibi internetten sattığım bir harici diskin ücretini nisan ortalarında ancak hesabıma gönderebildikleri için o dakikadan sonra daha fazla komisyon da olsa sahibinden'in kendi GET sistemini tercih etme kararı aldım. Sizlerin de bu buhranlı süreci atlatmadıkları sürece uzak durmanızı naçizane tavsiye ederim arkadaşlar.
 
Geri
Üst